Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A nemeuklidészi geometria...

A nemeuklidészi geometria hogy néz ki a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
2022. júl. 7. 19:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 Gofrisütő ***** válasza:
100%

Nem reklámozom. Ha annak tűnt, akkor bocs, nem annak szántam. Én csak azt mondtam, hogy ilyen a nemeuklideszi geometria, vagy vegye meg, vagy nézzen róla videókat. Mellesleg a válaszod alapján bele se néztél a lejátszási listába amit küldtem. Nem fogok olyat elmagyarázni, amit videóban jobban megcsináltak. Még ha helytelen is a videó, az egy érv, tehát rajtad van a bizonyítási kényszer, hogy cáfold meg. HA nem küldtem volna videót, AKKOR lenne rajtam, mivel nincs érvem, de most van. Ha rossz, akkor is meg kell cáfolnod. Vitakultúra.

Ja és a kockára azt mondanám, hogy rajtad van a bizonyítási kényszer, mert nem mondtál érvet.

Illetve tudod mi a nemeuklideszi geometria? Ha nem, elmondom: egy olyan geometria, amiben nem lehetséges a párhuzamos egyenes. 3dben is van ilyen (lásd: játék), ami elméletileg egy meggörbült 4ds alakzaton játszódik, és néhány értelmezés szerint ezt csinálja a gravitáció is. Tpvábbi jellemzői: a szabályok ne lesznek érvényesek, és minél nagyobb a mérték, annál nagyobb az eltérés az euklideszi geometriától. Pl: egy belső szögeinek összege nem 180 fok. Tudod, egy gömbön lehet olyan háromszöget létrehozni, amelynek a belső szögeinek összege 270 fok. [link]

Tényleg úgy gondolod, hogy sz@rt se tudok a témáról?

2022. júl. 15. 11:28
 32/65 anonim ***** válasza:
0%

Nem mondtam még, de megnéztem a videót. Jóllehet felesleges volt, mert semmi köze a hiperbolikus geometriához. Majd akkor szólj, ha találsz egy videót, amiben úgy mutatja be a nem 180°-os háromszöget, hogy közben nem alkalmaz torzítást, ferdítést, azaz nem mindössze egy animáció lesz a 2D-s eukleidészi képernyőn.

Persze nem fogsz mutatni, merthogy nemeukleidészi geometria nem létezik.

(Amúgy miért pont az ötödik posztulátumot akarjátok megváltoztatni? Miért nem az első négyet?)

2022. júl. 15. 17:11
 33/65 anonim ***** válasza:
100%
32: És erre tudsz is relaváns, tudományosan alátámasztott bizonyítékot mutatni? (mármint arra, hogy nem létezik nem euklideszi geometria). Mert csak itt szajkozod, de még nem mutattál egyetlen egy bizonyítékot sem.
2022. júl. 15. 21:45
 34/65 anonim ***** válasza:
0%
Mi lenne, ha bele se szólnál? Kizárólag Gofrisütőnek címzett hozzászólásaimra reagálsz, önálló érvekkel nem rendelkezel.
2022. júl. 16. 10:08
 35/65 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Azért, mert te nem értesz valamihez azt nem jelenti azt, hogy nincs is, de hihetetlen, hogy ezt le kell írni a tudomány kategóriába.
2022. júl. 16. 11:28
 36/65 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Ismételheted, de ettől sem okosnak sem hozzáértőnek nem fogsz tűnni. És nem mi állítjuk egy létező geometriáról, hogy nem létezik, tehát nem nekünk kell bizonyítékot hozni, hanem neked.
2022. júl. 16. 14:26
 37/65 Kólauborkával ***** válasza:
100%
És igen, nem sík felszínen levő geometriát már nem euklideszinek hívjuk bárhogy csűröd-csavarod…
2022. júl. 16. 14:29
 38/65 anonim ***** válasza:
0%
Mégegyszer kérdezem. Miért pont az ötödik posztulátum módosítjátok, miért nem az első négyet? Azok is létező geometriákat fognak adni, ha megváltoztatjuk?
2022. júl. 16. 14:42
 39/65 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Hajrá, próbáld ki! Egyébként gondolod véletlen, hogy amég Bolyai és Lobacsevszkij ezt kihagyva létrehoztak egy geometriát, a legnagyobb matematikusok addig csak azon törték a fejüket, hogy miért is tűnik olyan furának az a posztulátum?

Nem hasra ütöttek, hogy az egyik nem kell, hanem eleve az egy “fura” posztulátum ami logikusan nem is kéne ilyen formában, előtte is sokan gondolkoztak ezen.

2022. júl. 16. 14:46
 40/65 anonim ***** válasza:
0%

"tűnik olyan furának az a posztulátum?"

Mármint mi a fura benne? Hogy több betű kell a megfogalmazásához?

2022. júl. 16. 14:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!