Mi a véleményetek? Régóta van egy sejtésem, hogy az élet a világegyetemben sokkal tágabb határok között kialakulhat, mint azt a tudományos világ jelenleg elfogadja:
"Az a nagy dolog az egészben, hogy nagyon hasonló az eddig ismert élethez, de ha a foszfort arzénnal helyettesíti, akkor nem a mi életfánkhoz tartozik, tehát kétféle élet is kialakulhatott a Földön!"
Már ha a foszfort arzénnal helyettesíti ÚGY, hogy foszfort egyáltalán nem fogad el. Itt nem erről van szó, hanem hogy a foszfor helyett képes elfogadni az arzént is, tehát gyakoraltilag egy alternatív bioszintetikus útvonalat fejlesztett ki. Arról nem szól a fáma, hogy a kettő közül az arzén lenne számára az optimális, tehát nem egy arzénos baci tud foszfort használni, hanem egy foszforos baci tud arzént használni.
Mellesleg ha ha kétféle életfa lenne, akkor ezeknek a DNS kódja minden bizonnyal eltérő volna, mivel a DNS nyilván előbb alakult ki, mint a kód, azaz az arzénos DNS-baci külön evolválta volna a saját kődját. A kód-aminosav összefüggésnek nincs nagyon erős fizikai alapja (azaz esetleges), így nem feltételezhető konvergens evolúció. Márpedig ilyesmiről nem szól a fáma.
ok. Akkor viszont a bolygónkra vonatkoztatva, hol kellene keresni azokat az élőlényeket, melyek létezése most már tudományosan is lehetséges.
A genetikustól kérdezném, hogy hallottam már régen, hogy mélyen az óceán alatt léteznek olyan élőlények melyeknek nem kellene biológiailag ott lenniük, nem tudni mit esznek stb. Igaz ez, vagy csak legenda. Ha igen hogyan lehet ez.
"A genetikustól kérdezném, hogy hallottam már régen, hogy mélyen az óceán alatt léteznek olyan élőlények melyeknek nem kellene biológiailag ott lenniük, nem tudni mit esznek stb. Igaz ez, vagy csak legenda."
Én még nem hallottam ilyesmről. De egyébként ha a természet ellentmond az elméletnek, akkor mindig a természetnek van igaza. Ha régebben úgy is gondolták, hogy mélytengeri állatok nincsenek, ez az elmélet megdőlt, mert mégis vannak. Ilyw
enkor nem azt kell mondani, hogy ezeknek nem kéne ott lenniük, mert ők köszönik szépen, ott voltak eddig is és jól érzik magukat. Ilyemkor inkább azt kéne mondani, hogy nem gondoltuk volna, hogy ott vannak, de tévedtünk. Hogy mit esznek, azt meg ki kell deríteni.
"Semmilyen táplálék nincsen a közelben"
Nyilván van, csak nem tudunk róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!