Fénysebesség elérése (részletek lent)?
Az antianyag tényleg sok-sok energiát képvisel, de: ugyanannyi energiát kell befektetni az előállításához, mint amennyit nyerünk vele. Tehát mint energia hordozó majd jó lesz, de mint energia forrás, nem. Hacsak nem találunk valahol bazisok antianyagot: de erre (tulajdonságaiból kifolyólag) az esély 0%.
A féregjárat, amit leírtam, igen, elmélet. De jelenleg az egyetlen elmélet, ami a lehetőségét megadja legalább a csillagközi utazásnak (emberi időben értelmesen).
A jövőbeli emberi technológiákat nem tudom, de az biztos, hogy a fizika törvényei rájuk is igazak lesznek. a megnézed a felírható görbét a gyorsulásra, láthatod, hogy nem egy nagyon nagy, de véges mennyiségű energia kell, hanem egészen pontosan végtelen nagyságú. Ha véges nagyságú energiáról beszélnénk, akkor igen, lehetséges volna elérni, de az igényelt energia kiszámíthatatlan, és végtelen nagyságú, ugyanis egészen pontosan sohasem lehet elérni a fénysebességet. Nagyon-nagyon megközelíteni lehetséges, de csak közelíteni. Ez egészen biztos. Akármilyen energia forrásról is beszélünk.
Természetesen (ha léteznek) a tachyon részecskék adhatnak lehetőséget gyorsításra, de jelenleg csak elméleti részecskék. És jelenleg nem is ismerünk olyan anyagot (és esélyesen nem is fogunk) ami egy akkora tehetetlenségi ellenállásnak és húzóerőnek képes lenne ellenállni, amit egy ilyen részecske kivált.
Egyébként én szívesen vitatkozok, ha kulturált partner áll velem szemben :) Nem mondom, hogy nekem van igazam: de azért esélyes :)
Egyenlőre biztosan neked van igazad,és még biztosan sokáig neked lesz ebben a kérdésben...De szerintem elérhető az.Én csak egy egyszerű ember vagyok,józan paraszti ésszel gondolkodok...Soha senki sem tudhatja,mi lesz holnap..
És a fizika törvényeiről pedig...egy másik galaxisban másként is működhetnek ezek a dolgok...Ott másak lehetnek a szabályok..lehet,hogy ott sikerülhet..Ki tudja!:)
De én továbbra is fenntartom...egyszer elérjük!!
Sir Buchter,akkor egy kérdés..Szerinted lehetséges az időutazás,vagy hogy belenézz a múltba?
Én személyszerint jobban hiszek abban,hogy a fénysebesség átléphető,minthogy a féreglyuk megvalósítható.Persze ez az én véleményem.Mindenkinek lehet saját véleménye,attól még nem hülye senki..Ezeket tiszteletben kell tartani:)
A foton tömege 0,vagyis nincs tömege...De akkor hogyan nyel el valamit a fekete lyuk,aminek nincs is tömege?A gravitáció csak a tömeggel rendelkező részecskékre hat,nem?
Pl azt gondolom,elmegyek egy fekete lyukhoz,és visszajövök..Gondolhatom,mert a gondolatomnak nincs tömege.Kicsit hülye példa,de jobb nem jutott eszembe:)
Másrészt ha a fotonnak van tömege,hogyan haladhat fénysebességgel?Mert állításotok szerint aminek tömege van,sohasem haladhat fénysebességgel a túlzott energiaigénye miatt..
Erre is várom a válaszaitokat,főleg Sir Buchtertől..:)
Látom,a kérdésemre senki sem adott egyértelmű,a tudomány és a tudósok által kiszámított,megfogalmazott,tisztán érthető választ..:(
Mondja mindenki,hogy a fénysebesség a plafon,nem lehet túllépni,mert ki van számítva.Akkor a kérdésemre a válasz miért nincsen kiszámítva?Valószinüleg mert nem tudják.
Csak akkor azt nem tudom,ez a paradoxon hogyan valósulhat meg?Hogyan gyorsulhat valami fénysebességre,aminek van tömege?Ha meg nincs,akkor a fekete lyuk hogyan nyelhet el valamit,amire nem is lenne szabad hatnia?
Én hiszek benne,hogy ez messze nem a plafon..Egyszer be is fogják bizonyítani...Lehet,hogy csak több tíz,vagy száz év múlva....de szerintem megcsinálják!
nyugalmi tömeggel rendelkező részecske nem érheti el a vákuumbeli fénysebességet. Lorentz-transzformációk alapján látható, hogy ahogyan közelíti a vákuumbeli fénysebességet, úgy tart a tömege végtelenhez. Azt pedig tudjuk, hogy a tömeg ekvivalens az energiával. Végtelen energia pedig nem lehetséges. Egyébként pl vízben át lehet lépni a vízbéli fénysebességet (Cserenkov sugárzás).
ettől függetlenül hihetsz benne, ez csak rajtad múlik. most azt hisszük, hogy nagyjából már ismerjük a fizika törvényeit, de ugyanígy volt ez Planck korában, azóta pedig pár dologra rájöttek. Akkoriban volt néhány kérdés, amire nem tudtak magyarázatot adni, aztán azokat vizsgálva kialakult a kvantumfizika. most is van néhány ilyen kérdés, pl a gravitáció magyarázata...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!