Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tételezzük fel, hogy az...

Tételezzük fel, hogy az időutazás lehetséges. Ha visszamegyek az 1 évvel ezelőtti magamhoz és lelövöm magam, akkor velem mi lesz abban a pillanatban?

Figyelt kérdés
Mint tudjuk az energia nem vész el csak átalakul, az anyag energia, és mi anyagok vagyunk. Tehát nem tűnhetünk el nyom nélkül, de máshogy meg nem tűnhetünk el az időből. :D
2010. dec. 28. 13:19
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
hu ez egy kicsit zavaros volt,de azert korulbelul ertettem :) amugy ha lenne is utazas a multba az csak szemlelokent tehetnek valoszinu,mint egy videofelvetelnel.
2012. jún. 28. 11:51
 52/56 anonim ***** válasza:

Még valami: Mint mondtam, nem találtak eddig olyan törvényt, ami lehetetlenné tenné az időutazást. Ez nem olyan, mint az örökmozgó, hogy be van bizonyítva, hogy nem hozható létre. Amúgy ha olvasol egy kis kvantumfizikát, hogy miféle furcsaságok zajlanak a részecskék világában, amelyek a "józan ésszel" teljesen ellentmondanak, azokhoz képest már nem is lenne olyan fura az időutazás. :)

Csak egy példa: Képzelj el egy mobiltelefont, amelyet a kezedben forgatsz. A telefont egy teljes körrel meg kell forgatni ahhoz, hogy önmagába visszaálljon. Most képzelj el egy kockát, aminek minden oldala teljesen egyforma méretileg, mintázatilag is. A kockát csak egy negyed körrel kell megforgatni, hogy önmagába álljon, vagy úgy is mondhatjuk, hogy egy kör alatt 4szer áll önmagába. Eddig stimmt, nem? Na most azt képzeld el, hogy a részecskék világában az is előfordul, hogy a részecskét 2-szer kell megforgatni saját tengelye körül ahhoz, hogy ugyanazt a nézetet mutassa. De hogyan? Én személy szerint ezt nem tudom elképzelni, és valószínűleg a legtöbb ember sem. De mégis igaz. Na és erre mondom azt, hogy a kvantumvilág csodáihoz képest egy időutazás már szinte egy fityfirity dolog. Azt gondolom, hogy ezen évszázad végén már meg is épül az első időgép prototípus. :) Vagy ha nem, akkor be fogják bizonyítani, hogy miért lehetetlen. Ez persze csak az én vízióm, de szerintem nem trafáltam túl mellé. :)

2012. jún. 28. 11:57
 53/56 anonim ***** válasza:

"hu ez egy kicsit zavaros volt,de azert korulbelul ertettem :) amugy ha lenne is utazas a multba az csak szemlelokent tehetnek valoszinu,mint egy videofelvetelnel."

Sokan mondják ezt, és lehet, hogy így is van. Én mondjuk azért nem fogadom el ezt teljesen, mert ma már tudjuk, hogy maga a megfigyelés is befolyásolja a valóságot, tehát valószínűleg nem létezik olyan, hogy anélkül figyeld meg a múltat, hogy befolyásolnád azt.

2012. jún. 28. 11:59
 54/56 anonim ***** válasza:
hat pont ezert zavaros ez az egesz,mert a megfigyeles is befolyasol.mert amugy a ketres kiserleten en is megdobbentem.
2012. jún. 29. 09:04
 55/56 anonim ***** válasza:

Ez esetben úgy élnénk meg "mintha" úgy történt "volna" meg kvázi úgy történt meg a megfigyelés mellékhatása miatt.

A 2 szót nem véletlen raktam idéző jelbe.

Vagyis a jövő mellékhatása a múltra, ami kvantumfizikában nem olyan meglepő.

2012. jún. 29. 16:00
 56/56 anonim ***** válasza:
100%
A kvantumfizika és relativitáselmélet számomra azt bizonyítja, hogy az idő teljesen másképp működik, mint ahogy azt egy tanulatlan ember elképzeli. És mivel még tele vannak kérdőjelekkel ezek a területek, nem szabad végzetes kijelentéseket tenni, hogy nem létezik ez meg az, mert "nem tudom elképzelni"... Ez nem érv; rengeteg olyan dolog létezik, amit nem tudunk elképzelni. :)
2012. jún. 29. 22:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!