Milyen alapon állítják a tudósok, hogy a Föld gömbölyű?
"Honnan tudja egy részecske, hogy neki most ki kell lépnie?"
Szerintem a jelenlegi fizikában is fel lehet ilyen keresztkérdéseket tenni, amire nem tudnak a fizikusok válaszolni.
"Ehhez nem is kell új magyarázatot kitalálnom, Rutherford is az atommaggal magyarázta a jelenséget, az elektronok hatását elhanyagolva."
Ez így van. De akkor miért is ezt a kísérletet vetted elő? Az elektronok létezését bizonyító kísérletekről volt szó. (Amúgy tetszenek a random hülyeségek, amiket kitalálsz magyarázatul. :D)
"Mert az alfa részecske már távolról érzi, hogy arany következik, aminek a hatására kilép az Univerzumból."
XD
Ez az alfa-részecske nagyon rafinált ám! :D
"Most akkor bármilyen alternatív dolgot válaszolok, te föl fogsz tenni egy újabb kérdést?"
Sajnos úgy látszik nem találkoztál még vele, de a tudomány így szokott működni.
"Szerintem a jelenlegi fizikában is fel lehet ilyen keresztkérdéseket tenni, amire nem tudnak a fizikusok válaszolni."
Ez egész biztos, hogy igaz, viszont az is, hogy ők nem ezt szokták válaszolni.
"Ez az alfa-részecske nagyon rafinált ám!"
Az a rendszer is nagyon rafinált, amely tudja, hogy mikor figyelik meg őt.
"Ez így van. De akkor miért is ezt a kísérletet vetted elő? Az elektronok létezését bizonyító kísérletekről volt szó."
Nem én hoztam ezt fel, más állította, hogy ez bármire is bizonyíték.
"Az a rendszer is nagyon rafinált, amely tudja, hogy mikor figyelik meg őt."
Ezt mire érted? Nem tudja egy rendszer hogy megfigyelik. Egyszerűen a mérőeszközzel kölcsönhatsz egy rendszerre ez egy mérés, de az nem megfigyelés
"Ami magyarázatot ad egyszerre a Rutherford kísérletre, a fényelektromos hatásra, és a hőmérsékleti sugárzásra. Te állítasz valamit én csak kérdezek. De válasz az nincs csak vagdalózás."
Egyfelől azért nem válaszolok, mert kifejtettem már a másik kérdésnél, hogy miért nem léteznek elektronok. Azokból elég egyértelműen kiderül, hogy miért hibás a mai tudósok elektronfelfogása.
Másfelől azt is kifejtettem, hogy létezhet valami, amit akár nevezhetünk is elektronnak, de ennek annyi a valóságalapja, mint a kristályszféráknak, amiket szintén tekinthetünk létezőknek, csak teljesen más értelemben, ahogy az ókori görögök hitték.
"Azt írod, hogy nem bizonyítható az, hogy a föld (közelitőleg) gömb alakú."
Nem ezt írtam, hanem azt, hogy a Föld nem tekinthető gömbnek, amíg a gömb egy matematikai fogalom csupán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!