Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan tudjuk, hogy a távoli...

Honnan tudjuk, hogy a távoli kettőscsillagok gravitációsan mozognak egymás körül, nem pedig elektrosztatikusan?

Figyelt kérdés
2021. jún. 7. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
100%

Te nem vagy tisztában a tudomány működésével. A tudomány nem úgy működik, hogy van egy több száz éve kutatott terület, és akkor te azt mondod, hogy az rossz, és bizonyítsuk be hogy jó. Ha szerinted rossz, akkor bizonyítsd be hogy rossz.

Mindig aki állít valamit, annak kell bizonyítania az állítását, nem pedig a többi embernek cáfolnia.

És igen, a mai fizika a legjobb tudásunk szerint igaz, és ha meg akarod érteni, hogy miért, akkor azt úgy hívják, hogy egyetem. Ott a 3 év BSc arról szól, hogy majdnem a semmiből, néhány posztulátummal kiindulva felépítjük a teljes fizikát.

Ha tényleg érdekelne a téma, hogy a csillagok között lehet-e elektrosztatikus kölcsönhatás, akkor figyelnél a válaszokra, esetleg tanulnál abba az irányba. És ha megtanulod, hogy hogyan működik egy elmélet felállítása, akkor van utána értelme vitatkozni róla. Addig annak semmi értelme nincs, hogy te állítasz valamit, és minden érvre, ami bizonyítja azt, hogy nincs igazad, azt mondod, hogy hát akkor biztos a fizika a rossz. Amikor még azt se tudod hogy mi az a fizika.

2021. jún. 11. 14:03
 72/84 anonim ***** válasza:
100%

Jó, itt van, 70-edik commentedben hogy a mi fizikánk rossz. Ez az állításod, várom a bizonyítékot.

És amíg egy állítás nincs bebizonyítva, addig azt kell feltételezni, hogy hamis

2021. jún. 11. 14:05
 73/84 A kérdező kommentje:

"Ez az állításod, várom a bizonyítékot."

Már rég leírtam a bizonyítékot, csak te nem értetted meg.

2021. jún. 11. 14:15
 74/84 Wadmalac ***** válasza:
2021. jún. 11. 14:19
 75/84 anonim ***** válasza:
Sorry, akkor légyszi Ctrl+C Ctrl+V-zd ide, mert én nem találom. És ne az legyen, hogy hát szerintem ez rossz, hanem valami tényleges ellentmondást mutass az elméletben, vagy valami fizikai jelenséget, amit bizonyítottan rosszul ír le az elmélet.
2021. jún. 11. 14:19
 76/84 anonim ***** válasza:

Ez még a mostani válaszod előtt, csak valamiért szenved a gyakorikérdések.

+1 nem gáz nem érteni egy dologhoz. Senki sem érthet mindenhez. A baj ott van, ha a te nem értésedet befogott füllel visítod, ahelyett, hogy megpróbálnál tanulni. És ha valaki megmondja h nincs igazad, akkor egyből ő a buta, a teljes fizika rossz, de neked igazad kell legyen. Szóval ha akarsz tanulni is, és nem csak a hülyeséget szajkózni, akkor ajnlon a Feynman Mai fizika könyveket, és az ELTE atomoktól csillagokig előadássorozatot. Ha meg csak az kell neked, hogy itt gyakorikérdéseken lehülyézz mindenkit, és verjed a melled, hogy milyen okos vagy, akkor meg nem igazán lehet segíteni rajtad tudásszinten, és elég szomorú, hogy ez okoz neked örömöt.

2021. jún. 11. 14:20
 77/84 anonim ***** válasza:
Wadmalac, én még próbálkozom kierőszakolni belőle egy értelmes gondolatot.
2021. jún. 11. 14:21
 78/84 A kérdező kommentje:

"hanem valami tényleges ellentmondást mutass az elméletben, vagy valami fizikai jelenséget, amit bizonyítottan rosszul ír le az elmélet"

Aha, szóval már azt is te akarod eldönteni, hogy mikor rossz egy elmélet.

2021. jún. 11. 14:21
 79/84 anonim ***** válasza:
100%

Te mondod hogy rossz a fizika, de nem találtam még semmit ami igazolná ezt. Szóval igen, el akarom dönteni, hogy igazad van-e vagy sem.

((Lehet amiatt nem tudsz érvet modani a fizika ellen mert nincs?))

2021. jún. 11. 14:25
 80/84 Wadmalac ***** válasza:

"Wadmalac, én még próbálkozom kierőszakolni belőle egy értelmes gondolatot."

Oldalakkal, napokkal ezelőtt feladtam, az a hajó elúszott már, de csak rajta.

PS: Nem elúszott, elsüllyedt.

Az érvkészlete annyi, hogy a mai fizika téved, hazudik, hülye, de ő tudja a nagy igazat.

Veszett fejsze nyele és az is szuvas.

2021. jún. 11. 14:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!