Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a legmeglepőbb, legkülönöse...

Mi a legmeglepőbb, legkülönösebb, legfelfoghatatlanabb ismeret a számodra, amit a csillagászattól megtudtál?

Figyelt kérdés

Nekem ilyen pl az, hogy amikor nézem este a csillagokat, akkor tulajdonképpen egy "időgépbe" is nézek bele. Ráadásul egy olyanba, ami különböző időpillanatokat mutat egyszerre a múltból, a szemlélődésem egy ugyanazon adott pillanatában. (Két szomszédos csillag is más időpillanatot képvisel a múltból. Ez nagyon különös a számomra.)

Vannak más ilyen meglepő furcsaságok is számotokra?

#csillagászat #felfoghatatlan furcsaságok
ma 10:17
 1/2 anonim ***** válasza:
Hogy a vilagegyetem rogton vegtelen nagysaguan jott letre (es azota is tagul, ami konnybben felfoghato szamomra)). Legalabbis igy magyarazta DGy egyszer vagy 15 eve egy eloadasban, nem tudom mi a tudomany jelenlegi allasa.
ma 12:27
 2/2 Mojjo ***** válasza:
@1: Talán jobb úgy fogalmazni, hogy jelenlegi méréseink konzisztensek a végtelen nagy - így eleve végtelen nagyként létrejött - világegyetem képével. Bizonyítani nem tudtuk, nem is tudjuk, hogy valóban végtelen, csak a méretre tudunk egy - egyre nagyobb és nagyobb - alsó becslést adni, azaz olyat, aminél nagyobb vagy egyenlő.
ma 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!