Hogyan keletkezett a Világegyetemben található víz?
Első, ehhez gratulálok, nagyon jót mosolyogtam rajta :) Tipikus példája vagy a "nem értek semmihez, de azért válaszolok, mert az jó" emberkéknek. Még ha megállapítottad volna a legegyszerűbb elképzelést, mely szerint két H-atom találkozik egy O-atommal (mondjuk ez sem teljesen helyes, mert a valóságban 2 H2-molekula találkozik egy O2-molekulával), az oké volna, de így...
Kérdező, mi ilyenre neked nem tudunk válaszolni. Az ókori filozófusok úgy gondolták, hogy a négy őselemből alakult ki a világ, és ezek egyike volt a víz. Tehát úgy vették, hogy a víz nem keletkezett sehogy, az volt mindig is. Nehéz elképzelni, de azt is, hogy hidrogén égésével keletkezett volna (meg persze az nem ivóvíz meg tengervíz lesz, hanem desztillált víz), mert akkor meg jön a kérdés: a hidrogén és az oxigén hogy keletkezett hozzá? Ez meg már amolyan tyúk-vagy-tojás-kérdés.
nem akarok közbe szólni, de a második válaszoló is ezek szerint abba a kategóriába sorolható, aki "nem tud semmit, de azért válaszol"!
Nem az első vok!
víz volt kezdetben és tűz
a világegyetem a víz és a tűz násza által keletkezett
a mélységes ősvíz: az én szerelmem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!