Releváns alternatíva a cukor helyett a mézet ajánlani?
Nagyon sok rossz ömlik az internetből a különféle mesterséges édesítőszerekről. Olyanokat írnak, hogy a legtöbb rák előidézője, mások pedig strokot okoznak. Így a cukor helyettesítőjeként a mindennapokban már alkalmatlanná vált. Ha nem akar az ember cukrot fogyasztani, mert candida, cukorbetegség, elhízás, rák generátora a testben miket használhatnánk?
Megkérdeztem a házi orvosomat erről, aki az asszisztensére mutatott. Ő mézet javasolt nekem. Az interneten a magukat spirituális, tudományos guruként hirdetők is mind mézet javasolnak. A közbeszédben a méz a legelterjedtebb, mint egészséges alternatíva. Én magam utána néztem és a méz legnagyobbrészt cukrot tartalmaz, tehát ugyanott vagyunk egy nagy kerülővel 😂
Most belegondoltam, hogy pl; sütéshez, főzéshez simán hőre elbomlanak a mézben levő jótékony vegyületek és ugyanolyan cukrot eszünk. Az ára viszont sokszorosa a cukorénak. Releváns alternatíva a méz?
Háát nem tudom, de ha úgy kérdezed, hogy ne tartalmazzon cukrot, akkor a mézet gondolom, hogy nem fogják ajánlani.
Amúgy jobbat nem tudok neked mondani, minthogy itt van az édesítők, cukor helyettesítők listája és nézegesd át, hogy melyik lenne megfelelő. Az angol többet sorol fel, mint a magyar és azt sem tudom, hogy egyáltalán melyikeket kapni nálunk, de csak előrébb leszel vele.
Kategória: Cukorpótlók
Kategória: Édesítőszerek
@12:
"Azon kívül pusztán attól, hogy édesítenek, összezavarják az inzulin kiválasztást"
Szerencsére ez egyáltalán nem igaz. A hasnyálmirigynek fogalma sincs arról, hogy egyes ételeknek milyen az íze, az inzulintermelést nem ez indítja be. Ettől teljesen függetlenül, tehát még véletlenül sem az édes íz miatt, egyes tanulmányok azt találták, hogy minimális, a vércukorszintet alig befolyásoló mértékben az aszpartám hathat az inzulintermelésre.
Hármasnak üzenem: A méz glikámiás indexe teljesen más, mint a kristálycukoré.
Hő hatására az enzimek lebomlanak. Úgy mondják, meghal a méz, ha hőkezelve van. De az ásványi sók, nyomelemek megmaradnak.
A méz kúlönböző féle cukrok (glükóz, fruktóz, szacharóz...) túltelített elegye.
Én már közel 10 éve csaak mézet fogyasztok cukor helyett. Minden csak megszokás kérdése. És minden ételbe helyettesíthető kristálycukor helyett. Még a lekvárba is.
@18:
Elnézést, telefonról írok, és amint látszik, nem megy túlzottan. Szóval:
Véletlen sem akarnám sem az aszpartámot, sem a többi édesítőszert dícsérni, vagy ajánlani. Ezt akartam írni, csak a lényeg lemaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!