Az evolúcióban miért történt az, hogy az ősök szőrösek voltak, mi ezt fejlődve levetettük, majd elkezdtünk szőrméket hordani, hogy ne fázzunk? Hol van ebben az előny?
9#, Én nem tudom te hol tartod az “úszóhártyádat”, de bekem nincs, sajnos, mert ötülnék neki, szeretek úszni és búvárkodni…
A másikra meg milyen magyarázat nincs? 9 hónapot a magzatvízben töltenek/töltünk az életük/életünk kezdetén és nem lenne elönyös, ha közben a tüdö/gyomor megtelne vízzel…. Vizi majom….az, csak tudnám miért nincs ma egy hasonló majomfajta sem? Úszóhártyákkal….
Főlleg a média hatása, a szőrtelen divathullám. :)
Amugy szörtelenűl jobban tudtak izzadni, tartosan nagy erőfeszítésre voltak képesek, ezért jobban tudtak vadászni. Kilométereken át voltak képesek loholni a zsákmány után.
Szóval evoluciós alapon az maradt fenn, annak volt több utodja aki több élelemhez jutott a szörtelenség miatt.
Ez az úszóhártya dolog... :) Nem kellene mindent elhinni akkor sem ha van ilyen teória. A legjobban a hüvelykujj és mutatóujj között van ami mondjuk hasonlíthatna rá. Hasonlít-hat-na. Ha hem feszítjük ki a két ujjat, akkor lazán tartva a bőrt, láthatóan nincs ott semmi úszóhártya szerűség. Kifeszítve meg minden felvesz egy egyenes formát, szóval azt hagyjuk. :) Egy érdekes elmélet semmi több. Sőt nem is érdekes, hanem inkább már vicces. :)
Az emberre értve meg szerintem nincs semmiféle búvárösztön. Az ember tudatosan érdeklődik dolgok iránt. És ha van az embernek búvárösztöne, akkor honnan van a hegymászóösztöne? És van vajon repülésösztöne is, mert szereti az ilyen szerkezeteket? A barlangászok meg a barlangöszötn bizonyítják? Nincsen semmiféle búrávösztöne az embernek. Tényleg ne higyjünk el akármit. És válaszoló tudom, hogy nem te találtad ki. Ez okés.
Szerintem búvárösztönnek azt tartják, mikor a pár hónapos csecsemöt vízbe téve elkezd "úszkálni", nem fullad meg azonnal. Ez is félre van értve. Valószínüleg ez egy maradéka annak a dolognak/"reakciónak", hogy a magzatvízben nem végeznek légzömozgást. Tehát semmi egyéb mint egyes legelsö viselkedésminták maradéka, amik idövel elmúlnak. Ugyanilyen a szopó reakció, ami még tovább tart, akár 6-7 éves korig is, ha a szülök nem szoktatják le róla. Mégsem szopómajmok az öseink. Vagy lehetnénk éppen sírómajmok leszármazottai is, mivel a gyerekek sokáig sírással jeleznek.
Úszóhártya marahék az ujjak között? Ezt egyesíteni kellene azzal, hogy a lapocka az a szárny maradéka, a szörtelenség a föld alatti életet bizonyítja, és meg is kaptuk egyetlen lényként az embert, ami egy szuperösböl ami úszott, repült és földbe ásta magát, visszafejlödött egy nyomorult futni alig tudó esetlen életformává.
Ehhez már csak némi idöfizikát kell adni és meg is fejtettük a világot.
"Az emberre értve meg szerintem nincs semmiféle búvárösztön."
Az a szép az internetben hogy az emberek milyen magabiztosan tudnak nyilatkozni valamiről, amiről életükben egy szót sem hallottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!