Miért nem emlékszünk 3 éves korunk előtt szinte semmire?
Szerintem azért mert ennyi idő kell míg "megtanulunk" gondolkodni.
Az agy neuronjai elkezdenek kapcsolatokat kiépíteni, emlékeket tárolni, és kb ilyenkorra tanulja meg hogy is kell előhívni bonyolultabb dolgokat is.:)
(szerintem:)
by Csabi
Pár hete olvastam erről egy tanulmányt. Az agy működését vizsgálták 3 éves kor előtt,illetve azt,hogy a csecsemők,kisbabák mit gondolnak a környezetükről. Voltak elméletek,de a végkövetkeztetés,hogy még nem tudják,mert nem tudják semmivel mérni.
A kisbabák a tapsztalataik alapján érzékelik a körülöttük levő világot. Először a színeket,majd a tárgyakat, a körülöttük levő embereket ismeri fel. Később kezd fogalmakkal is ismerkedni. A nem szabad,hideg-meleg, étel-ital fogalmát tapasztalatok alapján megtanulja,de a többit
csak kb. 3 éves kora körül érti meg.Pl. a fűmiért zöld, az ég miért kék? Erre az időszakra jellemző,hogy állandóan kérdezi,hogy miért,mi ez?
Amit előzőleg nem értett meg,arra nem is emlékezhet.
Annak van igaza, aki azt írja, hogy némi emlékfoszlány azért megmarad 3 éves kor előttről is.
Nekem is vannak ilyen emlékeim, pedig 38 vagyok. Még nem született meg a testvérem és fekszem a kiságyban, sötét van, de a kinti helyiségben ég a villany. Megy a tévé, apám bejön, odajön az ágyhoz és azt mondja: aludj fiam, nehogy jöjjön a szaribari. Ezutóbbi afféle mumus kontextusban képzelhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!