Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy fényforrást (azért...

Ha egy fényforrást (azért írom így, mert mind a négy, otthon alkalmazott típusra kíváncsi lennék) felkapcsolnánk, úgyfelejtenénk, és el is felejtkeznénk róla, akkor világítana 20-30-40 évig, vagy kiégne a szokásos élettartama végén?

Figyelt kérdés
A szokások élettartam alatt hagyományosnál az 1000, halogénnél a 2000, cflnél a 10000, és lednél pedig típusa válogatja időtartamot értem. Azért kérdezem, mert egyik típusú fényforrás sem szokott kiégni működés közben, hanem csak felkacsoláskor.

2020. máj. 25. 12:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
25%

Wadmalac - azt hiszem hozzászólásaiddal teljesen egyértelművé tetted mindenki számára, hogy képtelen vagy önállóan gondolkodni és tényeket elválasztani a marketing-bullshitektől. A gyártástechnológiákról fogalmad sincsen, erről teljesen meggyőztél a hozzászólásaid színvonalával.

Részemről a legszemléletesebb érv minderre talán a 25-ös hozzászólásban van leírva. Elég okosságot írtam ide, számomra a téma túl van tárgyalva. Mivel engem nem fizetnek se moderátorként se trollként, meguntam az ingyen észosztást, eléggé kihobbiztam magamat.

PS:

Wadmalac szerint: "Cseszheted a mikroelektronikai szakértelmedet."

Én szerintem: W. - te meg cseszd meg a felszínes ismereteidet és hozzászólásmániáidat. Nézz utána a "mikroelektronika" fogalmának is, ugyanis gyakorlatilag itt semmilyen általános műveltségen felüli mikroelektronikai szakismeretet nem prezentáltam a hozzászólásaimban, és sohasem állítottam hogy annak a területnek a szakértője vagyok.

2021. dec. 16. 14:48
 32/37 Wadmalac ***** válasza:
79%

"meguntam az ingyen észosztást, eléggé kihobbiztam magamat."

ideje, miután kiélted az egóféynezésedet az elektronikai tudásoddal és elégedettségedre hülyének nézel mindenkit, aki máshoz ért.

Én egy komplett gyár két gyártósorának a betelepítését csináltam végig, részt véve a gazdaságossági számításokban is, de te biztosan jobban tudod.

Most is piaci gyártási kereskedelmi munkakörben dolgozom, de te biztosan jobban tudod.

Sajnos nem látsz át a saját beképzeltségeden, nem vagy vitaképes, de legalább bemutattad, milyen imádnivaló, kedves, széles látókörű és tárgyilagos gondolkodású személyiség vagy.

Legalábbis baktériumok meg szúnyogok számára.

2021. dec. 16. 14:59
 33/37 anonim ***** válasza:
25%

1. Lelepleztem, hogy a termék árát gyakorlatilag nem befolyásoló filléres alkatrész kihagyása (előizzító PTC) öli meg a CFL-eket cca. 100 bekapcsolás után.

2. Elmagyaráztam az elvileg örökéletű LED-ek kiégési mechanizmusát. (A bekötőhuzal üzemi hőmérséklete degradálja a tokozás anyagát.) Mi köze ennek a gyártósorokhoz?

3. Lelepleztem a dobozokra nyomtatott nyílt marketing-hazugságot a CFL-ek (és hasonló funkciójú kacatok) élettartamát illetően - hisz az on-line letölthető gyártói katalógusokban egyértelmű diagramokat találhatunk az elektrolitkondenzátorok élettartamáról 100 C fok környékén.

Mindenki szabadon eldöntheti, hogy népművelő és/vagy egómániákus balfax vagyok-e. Mindenki értékelheti Wadmalac szakmaiságát és vitaképességét is a témát illetően - tehát minden szabályos.

Köszönöm a figyelmet!

2021. dec. 16. 15:17
 34/37 Wadmalac ***** válasza:
79%

"1. Lelepleztem, hogy a termék árát gyakorlatilag nem befolyásoló filléres alkatrész kihagyása (előizzító PTC) öli meg a CFL-eket cca. 100 bekapcsolás után."

Másodpercig nem cáfoltam, azt írtam le, miért irreális követelés olcsó tömegtermékeknél a tízéves működőképesség: senki sem tudná nyereséggel gyártani, tönkremenne bele, nem csak ő, de az iparág is, pár év múlva.

Sajnos nem érted a gyártásgazdaságosságot, nem érted a gyártási beruházás fogalmát, nem érted a gyártási mennyiség és ár összefüggését.

Leírtam, miért nem biznisz ezer forintos dolgokat tíz évre gyártani. Lepereg rólad.

"2. Elmagyaráztam az elvileg örökéletű LED-ek kiégési mechanizmusát."

Na és?

"A bekötőhuzal üzemi hőmérséklete degradálja a tokozás anyagát"

Amit szintén senki nem akart cáfolni, mint egyetlen pontot sem, amiben leírtad, mi okozza a rövid élettartamot.

Az szakmailag rendben van. Az nincs rendben, hogy nem fogod fel, miért nincs tömeggyártásban fillérekért a jobb.

"Mi köze ennek a gyártósorokhoz?"

Igen, itt van a baj, hogy nem érted, mi köze van hozzá.

"3. Lelepleztem a dobozokra nyomtatott nyílt marketing-hazugságot a CFL-ek (és hasonló funkciójú kacatok) élettartamát illetően"

Megtapsolunk.

A marketing-hazugságot nem cáfolta senki, nem is akarta.

Leírtam, hogy mit kéne tenni garancia kötelezőség terén ,hogy ez ki legyen védve, anélkül, hogy a gyártó és vásárló jogos és reális érdeke sérüljön. Valós élettartam adatra kötelezni a gyártót és minimum élettartam felére garanciára. De az is lepereg rólad.

"Mindenki szabadon eldöntheti, hogy népművelő és/vagy egómániákus balfax vagyok-e."

Így van.

" Mindenki értékelheti Wadmalac szakmaiságát és vitaképességét is a témát illetően"

Pontosan. Mivel én másodpercig nem kötözködtem a TE szakmai részeden, csak próbáltam megértetni veled, hogy az nem a teljes kép, te meg a gazdasági, gyártástervezési, üzleti profittervezési részét nem érted meg és egyfolytában hülyeségnek nyilvánítod, elég tiszta a kép.

2021. dec. 17. 09:17
 35/37 anonim ***** válasza:
20%
Nicolae Ceaušescu se értette, hogy mi a baj. De talán később - a legutolsó pillanatban leesett neki. Bízom benne - akárcsak a többi racionálisan gondolkodó ember - hogy a gyártósorok gazdaságossági, profittervezési és hasonló ezoterikus problémái hasonlóképpen orvoslásra fognak majd kerülni!
2021. dec. 17. 09:38
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Vannak azért olyan problémák is, ami szándékos, és van ami nem.

Én ipari körnnyezetben dolgozom, és látom, hogy a beszállító piaci fölényben van, és sz@rik a minőségre. Hiába a reklamáció. Emiatt ta termékünk minőségellenőrzése vicc kategóriába hajlik. Ha minőséget akarunk, a fele garantáltan kuka. És természetesen a minőségre a végfelhasználó is érzékeny. Azt mondja, hogy ha ez ilyen, akkor elmegy máhova ahol vagy jobbat, vagy olcsóbbat kap. Ki a hibás? És még csak nem is kell energiát belefektetnünk, hogy a termékünk minősége romoljon.

2023. dec. 11. 22:11
 37/37 anonim ***** válasza:

#36 (22:11) - ki a hibás? Ezt esete válogatja!

Nagyon múlik azon hogy milyen iparág milyen termékéről van szó. A szerződésekben meghatározott minőséget hoznia kéne a beszállítónak. A probléma többnyire az, hogy az igazgatósági szinten rokoni kapcsolatok határozzák meg a beszállítót, így mindig időben kirúgják a felelős és innovációkért könyörgő csóró alkalmazottakat a cégből.

A kutatásra és fejlesztésre fordítható pénzeket kilopja a vezetőség (magánkuplerájok, külföldi ingatlanok, mentálisan retardált családtagoknak sport meg könnyűzenei karrier, stb.), így garantálva a minőség (és az egész cég) lassú lerohadását. (Pontosan ez a sztorija a valahol fentebb említett "New Castle"-i fényforrásgyárnak is.)

A megoldás a parazita vezetőség kiebrudalása a cégből - természetesen adekvát mértékű vagyonelkobzással és letöltendő börtönbüntetésekkel végkielégítve.

2023. dec. 12. 02:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!