Mi van a halál után?
Tudom hogy elég hülye kérdés, de szeretném tudni hogy Ti mit gondoltok. Mert pl. én azt, hogy ha kiderülne, hogy mekkora jó dolog a halál utáni "létezés", az nem lenne jó... (eléggé megnövekedne az öngyilkosok száma.) És mi van, ha mindenkivel az történik, amiben hisz? Mondjuk akik abban hisznek hogy újjá fognak születni, akkor ujjászületnek.. az is érdekes, hogy azt feltételezték a babák azért nem tudnak beszélni mert még tudják hogy kik voltak előző életükben.
ti mit gondoltok?
nem értem az emberi agy működését, de ez az előző életből való emlékek lehetnek valamiféle hallucinációk is nem? mint amikor alszik az ember kb. persze ez csak egy gyenge felvetés, egyáltalán nem vagyok tanult a témában, csak egyszerűen érdekel a téma, és próbálok vmit hozzáfűzni
ha tényleg az agy a létezésünk feltétele, mármint úgy létezés, hogy tudom, hogy létezem, már mint ÉN, akkor amint ez a dolog elhal, abban a pillanatban egy másik dimenzió következik, egy NEMLÉT, amit én úgy tudok felfogni, mint amikor az ember nagyon mélyen alszik, álom nélkül.. egy szempillantásnyi semmi.. az örökkévalóságot is ugyanilyen szempillantásnak fogom fel, hiszen abban a dimenzióban az időnek, mint két esemény közötti távolságnak NINCS ÉRTELME, vagyis egy szempillantás jelenthet 10 millió évet is.. a halál olyan lehet mint a születés előtti létem... csak egy szempillantás :)
Nem hülye kérdés.
Én azt gondolom hogy ami legrosszabb történhet halál után hogy valahova bekerülünk és ott örökkévalóságig bent maradunk mindenféle rossz körülmények között.
A jobbik eset a buddhista vallás szerint ujjászületünk.
De ha ujjá is születünk mi van éppen valami rendellenességgel jövünk világra? Jobb is bele nem gondolni.
Szerintem se az emberiség , sem a tudósok senki más aki él , soha nem fog rájönni.
Csak miután meghal...
Nekem volt egy ismerősőm aki korházba került és 3percre meghalt!
mesélte ,hogy olyan volt mintha mindent látna és mondta ,hogy 4utcával arréb 2kocsi egyásnak ütközött nem hittük el elmentünk megnézni és télleg igaz volt...
Porladás.
De az emberi tudatnak borzasztó nehéz elfogadni, hogy egy darabig létezett, aztán nincs tovább. Gondoljunk csak az ennél lényegesen egyszerűbb és kisebb problémára: ha valaki egyedül van, nincs munkája, úgy érzi senkinek nincs szüksége rá, majd bele őrül. Néhányan tényleg. Sokan depressziósak lesznek. Csak keveseknek, edzetteknek, erős akaratúaknak lesz erejük újra kezdeni. Pedig ez csak időleges állapot. A halálról úgy tudjuk, végleges. Tessék belegondolni, micsoda különbség.
Persze, hogy ezer teória születik, hogy ezt a meg nem emészthető dolgot megmagyarázzuk, valahogy megváltoztassuk. De ezek a teóriák, legyen vallás, szcientólógia vagy más áltudomány, csak mind az élet értelmét, célját keresik. Mert szerintük lennie kell valami magasztos dolognak. Ilyen az emberi elme, és ez így van jól.
És mivel a hit, és bármely más elképzelés a konkrét személy eme nagy kétségének valamilyen megnyugtatására szolgál, senkinek nincs joga mások ezen érzéseit kétségbe vonni, hacsak nem tud helyébe az illető számára elfogadható dolgot tenni. Ezért nem tudom elfogadni, ha valakinek azt mondják, hülye vagy, mert vallásos vagy, bezzeg a tudomány. És azt sem tudom elfogadni, ha valaki az örök kárhozattal riogat, miközben régi szólamoktól különbözőt mondani nem tud. Mindenkinek megvan a saját módszere e probléma kezelésére. Gondolhatom, hogy szegény megalapozatlanul képzel valamit, de le nem szólhatom ezért. Én sem tudok jobbat. És ez a lényeg.
ÉN tudom mi van a halál után
jártom ott emlékszem mindenre , megtudom fogalmazni , csak azért nem akarom kiírni mert nemtudom biztosan hogy az emberek fel vannak e készülve a VÁLTOZÁSRA ...
Én tudom mi lenne és elég jó lenne mindenkinek .
2012 December 21 addigra bejelentem és szebb jövő lessz igérem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!