Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nekem valami gyanús! Ha...

Nekem valami gyanús! Ha létezett több ember faj ahogyan a tudomány állítja akkor miért haltak ki? A farkas aki velük élt egy időben az például miért nem?

Figyelt kérdés
Nehogy már egy farkasnak jobb tulélőképessége legyen, mint egy homo erectusnak

2023. dec. 3. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
50%

Pombe, valojaban nincsenek bizonyitekol ra, hogy barkit vagy bármit kiírtottunk volna.

Sok fajjal tizezer eveken keresztül együtt éltünk es nem tuntek el. Ezek többsége a jégkorszak vege fele tunt el.

Neandervolgyiekkel is tobb tizezer evig együtt éltunk. Bizonyitottan volt keveredes es kulturalis kolcsonhatas.

Az eltunesuk valoszinu tobb temyezore vezethető vissza amiből egy lehetet a versenges a homo sapinssel.

Azonban ez egyaltalan nem feltételez törvenyszerűen fizikai erőszakot.

Fa fajok es növenyevo allatok is kiszoritjak egymast nulla erőszakkal.

Nincs bizonyiték semmilyen fajok közötti háborura a kőkorban.

Alkalmi törzsi villongasok biztos voltak de erős tulzas erre visszavezetni az eltunésuk mas ember feleknek.

A faj kepzodes es kihalas termeszetes resze a foldi eletnek. A legritkabb eset hogy az egyik faj fizikailag kiirtja a masikat.

Urban legend hogy az ember a legkegyetlenebb stb.

Sokkal jobban ervenyesul a koperacio csoportok kozt is mint mas csucsragadozoknal.

Oroszlan, farkas, stb

Mondhatnank a csimpanzt is. Sokkal agresszivabb az embernél

2023. dec. 5. 11:16
 32/71 Pombe ***** válasza:
100%

#9: "azért is írtam, hogy nem ide tartozik, egyébként szerintem az állításomat lehetettlen megcáfolni és bizonyítani is"

Igen. Ezt hívják mesegyártásnak. Ez így semmiben se különbözik a húsvéti nyuszi meséjétől.

Képzeld el ezt a védekezésed egy nyilvános bírósági peren, mintha te ott egy tanú lennél. Ha ezt sikerült megtenned, akkor képzeld magad a pert nézők közé is. Hangosan elkezdenél röhögni saját magadon mindenki mással együtt.

Én akkor meg azt állítom, hogy az ősember leletek nem hamisítványok. Tudod cáfolni? Nem? Akkor mit akarsz a meséddel egy tudományos rovatban? A tudomány pontosan ugyanolyan, mint egy bírósági per. Semmivel se több, se kevesebb. Ha te az ilyesmi meglátásaiddal akarsz házalni, akkor vonulj ki a tárgyalóteremből, és hurcolkodj át ezzel az utca túloldalán lévő templomba. Ott nyerő lehetsz, máshol nem.

Azért mondok még neked néhány variációt hamisításra, amit cáfolj meg:

1.

Egy másik bolygón evolúcióval kifejlődött faj teremtett genetikával itt minden élőlényt, és a föld alá beásott sok fossziliát is, hogy minket becsapjon ezzel, és elterelje magukról a gyanút.

2.

Már ma is készítünk galaxis szimulációkat a számítógépekben. Szerintem egy programozócsoport hozta létre a világunkat egy számítógépben, és benne az embereket, meg sok fosszíliát, hogy minket becsapjon ezzel, és elterelje magukról a gyanút. Ugyanezért kitaláltak egy Biblia nevű könyvet is, hogy mindenki abban higgyen, és ezzel is elterelve magukról a gyanút.

3.

Az emberiség örök idők óta létezik (ha Istennel ez megtörténhetett, ugyan miért ne lehetne ez igaz az emberre is), csak állandóan vándorol bolygóról bolygóra. A Földre is kitelepítettek egy halom készre gyártott élőlényt, meg néhány embert is (majd tovább álltak), csak egy katasztrófa miatt elvesztették az emberek a tecnikai körülményeiket, így mindent előről kellett kezdeniük.

Persze még bőven lehetne...

Tessék. Ezeket is elkezdheted cáfolni. Elkezdheted bemutatni azt is, hogy a te elképzelésed mennyivel ér többet, mint ezek. Végre azt is elárulhatnád, hogy miért született meg olyan beteg ötlet Isten "agyában", hogy csontvázakat hamisítson a Föld alá.

Az hagyján, de még a kőzetrétegeket is mind meg kellett hamisítania, hogy több milliárd évesnek higyjük a Földet. Ilyen is kellett hamisítania, mint egy komplett megkövesedett erdőt:

[link]

Vagy több millió éves rétegződési sorokat...

[link]

Ha azt hiszed, hogy ezzel akarta próbára tenni a hitet, hát baromira nem jött be, mert már a katolikus egyház is elfogadja az evolúciót, és vele együtt a Bibliát, és Isten létezését is. Nem mellesleg a Biblia semmi olyasmit nem ír, hogy a hat napos teremtés 24 órákról szólna, és a hat napos teremtés előtt már létezik a Föld, és körülötte a világ, ahogy azt a Biblia világosan leszögezi, szóval még a Bibliában is totál rosszul hiszel.

Nem gondolod, hogy ez is magyarázatra szorul?:

Péter II. levele 3:8 "Szeretteim, főképp egy dolog ne kerülje el figyelmeteket: az, hogy egy nap az Úr előtt annyi, mint ezer év, ezer év pedig annyi, mint egy nap."

A te figyelmedet miért kerüli ez el? Nem lehet, hogy te nem a Bibliában, hanem a saját zöldségeidben hiszel inkább?

2023. dec. 5. 11:22
 33/71 Pombe ***** válasza:
100%

#29: "itt elmondja neked egy teológus,, hogy miért nem egyeztethető össze az evolúció és a Biblia."

Én meg azt modom, hogy ez a teológus hülye, és szimplán Bibliahamisító, mint te is. Cáfold meg!

Én tudom igazolni, hogy a te teológusodat más teológusok ostobának tartják (csak nem ilyen durván mondják, pedig megérdemelné).

[link]

#29: "Azt cáfold meg nekem, hogy nem a Sátán hamisítása az összes csontváz"

Cáfold meg, hogy nem. Ma is keletkeznek csontvázak, mi a tökért kellene nekem olyanra gondolni, hogy valami őrült idióta ilyet csinál? Ráadásul semmire se ment vele, mert senkinek se rendült meg a hite Istenben emiatt, aki eddig is hitt benne.

Amúgy cáfolni is tudlak. Azzal, hogy te istenkáromló vagy, aki azt képzeli, hogy Istenen kívül az ördög is ugyanolyan teremtőképességgel rendelkezik, mint Isten. Az ördögnek át kellett teremtenie szinte az egész Földet, a rétegeivel együtt, hogy mutassa a több milliárd éves voltát, ráadásul az egész világegyetemmel ezt kellett tennie.

A te állításod szerint a sátán pont ugyanolyan hatalmas teremtő erővel rendelkezik, mint Isten, és a sátán szó szerint Isten egész teremtett világát totál átformálta. Te Istenkáromló vagy!

Cáfold, hogy te nem sátánista vagy!

Cáfold, hogy ez a Biblia rész nem az evolúcióról szól:

1Mózes1:11

Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn.

12 Hajta tehát a föld gyenge füvet, maghozó füvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő fát, amelynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó.

Baromira nem készreteremtett fajokról van szó itt, hanem bizony kifejlődésről, és a 6. napon is ez történik a szárazföldi fajokkal. Cáfold, hogy nem.

2023. dec. 5. 11:35
 34/71 Pombe ***** válasza:
100%

#30: "és igen a baltanyomot is képes meghamisítani"

Még mindig képtelen vagy indokolni, hogy miért tett volna ilyet. Ráadásul már azt se értem, hogy kire fogod ezt... Istenre? Sátánra??? Bármelyik is tette, te miért nem nevezed ezt betegagyú dolognak??? Ha valaki ilyet tenne, te nem néznéd totál kettyósnak? Összevissza dumálsz...

2023. dec. 5. 11:39
 35/71 anonim ***** válasza:
100%
#31 nem megcáfolni akarlak, mert teljes mértékben egyetértek veled. Viszont csupán érdekességképpen leírom, hogy vannak olyan elméletek, miszerint a neandervölgyiek egy háború miatt haltak ki. Sok olyan csontot találtak ami erőszakos halálra utal, egyes barlangrajzokon is látható hogy az emberek más embereket vadásznak le. De ez nyilván nem lehet bizonyíték, vannak olyan kutatók akik szerint háború volt, vannak akik szerint csak összezörrenések bizonyos csoportok között, és vannak akik emberi áldozatnak gondolják. A lényeg, hogy valószínűleg sosem fogjuk tudni biztosra hogy miért haltak ki a neandervölgyiek, a legvalószínűbb, hogy egyszerűen csak nem tudtak megfelelően alkalmazkodni. Minden esetre szerintem semmit nem zárhatunk ki, mert hatalmas időszakról beszélünk, és kb. semmi információnk nincs róla
2023. dec. 5. 11:39
 36/71 Pombe ***** válasza:
100%

Kedves Moderátorok!

Ennek a zavaros hókuszpókuszos sátánistás (vagy istenes, már a bánat se tudja...) elképzelésnek, nem inkább a vallás rovatban lenne a helye?

2023. dec. 5. 11:42
 37/71 Pombe ***** válasza:
70%

@35

#30: "A lényeg, hogy valószínűleg sosem fogjuk tudni biztosra hogy miért haltak ki a neandervölgyiek, a legvalószínűbb, hogy egyszerűen csak nem tudtak megfelelően alkalmazkodni."

Érdekes ott ilyen valószínűségről beszélni, ahol ezt látjuk ma is:

[link]

Az is roppant furcsa, hogy valamilyen érthetlen okból a mi vérvonalunk mellett minden más hozzánk hasonló faj kihalt (nem csak a Neandervölgyi, mivel én kilencről tettem említést, és tuti, hogy még többen voltak....). Hááát, roppant megalapozatlannak tűnik arra a valószínűségre jutni, amire te.

Nem lehet, hogy az emberek többsége inkább nem mer-, vagy nem akar szembenézni a saját fajának tettivel?

[link]

2023. dec. 5. 11:50
 38/71 anonim ***** válasza:
100%
#37 nagyon jószívű becslésekkel is csak 1,5 millió volt a Föld lakossága az őskorban, és voltak időszakok amikor majdhogy nem ki is haltunk. Annak a valószínűsége hogy két csoport összefutott, elég csekély volt. Ezért sem tartom valószínűnek azt, hogy fizikai erőszaknak köszönhetően halt ki a homo sapiens sapiensen kívül mindenki más. Illetve az bizonyított, hogy keveredtünk is a neandervölgyiekkel. Ezt DNS vizgsálatok is alátámasztják. Biztosan voltak összecsapások, ezt nem tagadja senki. Szudánban találtak tömegsírt több mint 60 holttesttel, ebből több mint a fele halt erőszakos halált. Tehát senki nem állítja hogy nem voltak harcok a különböző csoportok vagy alfajok között. Viszont elég valószínűtlen hogy ezen harcok okán halt ki a többi alfaj. Kizárni nem lehet, csak egyszerűen nem sok esély van rá
2023. dec. 5. 11:59
 39/71 A kérdező kommentje:
Látoma jelentgetés megy. Én azt mondtam az előző kommentjeimben már kifejtettem bővebben, hogy a Sátán hamisította meg Isten engedélyével. Igen a Sátán az egy beteg agyú.
2023. dec. 5. 12:07
 40/71 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező... Vagy hiszel a tudománynak vagy nem. Nagyon leegyszerűsítve: el kell döntened hogy a bizonyítékoknak hiszel, vagy egy emberek által írt könyvnek ami azt mondja, hogy ne higgy a bizonyítékoknak. Én amúgy egyszerűen nem értem, hogy a Sátánnak miért lenne buli meghamisítani a történelmet.
2023. dec. 5. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!