Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges ez a világegyetemben?

Lehetséges ez a világegyetemben?

Figyelt kérdés
Lenne egy feltételezésem, aminek kicsi a vlaószínűsége de mégis örülnék ha valaki elolvasná és mondana egy véleményt. Akkor kezdeném az elején biztosan járt már mindenki olyan helyen ahol még elötte sose és ahogy sétált látott valamit és megfogta egy olyan érzés mintha ezt már látta volna vagy ez már megtörtént volna. Én erre próbáltam magyarázatot találni és a következőre jutottam. Mivel rengeteg a miénktől teljesen független univerzum van a világegyetemben, amiket még nem sikerült feltárnunk(és talán soha nem is fog sikerülni). Lehethogy igazából csak egy fő galaxis van amiben mi élünk, és ezen kívül még rengeteg mellékgalaxis. Szerintem ezek a galaxisok között kisebb nagyobb időeltolódások vannak. Például a mi galaxisunkat nevezzük el 1-esnek legyen még egy 2-es és egy 3-as. A miénk a normális idő. A 2-es +3 év időeltolódás a 3-as pedig -5év. Szóval ami megtörténik velünk most az már a 2-es galaxisban még 3év mire megtörténik a 3-asban pedig már 5éve megtörtént. Mi csak ezt az eggyet éljük, de mégis lelki összeköttetésben vagyunk a többivel. Mintha egy videófelvétel lenne. Mi megéljük ezt (mintha felvennék kamerával) és ez idővel megtörténik a másik galaxisba is (mintha lejátszanánk a videófelvételt). Szóval ugy gondolom, ezt éljük meg, de ez még több másik helyen is megtörténik. És mi ez érezzük, és én azthiszem valahogy ennek köszönhető az ezt már mintha láttam volna vagy az ez mintha már megtörtént volna kérdés. Remélem volt aki végigolvasta és átgondolta. Szeretnék kapni valami véleményt erről. Nem egy túl hihető dolog, de annyi esélye van mint a többi ilyen elméletnek. Kommentbe írjátok le a véleményeteket és a korotokat is! Köszönöm :)amugy 18/f
2011. máj. 26. 22:32
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:

értem, hogy mit gondolsz és már én is agyaltam ilyenen, hogy lehet, hogy vannak párhuzamos világok vagy épp ilyen "mellékgalaxisok" :D de mi van, ha épp a miénk egy ilyen

mellékgalaxis? :D

nem tudom, lehet, hogy ez van :D

18/l

2011. máj. 26. 22:47
 2/40 anonim ***** válasza:
Uhh nekem is volt már olyan, hogy ez a helyzet, szituáció valahonnan nagyon ismerős, holott sose történt meg velem:D
2011. máj. 26. 22:52
 3/40 A kérdező kommentje:
igen, eztis elképzelhetőnek tartom. igazából ez egy eléggé őrült feltételezés, de ha úgy nézzük akár magyarázat is lehet. a mellékgalaxis szót persze csak képletesen értettem :) köszönöm szépen a válaszodat. szívesen várok még válaszokat kíváncsi lennék a véleményetekre. :)
2011. máj. 26. 22:53
 4/40 anonim ***** válasza:

Mellékgalaxis? Egy galaxis még igen távol van egy univerzumtól.

Egyébként ez feltételezi az ok-okozati elv felcserélődését, amennyiben mi most azt éljük ami már 1x megtörtént, azaz a jövőnk okozza a jelent, és a múltat. Ez felveti a kérdést, hogy a jövőnk tud-e egyáltalán "okozni" bármit is, egyáltalán létezik-e már most is, azaz a sorsunk már meg is van írva?

2011. máj. 26. 22:54
 5/40 A kérdező kommentje:
ezért gondoltam énis, hogy egy pici is de azthiszem elképzelhető feltételezés lenne...csak egy picit még agyalni kellene rajta és találni még "bizonyítékot" :)
2011. máj. 26. 22:54
 6/40 A kérdező kommentje:
igen én úgyérzem, hogy már mindenkivel aki az adott idő intervallumon belül van a halálhoz mint ezek a párhuzamos világok közt az időeltolódás, annak már úgymond megvan írva a sorsa.
2011. máj. 26. 22:56
 7/40 Dymo ***** válasza:
lehetséges,minden lehetséges!
2011. máj. 26. 22:57
 8/40 anonim ***** válasza:

hát ha a mi univerzumunk így működne, akkor egy középpont szükségeltetik, ami a megfigyeléseknek ellentmond. mellesleg az összes galaxis távolodik egymástó, csupán a mi galaxisunk és az Andromeda közeledik amit eddig felfedeztek, annál gyorsabban távolodnak minél messzebb vannak. de az a +1 év inkább +2 millio év meg mégtöbb. ezekszerint abban a galaxisban, ami 7 milliárd évvel előrébb van és még van értelmes élet, azok még nem fejlesztettek ki olyan eszközöket amikkel el lehetne jutni ide? Már most nekünk vannak elméleteink hogyan lehetséges az időutazás meg hatalmas távolságok megtétele kevés idő alatt, hát még milliárd évek múlva. nekem az volt az egyik elképzelésem hogy amit mi univerzumunknak ismerünk, az valójában egy fekete lyuk ami egy tényleges univerzumban van. ez is tágul, anyag keletkezik benne. de elvetettem miután komolyabban utánanéztem a témának.

19/f

2011. máj. 26. 23:00
 9/40 anonim ***** válasza:
A "retro-kauzalitás", és a fénynél gyorsabb távolba hatás elve bele is illik az elméletedbe, ezek kvantum szinten működő dolgok.
2011. máj. 26. 23:01
 10/40 A kérdező kommentje:
sőt akár még érvek tudnám ide sorolni aztis, hogy biztos azis már megtörtént sok emberrel, hogy például beszélget a párjával a gyerekével vagy akárkivel egy x témáról miközben te gondolsz egy y témára amit nem mondasz ki csak az eszedbe jut, akár egy közös élmény vagy egy 5éve látott film bármi, és pár perc múlva a másik személy felhozza ezt a témát ugy hogy te nem mondtál semmit. egyszerűen mintha érezte volna vagy "meg lett volna írva". és azthiszem hogy ez már többekkel is előfordult. velem is azért feltételezem.
2011. máj. 26. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!