Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges ez a világegyetemben?

Lehetséges ez a világegyetemben?

Figyelt kérdés
Lenne egy feltételezésem, aminek kicsi a vlaószínűsége de mégis örülnék ha valaki elolvasná és mondana egy véleményt. Akkor kezdeném az elején biztosan járt már mindenki olyan helyen ahol még elötte sose és ahogy sétált látott valamit és megfogta egy olyan érzés mintha ezt már látta volna vagy ez már megtörtént volna. Én erre próbáltam magyarázatot találni és a következőre jutottam. Mivel rengeteg a miénktől teljesen független univerzum van a világegyetemben, amiket még nem sikerült feltárnunk(és talán soha nem is fog sikerülni). Lehethogy igazából csak egy fő galaxis van amiben mi élünk, és ezen kívül még rengeteg mellékgalaxis. Szerintem ezek a galaxisok között kisebb nagyobb időeltolódások vannak. Például a mi galaxisunkat nevezzük el 1-esnek legyen még egy 2-es és egy 3-as. A miénk a normális idő. A 2-es +3 év időeltolódás a 3-as pedig -5év. Szóval ami megtörténik velünk most az már a 2-es galaxisban még 3év mire megtörténik a 3-asban pedig már 5éve megtörtént. Mi csak ezt az eggyet éljük, de mégis lelki összeköttetésben vagyunk a többivel. Mintha egy videófelvétel lenne. Mi megéljük ezt (mintha felvennék kamerával) és ez idővel megtörténik a másik galaxisba is (mintha lejátszanánk a videófelvételt). Szóval ugy gondolom, ezt éljük meg, de ez még több másik helyen is megtörténik. És mi ez érezzük, és én azthiszem valahogy ennek köszönhető az ezt már mintha láttam volna vagy az ez mintha már megtörtént volna kérdés. Remélem volt aki végigolvasta és átgondolta. Szeretnék kapni valami véleményt erről. Nem egy túl hihető dolog, de annyi esélye van mint a többi ilyen elméletnek. Kommentbe írjátok le a véleményeteket és a korotokat is! Köszönöm :)amugy 18/f
2011. máj. 26. 22:32
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék vitázni veled, de..

Pontosan tudjuk mit rejtenek a fekete lyukak (sok sok anyagot hatalmas gravitációval), nem kell túlmisztifikálni. Az meg nagyon nem szerencsés hogy az ősrobbanást atomrobbanásnak "állítod be"

Egy dologban biztosan egyetértünk, az pedig az hogy, a világ sokkal bonyolultabb annál, mintsem azt az ember valaha is képes lesz, lenne felfogni

2011. máj. 27. 15:50
 32/40 anonim ***** válasza:

Hm ...

Lehet hogy jó az elméleted, megcáfolni úgysem tudjuk. Esetleg több időfolyam is létezik és ilyenkor keresztezik egymást?

[link]

2011. máj. 27. 21:59
 33/40 A kérdező kommentje:
akár eztis elképzelhetőnek tartom. én nem azt mondom hogy amit leírtam az biztos, inkább egy talánt mondok rá, úgy mint nagyon sok mindenre a mai világban. elképzelhetőnek tartom cáfolni lehet, de érvek is szólnak mellette...ha valakinek van ellenérve vagy érve akkor írja le és próbáljuk meg kielemezni.
2011. máj. 28. 00:04
 34/40 anonim ***** válasza:

Az emberiség komolyabban csak a XX.század közepétől kezdte vizsgálni a kozmoszt, és csak a nagyon közeli múltban a kvantum fizikát a gyakorlatban. Még nagyon gyerekcipőben járunk, bármennyire is képedünk el a CERN-ben folyó kísérletektől,ez kb olyan mint mikor Platon idejében arról vitáztak, hogy a föld lapos-e vagy nem.

Mi okozta az ősrobbanást, miért gyorsulva tágul az univerzum, honnan ered a sötét energia, ha az ember nem több puszta anyagnál hogyan képes öntudatra, stb?

Rengeteg kérdésre nem tudjuk a választ, és nem vennék rá mérget hogy Stephen Hawking, vagy bármelyik más elméleti fizikus már ma meg tudja mondani a frankót.

2011. máj. 28. 00:31
 35/40 anonim ***** válasza:

Ja, tapogatóznak, mint a vak hajnalban ...

De mondjuk egy több mint 4 dimenziós tér "hullámai" simán magyarázatot adhatnak pár furcsa jelenségre. ( pl elektroninterferencia )

2011. máj. 28. 00:37
 36/40 anonim ***** válasza:

Vélemény:

Elképzelhető, tényleg. Miért is ne. Több magyarázat is lehetséges ez is egy alternatíva.

De hát a dejavu érzésről a Mátrix 1 óta tudjuk hogy az csak egy hiba a proginkban .

De hogy kötözködjek:

Hát ez egy elég bonyolult magyarázat arra, amit mondjuk az agy esetleges "tévesztésével" lehet megmagyarázni. Szal kb mint a világegyetem létrejöttéhez ( ami egy elég bonyolult és kiismerhetetlen dolognak tűnik ) segítségül hívünk egy még ennél is bonyolultabb és kiismerhetetlenebb Teremtőt ...

Üdv

Kárókatona

2011. máj. 28. 00:44
 37/40 Giorgiooo válasza:
a kvantummechanika nem kauzalis jelensgei egy multiverzumban lehetnek kauzalisak.
2011. máj. 31. 01:07
 38/40 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, te arra gondolsz, hogy a három, elcsúsztatott idősíknak egy közös pontja van mindenki szemszögéből: saját maga. Viszont ebben az esetben bele kell gondolni: a feltételezésed alapján vagy egy paradoxonba jutunk.

A paradoxon esetében: megtörténik veled az általad felvázolt helyzet. Az előttünk haladó galaxisban megtörtént a helyzet ugyanebben a pillanatban, de már öt évvel később vagyunk a mienkhez képest, valóban átélt egy ilyen helyzetet, és érti is, miről van szó. Ebben az esetben végtelen számú párhuzamos galaxisról beszélünk, vagy annak a paradoxonnak az egyik áthelyezéséről, amit nagypapa paradoxonnak nevezünk.

De persze lehetséges is lehetne, csak nekem furcsának tűnik.

2011. máj. 31. 09:35
 39/40 Lehel-Arpad ***** válasza:

Ezek csak szpekulaciok hogy vannak mellekgalaxisok.... bizonyitani nehezen tudnank, vagy csak 1 leheto uton : Worm-hole (angolul)

Es azzal az erzessel kapcsolatban :

Nagy a valoszinusege hogy abban a pillanatban egy olyan erzes jon letre benned , amit az agyad nem tud teljes mertekbe dekodolni es ekkor erzed azt hogy : Ezt mar lattam valahol - erre emlekszem - megalmodtam.

2011. jún. 10. 22:15
 40/40 anonim válasza:
Nagyon érdekeseket írtok ide, amugy velem is rendszeresen történik ilyesmi, hogy mondják ilyen "dezsavű" érzéseim vannak. És amit leírtatok, biztos, hogy fejfájásig fogok ezeken agyalni :D
2011. aug. 18. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!