Miért nem tudjuk az álmokat megkülönböztetni a valóságtól, és miért nem emlékszünk utána semmire az álomból?
Sosem jövök rá, hogy amit teszek, vagy ahol éppen vagyok, az csak egy álom.
és pedig olyan lehetetlenségeket álmodom néha, de mégse jövök rá hogy olyan nincs. mikor álmodom, közbe nem létezik semmi, csak az amit éppen látok. ha meghalok az álmomba megérzem a fájdalmat, zuhanáskor például, esetleg ha vízbe fulladok..szinte mindent.
mikor felébredek, a felére is alig emlékszem miről álmodtam, közbe ha telik a napom a való életbe, akkor 1-2 cselekvés vagy személy "meglátásából" visszaemlékszek, illetve bevillan az álom egy része. ez amolyan dezsavü nekem.
nem tudom hogy más így van e ezzel ...
Nekem megy a tudatos álom (lucid dreaming).
"ha meghalok az álmomba megérzem a fájdalmat, zuhanáskor például, esetleg ha vízbe fulladok..szinte mindent."
Azért szerintem az álombeli sérülés a valódihoz képest szinte semmi. Nekem visszatérő álmom, hogy lelőnek, általában mellkason, és csak egy enyhe, tompa ütést érzek... a valóságban még nem lőttek meg, de van egy sanda gyanúm, hogy jobban fáj.
állítólag az esti csokizabálástól is megjelennek ez a hülye álmaim.
vagy csak ezzel akar nekem valaki jelezni valamit. nem tudom, lehet hogy őrűltség amit beszélek
én megtudom különböztettni.
de volt 1 olyan álmom amit nem tudtam megkülönböztettni mert nagyon valósághű volt.
álmomban megnéztem a órámat és normálisan ment rajta az idő mint a valóságban.
és 1 ismerős helyszínen voltam.
és amikor felébredtem megijedtem hogy csak álmodtam :D
valószinű az ra csaphatott be :D
A valóságból is körülbelül annyi dologra emlékszel a nap végén,mint egy álomra,mikor felébredsz.
a valóságban sem tudatosítod magadban percenként,hogy nahát,ez most valóság!Ugyanilyen ritka az is,mikor álmodban tudatosodik benned,hogy álmodsz.
Nem vihetsz át az álmodba semmit a fizikai valóságból és nem is hozhatsz onnan.
Mindig azt érezzük valóságnak,ahol épp vagyunk.Talán az álom is valóság,csak más természetű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!