Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tételezzük fel, hogy az...

Tételezzük fel, hogy az időutazás lehetséges. Ha visszamegyek az 1 évvel ezelőtti magamhoz és lelövöm magam, akkor velem mi lesz abban a pillanatban?

Figyelt kérdés
Mint tudjuk az energia nem vész el csak átalakul, az anyag energia, és mi anyagok vagyunk. Tehát nem tűnhetünk el nyom nélkül, de máshogy meg nem tűnhetünk el az időből. :D
2010. dec. 28. 13:19
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
14:10, nem butaság az ötleted, ki tudja, lehet h van alapja. Viszont én azt gondolom, hogy amit megfigyelsz, azt lehetetlen, h ne befolyásold. A kvantumfizika szerint maga a megfigyelés is befolyásolja a kísérletet, legalábbis mikroszkopikus szinten. És nekünk a mikroszkopikus szint is bőven elegendő ahhoz, hogy "paradoxont" hozzon létre. Gondolj bele, ha a múltba utazott elméd meglátogat egy múltbeli részecskét, amely a megfigyelés hiánya miatt hullámként viselkedett anno, de te a látogatásodkor megfigyelted, így részecske viselkedésű lett, ezzel meg is változtattad a múltat. :) Persze lehet h ez a fajta megfigyelés nem befolyásolná az összetevőnek a tulajdonságát, mert sok fizikus szerint nem maga a tudatunk az ami befolyásolja a dolog természetét, hanem a fizikai befolyásolás, hogy megfigyeléskor más részecskékkel is kölcsönhat vizsgálati részecskénk/hullámunk. Én viszont a tudati befolyásolással értek inkább egyet, eszerint maga a puszta elmei látogatás is befolyásolná a történéseket szerintem. Egyébként meg a deja vu-t illetően, szerintem is is van köze a dologhoz, de talán mégis minden deja vu eltér egy picit egymástól. Nekem olyan érzésem is volt már, h ez a helyzet már korábban is egy deja vu volt, sőt akár még többszörösebben is. :)
2011. okt. 27. 21:18
 42/56 anonim ***** válasza:
szerintem meg kar itt boncolgatni,mert nincs idoutazas,nem is lesz,ami volt elmult.nem fog hitler ujra feltamadni :) ezeket a paradoxonokat is csak mi talaltuk ki,de nem erdemes filozofalni,mert nem lehetseges idoutazas,igy nem leteznek paradoxonok.kicsi logikaval kitalahato hogy az idoutazas csak fantazia lesz mindig.legalabbis visszafele.elorefele pedig bonyolultabb mar,az meg ha lehetseges lenne,az lehet nem is lenne idoutazas,hanem valami mas.
2012. jún. 27. 18:03
 43/56 anonim ***** válasza:
Mi az a "kicsi logika", miből rájövünk h nincs időutazás? Sok mindent elképzelhetetlennek tartottak a korábbi századokban is, ami ma meg már természetes. És ami igazán döbbenetes, h a fizikusok eddig nem találtak olyan törvényt, ami lehetetlenné tenné az időutazást.
2012. jún. 27. 23:34
 44/56 anonim ***** válasza:
ami volt elmult....nem leszel mar soha gyerek.
2012. jún. 27. 23:38
 45/56 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem feltétlenül ezt jelenti az időutazás, sok féle variációját is el tudjuk képzelni elméletben. Másrészt ezt sem tudhatod, hogy így van-e. Attól h eddig így tapasztaltad, nem biztos h a jövőben is igaz lesz. Repülőt sem láttak egészen a 20. sz. elejéig.
2012. jún. 28. 00:55
 46/56 anonim ***** válasza:
azert a tudomanyos felfedezeseket ne keverjuk ossze azzal,hogy vissza akarjuk porgetni az idot.kulonben en imadom az idoutazasos filmeket,kedvencem az idobunok,(ha meg nem lattad nezd meg),de ettol meg nem valik valora az idoutazas.kulonben valahol olvastam hogy valaki bebizonyitotta hogy soha nem lesz idoutazas.szervezett egy osszejovetelt idoutazok szamara,kozetette,igy a jovoben is fognak tudni rola,de senki nem jelent meg a bulin.hat ennyi :) ne felejtsd el megnezni a filmet ha meg nem lattad.tovabbi szep napot.
2012. jún. 28. 10:48
 47/56 anonim ***** válasza:

Erről a kísérletről én is hallottam: Steven Hawking szervezte a bulit. :) De ez nem bizonyítja h nincs időutazás, csak egy BIZONYOS FAJTÁJA nincs az időutazásnak. Olyan elmélet is van, hogy csak az első időgép megépítéséig lehet visszamenni a múltba, annál korábbra nem, az első időgép meg még nem épült meg (valószínűleg). :)

De pl. bizonyos részecskéket úgy írnak le, mintha az időben visszafelé haladó részecskék lennének (pl. pozitronok). Ne keverjem a felfedezéseket az időutazással? Nézd, tényleg nagy őrültség volt h az ember valaha fog tudni repülni. Nem igazán látom h mi az elvi különbség a kettő között. Dehát mindig azok a tudósok találtak fel valamit, akik hittek valamiben, amiben a többiek nem. :)

2012. jún. 28. 11:21
 48/56 anonim ***** válasza:
Am. szerintem rosszul írtad le a film címét, vagy nem tudom értelmezni...
2012. jún. 28. 11:21
 49/56 anonim ***** válasza:
[link] itt kuldom :)
2012. jún. 28. 11:31
 50/56 anonim ***** válasza:

Köszi. :)

Am van a párhuzamos világok elmélete, az is sokmindent megmagyarázhat. Oka lehet annak is, h miért nem jöttek el Steven Hawking bulijára. Egyébként meghirdette utólag a bulit vagy nem? Ha nem, akkor miért várta, hogy eljöjjenek? :D

Érted: Ha nem jönnek el, minek hirdesse meg, mert már amúgy sem jöttek el... Ha meg eljöttek volna, akkor minek hirdesse meg, hiszen már eljöttek. :D De azt gondolom, ennél sokkal rejtettebb oka lehet, hogy miért nem jöttek el a bulira.

2012. jún. 28. 11:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!