Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges ez a világegyetemben?

Lehetséges ez a világegyetemben?

Figyelt kérdés
Lenne egy feltételezésem, aminek kicsi a vlaószínűsége de mégis örülnék ha valaki elolvasná és mondana egy véleményt. Akkor kezdeném az elején biztosan járt már mindenki olyan helyen ahol még elötte sose és ahogy sétált látott valamit és megfogta egy olyan érzés mintha ezt már látta volna vagy ez már megtörtént volna. Én erre próbáltam magyarázatot találni és a következőre jutottam. Mivel rengeteg a miénktől teljesen független univerzum van a világegyetemben, amiket még nem sikerült feltárnunk(és talán soha nem is fog sikerülni). Lehethogy igazából csak egy fő galaxis van amiben mi élünk, és ezen kívül még rengeteg mellékgalaxis. Szerintem ezek a galaxisok között kisebb nagyobb időeltolódások vannak. Például a mi galaxisunkat nevezzük el 1-esnek legyen még egy 2-es és egy 3-as. A miénk a normális idő. A 2-es +3 év időeltolódás a 3-as pedig -5év. Szóval ami megtörténik velünk most az már a 2-es galaxisban még 3év mire megtörténik a 3-asban pedig már 5éve megtörtént. Mi csak ezt az eggyet éljük, de mégis lelki összeköttetésben vagyunk a többivel. Mintha egy videófelvétel lenne. Mi megéljük ezt (mintha felvennék kamerával) és ez idővel megtörténik a másik galaxisba is (mintha lejátszanánk a videófelvételt). Szóval ugy gondolom, ezt éljük meg, de ez még több másik helyen is megtörténik. És mi ez érezzük, és én azthiszem valahogy ennek köszönhető az ezt már mintha láttam volna vagy az ez mintha már megtörtént volna kérdés. Remélem volt aki végigolvasta és átgondolta. Szeretnék kapni valami véleményt erről. Nem egy túl hihető dolog, de annyi esélye van mint a többi ilyen elméletnek. Kommentbe írjátok le a véleményeteket és a korotokat is! Köszönöm :)amugy 18/f
2011. máj. 26. 22:32
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Kár, hogy nincs "Agymenés" kategória, mert akkor ennek a kérdésnek ott lenne a helye! :-D

De SEMMIKÉPPEN nem a "Tudományok" kategóriában...

Képzelgések helyett olvassátok inkább Stephen Hawking műveit. Megéri!

Pedro

2011. máj. 26. 23:36
 22/40 A kérdező kommentje:
ez nem képzelgés csupán egy megmagyarázhatatlan dolog pont ugy mint az emberek aurája...
2011. máj. 26. 23:37
 23/40 anonim ***** válasza:
Elégé hiszel a paranormális dolgokban ha nem tévedek,de nem minden az aminek hisszük,érezük vagy lásuk.
2011. máj. 26. 23:48
 24/40 anonim ***** válasza:

"ez nem képzelgés csupán egy megmagyarázhatatlan dolog pont ugy mint az emberek aurája..."

Az "aura" sem a Tudományok kategóriába való. A "tudomány" azokkal a dolgokkal foglalkozik, amiket vagy BIZONYÍTANI, vagy az eddigi ismereteinkből VALÓSZÍNŰSÍTENI tudunk. Minden olyan dolog, ami valami "természetfelettiről", "megmagyarázhatatlan" dologról, vagy egyéb "tiltott találmányról" szól, az kívül esik a tudomány látómezején.

Tudod a tudósok CSAK a szemüknek hisznek - sőt, néha még annak sem. De megmagyarázhatatlan dolgoknak SEMMIKÉPPEN nem.

Ismét mondom: olvassátok inkább Stephen Hawking műveit. Megéri!

Pedro

2011. máj. 26. 23:58
 25/40 anonim ***** válasza:
Utolsónak üzenem: Rengetek olyan dolgot tanítanak iskolában, egyetemen amelyet nem bizonyítottak be, mégis tananyag! Tehát nincs miről beszélni!:)
2011. máj. 27. 00:05
 26/40 anonim válasza:

Ez a feltételezés nagyon érdekes és lehet benne ráció is, de biztos vagyok benne hogy ezekhez az érzésekhez elengedhetetlen a Deja vu, ami az agynak egy kisebb botlása. :)

Viszont az univerzumos elméletedhez csak annyit tudok mondani hogy: Fridmann orosz meteorológus elmélete szerint a mai világegyetem nem a Nagy Bumm-mal jött létre, hanem szerinte létezik 2 téridő-rendszer 4 dimenzióban, amik mozognak és több billió évenként találkoznak és létrejön a Nagy Reccs, ami az univerzum összeroppanását jelenti és új életek kialakulását.

Tehát lehet hogy a mi életünk többször is kialakulhat egy időben vagy kisebb eltéréssel (pár év) több univerzumban.

2011. máj. 27. 01:44
 27/40 anonim ***** válasza:

Amire a kérdező gondol, az ugye a de ja vu.

Hát nem teljesen értem, hogy lett a de ja vu-ból párhuzamos "galaxis"(univerzum!) elmélet. De valóban furcsa dolog.

A múltkor ültem a tv előtt, és valamiért eszembe jutott(már nem emlékszem miért..), hogy gondolok egy szóra. Az első ami eszembe jutott: katakombák. Amúgy direkt próbáltam olyan szóra gondolni, ami nem túl szoványos, olyanra ami nem azért jut eszembe mert ránézek valamire a szobában vagy ilyesmi. Kb. 3 másodperccel később a tv-ben is elhangzott ez a szó. Pedig nem hiszem hogy olyan gyakori lenne.. Talán előtte is elhangzott abban a dok.filmben, de csak "tudat alatt" emlékeztem rá, és ezért jutott eszembe. Ez is érdekes.

De vissza térve a de ja vu-ra, szerintem nem kell ennyire messze menni, hogy választ találjunk. Egyszerű gépek vagyunk, lehet kicsit félreprogramozva, és így néha elő jön ez az érzés, de igazából csak az agyunk csap be minket. Tehát azt mondja, hogy ezt már átéltük, de hazudik. Illetve sok egyéb lehetőség is van, ezt csak most hirtelen találtam ki.

2011. máj. 27. 01:46
 28/40 anonim ***** válasza:

Tökéletesen egyet értek Pedroval.

De nekem ez a mondat tetszett a legjobban:

"Mivel rengeteg a miénktől teljesen független univerzum van a világegyetemben, amiket még nem sikerült feltárnunk(és talán soha nem is fog sikerülni)." - jó dolog ilyen magabiztosan kijelenteni valami blődséget, amit utána saját magad is megkérdőjelezel.

Bár lehet, hogy számodra a " valszeg' sohasem lehet kimutatni valamit" (vagyis szinte 0 valaminek a valószínűsége), az számodra nem ekvivalens azzal, hogy akkor valszeg' nem is létezik az az adott dolog.

2011. máj. 27. 03:16
 29/40 anonim ***** válasza:

Nekem is a legelső mondattal van bajom:

"Mivel rengeteg a miénktől teljesen független univerzum van a világegyetemben, amiket még nem sikerült feltárnunk(és talán soha nem is fog sikerülni)."

Ez szerintem nincs így, de kérdező rendben van, cáfolj meg. Bizonyítsd be hogy valóban vannak párhuzamos világegyetemek. De ... ha még lenne is, ugyan mi garantálja, hogy ott közel ugyanazok az események zajlanak le mint itt. Megaztán. Mért pont egy óra az eltérés ezek között az univerzumok között? Aztán ugyan miféle módon jön létre bármilyen "lelki" kapcsolat a két univerzum között, ha még kimutatni sem sikerült a létüket?

Szóval sántít ez mindenhogyan. a DeJaVu érzésre meg elég jó magyarázatokat találni.

2011. máj. 27. 09:45
 30/40 A kérdező kommentje:
Igazából ez a többi univerzum dolog is csak egy feltételezés elírtam bocsánat. De szerintem ne jelntsük ki hogy nem lehetséges további univerzumok létezése azonos térben és időben vagy akár másikban... Mivel nem tudhatjuk mit rejtenek a fekete lyukak és ugyanígy a világegyetemben még több milliárd ilyen dolog aminek a létezéséről se tudunk. Én teljesen elképzelhetőnek tartom hogy a világ keletkezésének számon tartott nagy atomrobbanásban sokkal több dolog történt mint amennyit mi feltételezünk vagy tudunk.
2011. máj. 27. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!