Lehetséges ez a világegyetemben?
Figyelt kérdés
Lenne egy feltételezésem, aminek kicsi a vlaószínűsége de mégis örülnék ha valaki elolvasná és mondana egy véleményt. Akkor kezdeném az elején biztosan járt már mindenki olyan helyen ahol még elötte sose és ahogy sétált látott valamit és megfogta egy olyan érzés mintha ezt már látta volna vagy ez már megtörtént volna. Én erre próbáltam magyarázatot találni és a következőre jutottam. Mivel rengeteg a miénktől teljesen független univerzum van a világegyetemben, amiket még nem sikerült feltárnunk(és talán soha nem is fog sikerülni). Lehethogy igazából csak egy fő galaxis van amiben mi élünk, és ezen kívül még rengeteg mellékgalaxis. Szerintem ezek a galaxisok között kisebb nagyobb időeltolódások vannak. Például a mi galaxisunkat nevezzük el 1-esnek legyen még egy 2-es és egy 3-as. A miénk a normális idő. A 2-es +3 év időeltolódás a 3-as pedig -5év. Szóval ami megtörténik velünk most az már a 2-es galaxisban még 3év mire megtörténik a 3-asban pedig már 5éve megtörtént. Mi csak ezt az eggyet éljük, de mégis lelki összeköttetésben vagyunk a többivel. Mintha egy videófelvétel lenne. Mi megéljük ezt (mintha felvennék kamerával) és ez idővel megtörténik a másik galaxisba is (mintha lejátszanánk a videófelvételt). Szóval ugy gondolom, ezt éljük meg, de ez még több másik helyen is megtörténik. És mi ez érezzük, és én azthiszem valahogy ennek köszönhető az ezt már mintha láttam volna vagy az ez mintha már megtörtént volna kérdés. Remélem volt aki végigolvasta és átgondolta. Szeretnék kapni valami véleményt erről. Nem egy túl hihető dolog, de annyi esélye van mint a többi ilyen elméletnek. Kommentbe írjátok le a véleményeteket és a korotokat is! Köszönöm :)amugy 18/f2011. máj. 26. 22:32
11/40 anonim válasza:
én úgy gondolom a deja vu az egy hiba a mátrixbannnnnn
12/40 anonim válasza:
MrMultiErudite, a kérdező (ha jól sejtem) nem galaxisokra, hanem univerzumokra gondolt, feltételezve hogy nem csak 1 nagy bumm volt, így létrejöhettek párhuzamos univerzumok. Ezek pedig se nem távolodnak, se nem közelednek egymáshoz, mivel nem ugyanabban a térben léteznek.
13/40 valaki234 válasza:
Hát ezen még sosem gondolkodtam.
Talán csak egyszer, de akkor nem erre a következtetésre jutottam.
Nem valami nagy a valószínűsége, d e semmire se mond, hogy lehetetlen:)
14/40 anonim válasza:
az idő egy olyan dolog ami csak úgy megy és mindenhol egységes. ha itt x az idő az már sehol sem lesz x máskor. időutazás sincs, mert egyszerűen ami már elmúlt abba nem lehet visszamenni. remélem érted mire gondolok.
15/40 anonim válasza:
"az idő egy olyan dolog ami csak úgy megy és mindenhol egységes."
Ez nem így van. Más gravitációs térben az idő is máshogy telik. Pl már a föl körül keringő GPS műholdaknak sem telik ugyanúgy mint a földön, ezért is szinkronizálják őket.
16/40 A kérdező kommentje:
MrMultiErudite a válaszodra visszatérve aztmondtad hogy lehet több milliárd év is az eltolódás. én ezt azért zárnám ki, mert ezt egy ember tudja átélni nem száll tovább az utódaidra se semmi ilyesmi. a világ legidősebb emberer tudomásom szerint 132 éves. szóval a maximum eltolódást is valahogy ennyire jósolnám. és amugy se egy átutazható rész ez mert térben nem egy helyen vagyunk. én nem azt mondtam hogy ez x fényévre van innen, hanem hogy létezik mint a lelkiismeret egy megmagyarázhatatlan tényként..
2011. máj. 26. 23:12
17/40 anonim válasza:
igen kicsit belekavarodtam. egyébként előző: az teljesen biztos hogy az idő nem egységes, pl az idő más sebességgel telik a 2.-on mint a 80.-on. de ez inkább a műholdaknál jelentősebb. ahol a gravitációs tér nagyobb, ott az idő lasabban telik. ha elég közel mennél egy fekete lyukhoz és eltöltenél ott 1 hetet, addig a világ 100 évet öregszik mig te 1 hetet
18/40 A kérdező kommentje:
én ugy gondolom hogy a párhuzamos univerzumok között nemis tudnák ugrálni. szóval se az időben se a térben nem egy velünk azonos dologról beszélünk, csak mégis valamilyen kapcsolatban vagyunk vele és most ezen próbálkozok gondolkodni hogy mi lehet ez a kapocs hátha akkor közelebb tudnánk jutni a megoldáshoz...
2011. máj. 26. 23:18
19/40 anonim válasza:
Szerintem sima deja vu, de nem semmi ijen elmélettel előállni.
20/40 A kérdező kommentje:
mondjuk arra is gondoltam volna, hogy sokszor van hogy az ember megérzi a hozzá közel álló ember hangulatát, de azthiszem a "legtöbbször" az hogy például egy édesanya megérzi , hogy a gyermeke veszélyben van vagy akár a halálát. vagy akár az álmok. sokszor előfordul hogy az álmok valóra válnak. mivan hogyaha olyankor is ezen a furcsa kapcson (nemtudom máshogy hívni) keresztül látjuk a jövőnket vagy a rég elfeledett múltunkat?
2011. máj. 26. 23:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!