Miért nem emlékszünk a születésünkre? Valamint a gyerekkorunk 1-2 évére?
Figyelt kérdés
születés, emlékezet stb...2010. júl. 2. 16:21
1/10 anonim válasza:
mert kb két éves kortól alakul ki a fix / hosszútávú memória... gondolom előtte az agy sem annyira fejlett, talán azért...
2/10 anonim válasza:
Elvileg mindenre emlékszel, csak a tudatalattid mélyen eltárolja.
3/10 anonim válasza:
Sem az érzékelés, sem az észlelés, sem a memória nem elég fejlett a születéskor ahhoz, hogy emlékek keletkezzenek róla.
4/10 anonim válasza:
valahol azt olvastam azért is nem emlékszünk mert születés után annyi új inger ér és anyni tanulási folyamat zajlik az agyban hogy azt már eltárolni nem lehet megfelelően , és jobb is hogy nem emlékszünk
5/10 anonim válasza:
Akkorra fejlődik ki a memória és az éntudat.
6/10 anonim válasza:
Olyan régen volt, ki emlékszik már arra. :D
Ahogy előttem is írták, nem olyan fejlett az agy, meg utána sok tanulás van, azt kell valahova tenni.
Meg ugye bár nem úgy születünk, h rögtön van időérzékünk. Azt is tanulni kell. Olyan 3 év körül tanuljuk meg rendesen, akkor már tudjuk, kb. mennyi idő az egy hét múlva, stb. És ha van egy emlékünk, de nincs hozzákötve idő, azt sokkal könnyebben és hamarabban felejtjük el, mint ha van hozzá idő.
7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
2010. júl. 5. 20:15
8/10 anonim válasza:
azt hallottam valahol, hogy valójában az anyukák sem emlékeznek teljesen a szülésükre, pontosabban arra hogy valójában mennyire fájdalmas.az agy "kitörli" a szenvedés,a fájdalom pontos emlékét.így védekezik a természet a kihalás ellen, mert ha a nők pontosan emlékeznének arra hogy mit éltek át akkor nem szülnének többet. érdekes...
9/10 anonim válasza:
Memória? Fejlődés? Az emlékek tárolása nem az agyban történik.... Az agyban nem történik semmién féle tárolás! A tapasztalás emlékek és a gondolatok minden terv az a LÉLEKBEN raktározódik el! Ez tévhit sikeresen manipuláltak és el hitették veled hogy az agyban történik minden. Az agy az csak azt a célt szolgálja hogy irányítsa a testünket mozgassa a kezünket,ujjainkat és észlelje a külső ingereket semmi több! De hogy miért nem emlékszünk rá azt nem tudom de biztos meg van az oka...
10/10 anonim válasza:
Utolsó: érdekes, mert amúgy a rövidtávú és hosszútávú memória központja is az agyban van. Egyébként egyesek szerint az ember lelke a tobozmirigy, az is az agyban van :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!