Ha egy fényforrást (azért írom így, mert mind a négy, otthon alkalmazott típusra kíváncsi lennék) felkapcsolnánk, úgyfelejtenénk, és el is felejtkeznénk róla, akkor világítana 20-30-40 évig, vagy kiégne a szokásos élettartama végén?
Wadmalac - azt hiszem hozzászólásaiddal teljesen egyértelművé tetted mindenki számára, hogy képtelen vagy önállóan gondolkodni és tényeket elválasztani a marketing-bullshitektől. A gyártástechnológiákról fogalmad sincsen, erről teljesen meggyőztél a hozzászólásaid színvonalával.
Részemről a legszemléletesebb érv minderre talán a 25-ös hozzászólásban van leírva. Elég okosságot írtam ide, számomra a téma túl van tárgyalva. Mivel engem nem fizetnek se moderátorként se trollként, meguntam az ingyen észosztást, eléggé kihobbiztam magamat.
PS:
Wadmalac szerint: "Cseszheted a mikroelektronikai szakértelmedet."
Én szerintem: W. - te meg cseszd meg a felszínes ismereteidet és hozzászólásmániáidat. Nézz utána a "mikroelektronika" fogalmának is, ugyanis gyakorlatilag itt semmilyen általános műveltségen felüli mikroelektronikai szakismeretet nem prezentáltam a hozzászólásaimban, és sohasem állítottam hogy annak a területnek a szakértője vagyok.
"meguntam az ingyen észosztást, eléggé kihobbiztam magamat."
ideje, miután kiélted az egóféynezésedet az elektronikai tudásoddal és elégedettségedre hülyének nézel mindenkit, aki máshoz ért.
Én egy komplett gyár két gyártósorának a betelepítését csináltam végig, részt véve a gazdaságossági számításokban is, de te biztosan jobban tudod.
Most is piaci gyártási kereskedelmi munkakörben dolgozom, de te biztosan jobban tudod.
Sajnos nem látsz át a saját beképzeltségeden, nem vagy vitaképes, de legalább bemutattad, milyen imádnivaló, kedves, széles látókörű és tárgyilagos gondolkodású személyiség vagy.
Legalábbis baktériumok meg szúnyogok számára.
1. Lelepleztem, hogy a termék árát gyakorlatilag nem befolyásoló filléres alkatrész kihagyása (előizzító PTC) öli meg a CFL-eket cca. 100 bekapcsolás után.
2. Elmagyaráztam az elvileg örökéletű LED-ek kiégési mechanizmusát. (A bekötőhuzal üzemi hőmérséklete degradálja a tokozás anyagát.) Mi köze ennek a gyártósorokhoz?
3. Lelepleztem a dobozokra nyomtatott nyílt marketing-hazugságot a CFL-ek (és hasonló funkciójú kacatok) élettartamát illetően - hisz az on-line letölthető gyártói katalógusokban egyértelmű diagramokat találhatunk az elektrolitkondenzátorok élettartamáról 100 C fok környékén.
Mindenki szabadon eldöntheti, hogy népművelő és/vagy egómániákus balfax vagyok-e. Mindenki értékelheti Wadmalac szakmaiságát és vitaképességét is a témát illetően - tehát minden szabályos.
Köszönöm a figyelmet!
"1. Lelepleztem, hogy a termék árát gyakorlatilag nem befolyásoló filléres alkatrész kihagyása (előizzító PTC) öli meg a CFL-eket cca. 100 bekapcsolás után."
Másodpercig nem cáfoltam, azt írtam le, miért irreális követelés olcsó tömegtermékeknél a tízéves működőképesség: senki sem tudná nyereséggel gyártani, tönkremenne bele, nem csak ő, de az iparág is, pár év múlva.
Sajnos nem érted a gyártásgazdaságosságot, nem érted a gyártási beruházás fogalmát, nem érted a gyártási mennyiség és ár összefüggését.
Leírtam, miért nem biznisz ezer forintos dolgokat tíz évre gyártani. Lepereg rólad.
"2. Elmagyaráztam az elvileg örökéletű LED-ek kiégési mechanizmusát."
Na és?
"A bekötőhuzal üzemi hőmérséklete degradálja a tokozás anyagát"
Amit szintén senki nem akart cáfolni, mint egyetlen pontot sem, amiben leírtad, mi okozza a rövid élettartamot.
Az szakmailag rendben van. Az nincs rendben, hogy nem fogod fel, miért nincs tömeggyártásban fillérekért a jobb.
"Mi köze ennek a gyártósorokhoz?"
Igen, itt van a baj, hogy nem érted, mi köze van hozzá.
"3. Lelepleztem a dobozokra nyomtatott nyílt marketing-hazugságot a CFL-ek (és hasonló funkciójú kacatok) élettartamát illetően"
Megtapsolunk.
A marketing-hazugságot nem cáfolta senki, nem is akarta.
Leírtam, hogy mit kéne tenni garancia kötelezőség terén ,hogy ez ki legyen védve, anélkül, hogy a gyártó és vásárló jogos és reális érdeke sérüljön. Valós élettartam adatra kötelezni a gyártót és minimum élettartam felére garanciára. De az is lepereg rólad.
"Mindenki szabadon eldöntheti, hogy népművelő és/vagy egómániákus balfax vagyok-e."
Így van.
" Mindenki értékelheti Wadmalac szakmaiságát és vitaképességét is a témát illetően"
Pontosan. Mivel én másodpercig nem kötözködtem a TE szakmai részeden, csak próbáltam megértetni veled, hogy az nem a teljes kép, te meg a gazdasági, gyártástervezési, üzleti profittervezési részét nem érted meg és egyfolytában hülyeségnek nyilvánítod, elég tiszta a kép.
Vannak azért olyan problémák is, ami szándékos, és van ami nem.
Én ipari körnnyezetben dolgozom, és látom, hogy a beszállító piaci fölényben van, és sz@rik a minőségre. Hiába a reklamáció. Emiatt ta termékünk minőségellenőrzése vicc kategóriába hajlik. Ha minőséget akarunk, a fele garantáltan kuka. És természetesen a minőségre a végfelhasználó is érzékeny. Azt mondja, hogy ha ez ilyen, akkor elmegy máhova ahol vagy jobbat, vagy olcsóbbat kap. Ki a hibás? És még csak nem is kell energiát belefektetnünk, hogy a termékünk minősége romoljon.
#36 (22:11) - ki a hibás? Ezt esete válogatja!
Nagyon múlik azon hogy milyen iparág milyen termékéről van szó. A szerződésekben meghatározott minőséget hoznia kéne a beszállítónak. A probléma többnyire az, hogy az igazgatósági szinten rokoni kapcsolatok határozzák meg a beszállítót, így mindig időben kirúgják a felelős és innovációkért könyörgő csóró alkalmazottakat a cégből.
A kutatásra és fejlesztésre fordítható pénzeket kilopja a vezetőség (magánkuplerájok, külföldi ingatlanok, mentálisan retardált családtagoknak sport meg könnyűzenei karrier, stb.), így garantálva a minőség (és az egész cég) lassú lerohadását. (Pontosan ez a sztorija a valahol fentebb említett "New Castle"-i fényforrásgyárnak is.)
A megoldás a parazita vezetőség kiebrudalása a cégből - természetesen adekvát mértékű vagyonelkobzással és letöltendő börtönbüntetésekkel végkielégítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!