Mi a véleményetek? Régóta van egy sejtésem, hogy az élet a világegyetemben sokkal tágabb határok között kialakulhat, mint azt a tudományos világ jelenleg elfogadja:
A DNS-ÉBEN ARZÉN VAN FOSZFOR HELYETT EMBER!!!
HA NEM ÉRTED ENNEK A JELENTŐSÉGÉT INKÁBB NE ÍRJ SEMMIT!
Az arzén rendkívül hasonlít a foszforra, éppen ezért képes átvenni a helyét a dns láncban. Az ember fejlődéséhez szükséges nyomelem a foszfor, annak a bacinak pedig - foszfor hiányában - az arzén.
Ez kb. olyan, mint amikor felfedezték a biolumineszenciát vagy a szűznemzést. De vannak egyéb furcsaságok is, csak nem verik nagy dobra.
20:51
Ja! Én vagyok az MTI főszerkesztője, most értem haza a munkából. Amúgy tudod-e mik a DNS funkciói?
21:28
Te depressziós vagy?
Te jó ég, hogy mennyien nem látják a fától az erdőt...
Kedves kérdező, kár velük foglalkozni.
Nem értik meg a lényeget, mert ténylegesen nem értik, hogy miről is van itt szó!
Én genetikus vagyok, és számomra meglehetősen vicces a nagyarcú kisgyerekek egymás elleni oltogatása.
Ez az új élőlény nagyon izgalmasnak tűnik, de egyelőre még több a kérdés, mint a válasz. Addig kár lenne földönkívülieket vizionálni, amíg azt sem tudjuk, hogy pontosan mennyi az arzén benne (minden foszfor helyett?), vajon ugyanazt a DNS kódot használja-e mint mi, vajon mennyiben tér el egyébként a fiziológiája a földitől, stb. Vajon a foszfort is tudja használni, és az arzént csak amolyan „ha nincs ló, jó a szamár” módon használja?
Hiába üvöltözik schumacher77, hogy valaki nem ismeri fel a jelentőségét a dolognak. Igen, elég nagy a jelentősége, de pontosat csak alaposabb vizsgálat után lehet mondani. Volt már egy-két nagy jelentőségű felfedezés a világban, és ez is egészen biztosan el fogja foglalni a helyét ezek között, de hogy ez lenne az évezred felfedezése, amitől örjöngve kéne vernünk magunkat, azt nem hiszem. De legalábbis ki kell várni.
Az MTI kedves igazgatóját kérdezem: és te tudod? Valószínűleg tudnék neked pár meglepő dolgot mondani a DNS-sel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!