Az emberek nagyrésze tényleg torzszülöttnek tartja az LMBTQ valamelyikéhez tartozóakat?
Bocsi, tudom, hogy ezért a kérdésért nem fogtok szeretni, de a felvonulásban mit láttok szélsőségesnek egész pontosan? Ha az apácajelmezben maszturbációt imitáló férfiakat és egyéb egyértelmű provokátorokat, akkor kötelességemnek érzem elmondani, hogy a felvonulók többsége nem ezért van ott, hanem egyfajta közösségi élménynek tekinti az eseményt, ahol sorstársakkal találkozhat és eltáncikálhat a Born This Wayre, többnyire civil ruhában, szivárványzászlóval. Egy szál fecskében baktatókat látni az utcán még értem, hogy miért sok az embereknek (akkor is sok lenne, ha nem melegek csinálnák), de jóval kevesebben nyomják így, mint ahányan nem. Vagy önmagában is problémás az elképzelés, hogy legyen kifejezetten LMBTQ tematikájú rendezvény? Ha igen, akkor miért? Nem veszekedni akarok, őszintén érdekelnek a válaszok ezekre, mert nekem más a percepcióm ezzel a dologgal kapcsolatban, nem a hergelési szándékot látom benne.
Másfél pipásnak szerintem amúgy igaza van abban, hogy a "van meleg ismerősöm" nem szerencsés érvelés, mivel az nem következik belőle egyenesen, hogy akkor az illetőnek nincs fenntartása magával a melegséggel kapcsolatban, csak az, hogy megtűri az érintetteket a mikrokörnyezetében, feltéve, hogy ők ... (mindenki behelyettesítheti tetszőleges kritériumokkal). Tudom, hogy azok között, akik ilyesmivel jönnek, vannak teljes mértékben elfogadó emberek is, szóval ne higgyétek, hogy támadni akarok itt bárkit is, ez amolyan retorikai jótanács akar lenni.
Elég szánalmas, hogy meleg létedre nem veszed észre, hogy virtigli homofóbokkal vitázol.
Jóhiszemű szeretek lenni, nem érzem úgy, hogy eleget "hallottam" ahhoz, hogy meg tudjam ítélni, ki homofób itt és ki nem. Ezt a megbélyegzést amúgy is kevésbé tartom célravezetőnek, mint a higgadt hangvételű párbeszédet.
(Btw bi vagyok, nem meleg, csak a pontosság kedvéért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!