Van olyan része az emberi testnek, ami nem jó semmire?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan része a testünknek, amit semmire sem lehet használni, de nem olyan, amit régen tudtunk használni, hanem amit EGYÁLTALÁN nem. xD2010. szept. 13. 19:48
2/46 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Én nem tudom, de kérdezd meg a feleségemet :-)
3/46 anonim válasza:
Olyan nincs. Alaptörvény: az evolúció nem hoz létre funkció nélküli szervet, képletet.
4/46 A kérdező kommentje:
Én is valami ilyesmire gondoltam xD
De akkor mi van a férfiak mellbimbójával?:O
2010. szept. 13. 20:05
5/46 anonim válasza:
Embereknél a féregnyúlvány sem túl hasznos (vagy javítsatok ki, ha igen)
6/46 anonim válasza:
A férfiak melbimbója erogén zóna, úgyhogy áttételesen kapcsolatban áll az utódnemzéssel. Ebből a szempontból "hasznos illetve használható"!
7/46 anonim válasza:
A vakbél, a farokcsont, az ujjak közötti maradék úszóhártya. A férfiaknál a mellbimbó is az, ha véletlenül lenyisszantatnád semmi bajod nem lenne belőle.
9/46 anonim válasza:
Az evolúció nem hoz létre feleslegeset, ez teljesen igaz, de a körmények gyorsabban válotznak mint az egyedek, éppen ezért bizonyos tulajdonságok feleslegessé válnak, azaz haszontalanná, tehát egyértelmű hogy léteznek kevésbé hasznos, sőt teljesen haszontalan testrészek.
10/46 anonim válasza:
Én úgy tudom, a vakbél fontos immunrendszeri szerv.
Egyébként tényleg ez van: létrejön vmi, ami hasznos, de ha már nem használjuk, nem tűnik el teljesen. Illetve haszontalan dolgok is létrejöhetnek, ha nincs káros hatásuk a túlélésre, ez a drift... Pl egy új színváltozat... Vagy hasonló...
A főemlősök fontos egyensúlyozó szerve volt a farok, amennyire lehetett, eltűnt embereknél, de a farokcsont kicsit még visszamaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!