Igaz, hogy a Föld nem lehet gömbölyű?
Ha gömbölyű lenne és forogna, akkor a Coriolis-erő miatt az esőnek el kéne térülnie, mégis azt tapasztaljuk, hogy a felhő alatt ér földet.
A forgó Föld légkörébe csapódó meteoroknak nem csak a haladási irányukkal ellentétesen kellene csóvával rendelkezniük, hanem a Föld forgásával ellentétes irányban is. Ugyanez még inkább igaz a Föld Nap körüli keringésével ellentétes irányra.
A forgó Föld felszínén konvektív áram jön létre, aminek Maxwell 4. törvénye értelmében mágneses teret kell keltenie. Ilyet azonban nem tapasztalunk.
Van egy ide vágó vicc:
Két haver beszélget:
-Te hogyan kezeled a hülyéket?
-Nem vitatkozom velük.
-De ez baromság!
-Igazad van.
@59
Rendben kérdező, mint már írtam korábban, ha van egy ötleted / elméleted, akkor ahelyett, hogy itt provokálnád a vitát, hogy a vélt győzelmeddel kitámaszthasd az alacsony / instabil önértékelésedet, ragadj meg inkább mondjuk egy Latex szerkesztőt, pötyögd be az angol nyelvű értekezésedet, s küldd el egy nemzetközileg referált tudományos szakfolyóiratnak közlésre és ennyi.
Ott majd a cikkedet bíráló referee-kkel annyit levelezgethetsz, amennyit akarsz, mert nekik az a dolguk, hogy rámutassanak a közlemény hibáira, s megvitassák azt a szerzővel. Ezzel mindenki csak jól jár(na). Te - ha átmegy a cikked - publikálhatnál egy színvonalas tudományos szaklapban, ha pedig nem, akkor (talán) okosodnál valamennyit, mi pedig a szabadidőnkben értelmes emberekkel beszélhetnénk itt, érdeke / értelmes felvetésekről, kérdésekről.
Hadd legyek most én a kérdező egy perc erejéig: miért nem ezt teszed, ha olyannyira meg vagy győződve az igazadról? Miért nem publikálsz. Amikor nekem van valami saját kutatási eredményem, azt publikálom, ahogy mások is ezen a pályán. Légy olyan, mint ők!
Nos?
"a nem ide illö kérdések"
Az a baj, hogy van, aki innen művelődik.
Ha ezt hagynánk, gyorsan szaporodnának a félre/alultájékoztatott emberek.
Erre nem is gondoltam, igaz.
"Nos?"
Nos azért, mert te a klasszikus tudományt képviseled, azaz átengedik a cikkeidet, hiszen a hagyományos (hibás) megismerési módokon éred el az eredményeket.
Míg én további megismerési módokat is felhasználok, amiket a tudósok vagy pénzért vagy önként üldöznek.
" a hagyományos (hibás) megismerési módokon éred el az eredményeket"
Ismét nulla hitelalapú kijelentés tényként tálalva.
Hagyjuk szegényt magában beszélni, jobb lesz neki.
Fölhívnám a figyelmet, hogy a kérdező több regisztrációról ír.
Ha a moderátor ezt észreveszi, kapásból törölnie kell.
Ez is egy megoldás.
De mivel fizikálisan nem semmisíti meg, visszajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!