Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért mondta ezt ez az egyetem...

Miért mondta ezt ez az egyetemi docens?

Figyelt kérdés

[link]

Ebben a cikkben lévő feladatról lenne szó.

Ez pedig amit mondott: "Hogy a vitát könnyebb legyen eldönteni, a Popular Mechanics egy egyetemi docensre bízta a dolgot, aki rögtön le is vezette, hogy a megoldás 16. Rhett Allain azonban úgy véli, a feladat nem tekinthető "rendes" matematikai egyenletnek, a példa ugyanis olyan, mint a jól ismert "milyen színű ez a ruha?" kérdés. Ami többek szerint kék-fekete, mások szerint viszont arany-fehér."

2020. aug. 2. 11:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
55%

Hoztam egy még jobb példát.

[link]

(Bár néhány válaszolót olvasva, már azon se lepődnék meg, ha bebizonyítaná, hogy a balról jobbra haladás ennél is érvényes, és az eredmény 24.)

2020. aug. 2. 17:45
 22/68 A kérdező kommentje:
Én elvesztettem a fonalat azzal kapcsolatban, hogy miről is szól a vita, de élvezem :'D
2020. aug. 2. 18:13
 23/68 anonim ***** válasza:
16%
Te már akkor elvesztetted a fonalat, mikor kiírtad a kérdést.
2020. aug. 2. 18:15
 24/68 anonim ***** válasza:
Megint felrobbant az internet? :O
2020. aug. 2. 18:18
 25/68 A kérdező kommentje:
Ejj 23-as, azért ne kötekedjünk :D Én csak kiraktam, hogy miért mond egy elvileg hozzáértő ember olyan egy feladatra, hogy lehet máshogy is értelmezni.
2020. aug. 2. 18:22
 26/68 anonim ***** válasza:
49%
Rákérdeztem, hogy tudod-e miért 1 a válasz egyesek szerint.
2020. aug. 2. 18:24
 27/68 A kérdező kommentje:
Igen, azt írtam, hogy tudom. De azt nyilván azok mondják, akik nem értenek hozzá, a cikkben szereplő ember pedig ért. Most csak szimplán azért mondta volna ezt, hogy más ne érezze magát hülyének? :'D
2020. aug. 2. 18:28
 28/68 anonim ***** válasza:
0%
Nem, azért mondta ezt a választ, mert ez a válasz pontosan ugyanannyira helyes, mint a 16.
2020. aug. 2. 18:30
 29/68 A kérdező kommentje:
Hát...sulikban ezt nem éppen így tanítják, hogy ugyanannyira helyes :D Persze, kötekedni lehet vele, hogy két egyenértékű kétváltozós művelet, lehetne jobban zárójelezni stb De szerintem a világon nincs olyan iskola,, ahol ennek a megoldása 1.
2020. aug. 2. 18:42
 30/68 anonim ***** válasza:

"a világon nincs olyan iskola,, ahol ennek a megoldása 1"

Pontosan.

Az oktatásunk szégyene, hogy egyesek ezen megpróbálnak vitatkozni. A matematika egzakt tudomány, és nem csinál ekkora butaságokat.

2020. aug. 2. 19:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!