Melyik gerinces csontváza a legmeglepőbb számodra?
Nálam egy rája csontvázáról készült kép váltotta ki eddig a leghűhább reakciót... Alapvetően egy baromira érdekes állatról van szó, hogy addig bele se gondoltam, milyen lehet a gerince, pedig tudtam, hogy nem gerinctelen.
Miért ez a legmeglepőbb? Első ránézésre teljesen más elrendeződésű, elsőre nem is nagyon világos, hogy a gerincen (!) melyik szakasz micsoda. Az egész egy befőttes üvegben összerázott katyvasz, de mégis az egyik legcsodálatosabb dolog amit valaha láttam. Nem is beszélve arról a rengeteg "szálkáról" (nem tudom mik azok) amik a legyezőszerű mozgásáért is felelősek.
Mellékesen, én az emberi csontvázon is elcsodálkozom. Egy kutya, medve csontvázához hasonlóan az is teljesen abszurd, mintha csak egy illuminált állapotban készült kreáció lenne. Maga a koponya formája, a kétlábon járás, és minden amit az befolyásolt a törzsfejlődés alatt: medence, és a gerinc helyzete, hosszú, elég szabadon függesztett végtagok. Szerintem borzalmasan furcsa szerzetnek látnánk az embert, ha más állatok lennénk.
Nekem a városi suttyóé, mert nem gondoltam, hogy ennyire hozzáevolválódtak a ruhához :D
Viccet félretéve, a kacsacsőrű emlősön tényleg meglepődtem, mert nem tudtam, hogy csontos a csőre. Azt hittem szaruból van, de kiderült, hogy van egy csontos váza, ami amúgy elég ijesztően néz ki.
Köszönöm!
Mások válaszát is várom.
Értem, köszi.
És még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!