Mi a véleményetek a kreacionizmusról?
Főleg Amerikában hódító világnézeti irányzat, az a lényege, hogy a tudomány által bizonyított dolgokat Isten próbatételeinek tekinti, hogy az ember képes-e eldobni a saját maga által talált bizonyítékokat és vakon hinni Istenben.
Pl. a kreacionisták szerint a világ 6000 éves és Isten azért tett mesterségesen több millió évesre öregített dinoszaurusz csontokat a föld alá, hogy próbára tegye az embert, hogy ne a saját tapasztalatára alapozza a világnézetét, hanem csakis az istenhitre.
Még múzeumuk is van, ami ezt az irányzatot mutatja be:
"hahaha én vagyok isten hahaha kib@szok egykét emberrel hahaha szúrjunk szét pár csontot vajon a hoz mit szólnak hahaha. isten vagyok egy trükkmester hahaha"
XDDDDDDD ez király volt b*szki, amcsiban ezt kimondanád valamilyen város főterén főleg Alabamában vagy valami más vidéki putriban és sztem keresztre feszítenének :D:D:D
A kreacionalizmus egy rosszindulatú kezdeményezés, amit levitézlett tudósok találtak ki, akik a Nobel-díjra teljesen esélytelenek voltak, de mégis híresek akartak lenni.
Aztán az egyház, amelyik sose ment a szomszédba egy kis megvezetésért, két kézzel kapott rajta.
Szerencsére értelmes embert nem lehet félrevezetni vele - de sajnos a buták többen vannak.
00:04
Hogy halt meg? Rejtélyes körülmények között..?:D
A vallás elkóborlása a tudomány területére.
Ha Isten a leletekkel próbára akarná tenni a hitünket, akkor nem lehetne tudomány, és nem hihetnénk az érzékeinknek sem, mert lehet, hogy Isten becsap minket, hogy próbára tegye a hitünket.
"Főleg Amerikában hódító világnézeti irányzat, az a lényege, hogy a tudomány által bizonyított dolgokat Isten próbatételeinek tekinti, hogy az ember képes-e eldobni a saját maga által talált bizonyítékokat és vakon hinni Istenben."
Hajh, mennyiszer hallottam már ezt "-_-
Ilyesmit egy kreacionista se állít, kisfiam/kislányom. A kreacionizmus azt jelenti, hogy elfogadják a Bibliát Isten által ihletett, tökéletesen igaz műnek, és ennek fényében magyaráznak mindent. Szóval számukra a Biblia ugyanolyan forrás, mint a megfigyelések a természetben. A kettőből együtt akarnak alkotni valamit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!