Lehetséges ez a világegyetemben?
Nem szeretnék vitázni veled, de..
Pontosan tudjuk mit rejtenek a fekete lyukak (sok sok anyagot hatalmas gravitációval), nem kell túlmisztifikálni. Az meg nagyon nem szerencsés hogy az ősrobbanást atomrobbanásnak "állítod be"
Egy dologban biztosan egyetértünk, az pedig az hogy, a világ sokkal bonyolultabb annál, mintsem azt az ember valaha is képes lesz, lenne felfogni
Hm ...
Lehet hogy jó az elméleted, megcáfolni úgysem tudjuk. Esetleg több időfolyam is létezik és ilyenkor keresztezik egymást?
Az emberiség komolyabban csak a XX.század közepétől kezdte vizsgálni a kozmoszt, és csak a nagyon közeli múltban a kvantum fizikát a gyakorlatban. Még nagyon gyerekcipőben járunk, bármennyire is képedünk el a CERN-ben folyó kísérletektől,ez kb olyan mint mikor Platon idejében arról vitáztak, hogy a föld lapos-e vagy nem.
Mi okozta az ősrobbanást, miért gyorsulva tágul az univerzum, honnan ered a sötét energia, ha az ember nem több puszta anyagnál hogyan képes öntudatra, stb?
Rengeteg kérdésre nem tudjuk a választ, és nem vennék rá mérget hogy Stephen Hawking, vagy bármelyik más elméleti fizikus már ma meg tudja mondani a frankót.
Ja, tapogatóznak, mint a vak hajnalban ...
De mondjuk egy több mint 4 dimenziós tér "hullámai" simán magyarázatot adhatnak pár furcsa jelenségre. ( pl elektroninterferencia )
Vélemény:
Elképzelhető, tényleg. Miért is ne. Több magyarázat is lehetséges ez is egy alternatíva.
De hát a dejavu érzésről a Mátrix 1 óta tudjuk hogy az csak egy hiba a proginkban .
De hogy kötözködjek:
Hát ez egy elég bonyolult magyarázat arra, amit mondjuk az agy esetleges "tévesztésével" lehet megmagyarázni. Szal kb mint a világegyetem létrejöttéhez ( ami egy elég bonyolult és kiismerhetetlen dolognak tűnik ) segítségül hívünk egy még ennél is bonyolultabb és kiismerhetetlenebb Teremtőt ...
Üdv
Kárókatona
Ha jól értem, te arra gondolsz, hogy a három, elcsúsztatott idősíknak egy közös pontja van mindenki szemszögéből: saját maga. Viszont ebben az esetben bele kell gondolni: a feltételezésed alapján vagy egy paradoxonba jutunk.
A paradoxon esetében: megtörténik veled az általad felvázolt helyzet. Az előttünk haladó galaxisban megtörtént a helyzet ugyanebben a pillanatban, de már öt évvel később vagyunk a mienkhez képest, valóban átélt egy ilyen helyzetet, és érti is, miről van szó. Ebben az esetben végtelen számú párhuzamos galaxisról beszélünk, vagy annak a paradoxonnak az egyik áthelyezéséről, amit nagypapa paradoxonnak nevezünk.
De persze lehetséges is lehetne, csak nekem furcsának tűnik.
Ezek csak szpekulaciok hogy vannak mellekgalaxisok.... bizonyitani nehezen tudnank, vagy csak 1 leheto uton : Worm-hole (angolul)
Es azzal az erzessel kapcsolatban :
Nagy a valoszinusege hogy abban a pillanatban egy olyan erzes jon letre benned , amit az agyad nem tud teljes mertekbe dekodolni es ekkor erzed azt hogy : Ezt mar lattam valahol - erre emlekszem - megalmodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!