Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A nulla mint szám fogalma &...

A nulla mint szám fogalma & használata félreértelmezést okoz a fizikai elvekben?

Figyelt kérdés

A nulla nem illik a fizikai világképbe. Matematikailag használjuk, de ott sem reális. Egy szimmetrikus művelet elvégzésének, értelmezése aszimmetrikus ami azt jelenti itt valami nem stimmel. Fizikában nem lenne szabad ezt használni, mert törvények félreértelmezése keletkezhet belőle

Voltak olyan kultúrák ahol a nullát mint olyat mint a matematikai szimbólumot nem használták mert nincs értelme. A nullát azt mi illesztettük bele hát nem én mi illeszt a nullát beleillesztettük a matematikai világképünkbe hogy egy hogy egy alapvető dologról beszéljek

mert szerintem ezt mindenki azt mondja hogy nulla el tudja képzelni az egy nulla mit jelent : semmit jelent ugye. De még még egyszerűbben vagy még még még kicsit nézzünk utána hogy ezzel mi a probléma hát több probléma van vele az alapvető matematikánk helytelen ez az állításom miért figyelj figyelj csak mit mit lehet tudni a nulláról mer ez egyszerű dolog lesz tényleg és át tudod gondolni pillanatok alatt hogy itt nem kerek valami sztori ugye a nullával való szorzás az oké egyszer 0*0=0 0*1=1 0*n=n oké fordítva 0 x ugyanaz nulla jó de van egy kis probléma hogy a nullával való osztás nem értelmezzük tehát ilyen nincs hogy nullában az egy vagy egyben a nulla ezt nem értelmezzük matematikai összefüggések vannak rá ahol lehet valameddig értelmezni de hogyha túlságosan belemész akkor rájössz hogy hülyeség ...

figyelj csak a szorzást azt értelmezzük az osztást azt nem ez eddig megvan ugye ezt érted na de van egy probléma a szorzás és az osztás az egy kommutatív művelet tehát fel lehet cserélni a szorzást az osztással nem lesz ugyanaz a végeredmény nem ez a lényege hanem hogy lehetséges az hogy 5 x 0 vagy most ne ne nulláról beszéljek 5 x 1 1 x 5 fel lehet cserélni egyben az öt ötben az egy van eredménye fel más az eredménye fel lehet cserélni mer az hogy nullában az egy egyben a nulla szóval a szorzást az osztást fel lehet cserélni az egyiket értelmezzük a másikat meg nem tehát a nullával való szorzást azt értelmezzük a nullával való osztást nem és a kettő felcserélhető tehát itt itt alapvetően az alap matematikánkban van egy óriási rohadt nagy buookfenc már az alapvető matematikában is mi történik akkor hogyha nullát kiszedjük az egész rendszerből tehát azt mondjuk hogy nincs ilyen hogy -1 0 1 2 3

ilyenkor mi történik hát hogyha egy táblázatba felírod egy táblázatba így egy zat vannak sorok meg oszlopok benne akkor és a számokat szépen felírogatod megfelelő logikával ebbe nem akarok belemenni mert nagyon hosszú lenne a videó akkor egy olyan matematikai rendszert kapsz aminek úgy már viszont van értelme mert képzeld el hogyha a sorokat elkezded olvasgatni akkor pontosan a frekvenciákat a rezonancia frekvenciákat kapod meg tehát hogyha az adott számot elolvasod mellette a számban a mellette lévő értékeket értékekben látod hogyha mondjuk ki van a min egy 8 hzet nyolc tehát nyolczor változik a frekvencia másodpercenként akkor megkapod azt hogy mennyi a rezonancia frekvenciája a nyolcnak mennyi a harmonikus frekvenciája a nyolcnak ezt a táblázatból ki lehet olvasni mi van tehát akkor a fizikánk ahogy működik arról beszélek a fizikánk ahogy működik ezt egy táblázatból ki lehet olvasni hogyha másfajta logikával vagy másfajta szám rendszerben számolunk a

találtam ki én csak rájöttem arra hogy hát baj van az a baj hogy nem így számolunk nem így számolunk alapvetően sem ez az egyik probléma a másik probléma meg az hogy ez a fizikai realitásunkra vonatkozik úgy érzd hogy ha megfogsz egy dobozkát megütöd kifolyik a mit tudom én micsoda ez ez a fizikai ez ez a fizikai része de van egy nem fizikai része is mert vedd észre hogy a doboz igazából nem él nem tudsz vele beszélgetni nincsenek gyerekei a doboznak tehát mondjuk azt hogy nem él a doboz oké

12 percnél mondja a mérnök. Igaza lehet? https://www.youtube.com/watch?v=-2LuZifohls

tegnap 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Ez nagyon fájdalmas...
tegnap 20:57
 2/6 anonim válasza:
91%

Én ezért nem szoktam gyógyszerre inni. Ugyanilyen hülye leszek tőle.

Egyébként a fizikában is van értelme a 0-nak. Van olyan, hogy egy mennyiség egy adott pillanatban nem mérhető, mint például harmonikus rezgőmozgás esetén a kitérés, a sebesség vagy a gyorsulás. Az ilyen mozgás során előfordulnak olyan pillanatok, mikor a test alaphelyzetben van, tehát nincs mérhető kitérése, éppen áll, tehát a sebessége sem mérhető vagy éppen nem gyorsul semerre. Ha ezt nem tudod matematikailag kifejezni, nem tudod függvénnyel teljeskörűen leírni a mozgást, onnantól kezdve pedig bizonyos számításokat nem tudsz elvégezni, hiszen csak a mozgás egyes szakaszait tudod vizsgálni.

tegnap 20:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahogy a pesti rendőr mondaná:

"Itt a nulla racionalitás esetének fennforgása forog fenn!"

🤦

tegnap 21:02
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
Nicsa, Fülig Jimmy matematikával is foglalkozik?
tegnap 21:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ezt sem a mesterséges intelligencia írta...
tegnap 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:

"figyelj csak mit mit lehet tudni a nulláról mer ez egyszerű dolog lesz tényleg és át tudod gondolni pillanatok alatt hogy itt nem kerek valami sztori ugye a nullával való szorzás az oké egyszer 0*0=0 0*1=1 0*n=n"

Milyen igazad van! Tényleg pillanatok alatt átlátható, hogy nálad valahogy nagyon nem kerek a sztori.

tegnap 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!