Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van olyan része az emberi...

Van olyan része az emberi testnek, ami nem jó semmire?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan része a testünknek, amit semmire sem lehet használni, de nem olyan, amit régen tudtunk használni, hanem amit EGYÁLTALÁN nem. xD
2010. szept. 13. 19:48
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
77%
Meggyőzhetsz. Írd le a mechanizmust ahogy a szörzet megállítja a baktériumokat.
2010. szept. 13. 21:53
 32/46 anonim ***** válasza:

De én elhiszem. :)

Mondok mást! Epekő, vesekő...

2010. szept. 13. 21:55
 33/46 anonim ***** válasza:
kő nem része az emberi testnek,az csak kialakul bizonyos esetekbe.
2010. szept. 13. 21:56
 34/46 A kérdező kommentje:

igaz, viszont tényleg szemét az a kis kő! xD

nem tudom, hogy hogyan állítja meg. xD

a biosz tanárom mondta az egyik órán, hogy ez a feladata. (meg régebben az volt, hogy védje a nemi szerveket)

2010. szept. 13. 22:06
 35/46 anonim ***** válasza:
Azért egyik-másik hozzászólónak nem ártana egy kis biológiát tanulnia.
2010. szept. 13. 23:13
 36/46 anonim ***** válasza:
54%

fanszőrzet megakadályozza pl nagyobb szöszök, porok bejutását, bacikét nyilván kevésbé, de azért van védő funkciója.

de ami pl totál haszontalan az a bölcsességfog. aztán van néhány izom, pl a fülkagyló izmai ill a kislábujj oppponens izma(merthogy van neki, olyan izom, aminek a neve alapján szembe kéne fordítani a kislábujjat a többivel a hüvelykujj analógiájára, de igazából semmi működése). persze ezek is olyanok, amik főemlősökben fontosak, olyat nemigen fogsz találni, ami az evolúció során soha nem volt hasznos, mert akkor nem is jött volna létre. maximum olyat, ami valaha fontos volt, de az ember működésében már nem játszik szerepet, holott maradványai azért vannak.

2010. szept. 14. 09:20
 37/46 anonim ***** válasza:

Na látom itt a sok okos biológus tanonc. :)

De bátorkodom én is hozzászólni a témához.

Szóval a fanszőrzet feromonokat köt meg, ami köztudottan vágykeltő.

2010. szept. 14. 13:25
 38/46 anonim ***** válasza:

Lásd még ugye, "Nefürgyéle! - Úgy szeretem ha büdös a p-csa egy kicsit..."

Amúgy én is arra hajlok, hogy nincs olyan szerv, vagy képlet az emberen, ami teljesen felesleges, és nem valaminek a visszamaradt, egyszerűsödött formája (féregnyúlvány, "úszóhártya", férfimellbimbó stb.)

2010. szept. 14. 15:01
 39/46 anonim ***** válasza:
az úszóhártya nyilván az úszásban segít
2010. szept. 14. 16:37
 40/46 anonim ***** válasza:
32%

"Pl. mivel már pépesebb, finomított dolgokat eszünk, nincs szükség a bölcsességfogunkra. Sok embert ismerek, akiknek csak az egyik nőtt ki, vagy egyik sem. "

De a bölcsességfogak egyre hamarabb nőnek ki, kb kamaszkor végére. Régebben 30 éves korunk körül nőttek ki. Ha már előretolódik a kinövése, akkor csak kell. Vagy a természet akarhatja, hogy hamarabb kiessen? :D

Amúgy körmök kellenek, de a kislábujjak, és a kézen lévő kisujjak tényleg feleslegesek. Ez biztos.

Meg talán a szőrzet, a haj. A szőrzetből eleve egyre kevesebb van (lásd: a tiszta szőr ősemberek), a haj meg dekoratív jellegén kívül nem fontos, bár most belegondoltam és szerintem az sem felesleges, mert közvetetten, de a szaporodáshoz kell. Nem sok pasi szereti a kopasz nőket :D

Ja és szerintem a szűzhártya. A Mai napig nem találták meg a létezése okát.

2010. szept. 14. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!