Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez az egyenlet hogy következik...

Ez az egyenlet hogy következik az 1.2-ből és az 1.3-ból?

Figyelt kérdés

[link]

Az "Ugyanis pl." utáni első sort nem értem.

2023. nov. 12. 12:20
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

Igen. Tényleg igazad van, én erőltettem a rosszat. (Ami miatt különösen fájó, hogy így, hogy mutatod ezt a példát, már emlékszem is, hogy valamikor én is végiggondoltam ugyanezt. Persze ez nem ment fel. Ez még amúgy értelmezhető, i = 1-re, 2-re, 3-ra rendre 18/4, 18/6 és 18/8 lenne, de ha a szumma hasába még egy i futóindexes szumma kerülne, az már tényleg nem értelmes. De amúgy ilyet se fogsz találni a könyvben egy képleten belül.)

> „ A második dologban is igazam volt, feleslegesen jelöli két különböző betűvel ugyanazokat a tömegpontokat. Hogy nem képes máshogy felírni, csak így, az az ő baja.”

Erre még megkérdezhetem, hogy te hogy írnád fel? (Illetve ez még a kettős szummára vonatkozik, ami a lehetséges pontpárokon megy végig?)

Ettől függetlenül szerintem én itt most inkább befogom a pofám…

2023. nov. 13. 18:17
 42/44 A kérdező kommentje:

Mit gondolsz a 41-es válasz tartalmáról? Neki is gondot okoz immáron egy dupla szumma?

2023. nov. 21. 23:14
 43/44 A kérdező kommentje:

Várom a válaszod.

2023. nov. 25. 14:08
 44/44 A kérdező kommentje:
Írok neki privátot, hogy válaszoljon.
2023. dec. 12. 11:45
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!