Ha a mesterséges intelligencia kutatással szeretnék foglalkozni, akkor a matematikának melyik ágával foglalkozzak többet?
Nemrég volt a kérdés!
És ez nem tudományos kérdés, hanem képzési!
szerintem a kérdéseiddel nyugodtan megkeresheted az oktatóinkat (ezért is vannak), vagy mivel vége a félévnek: quora vagy math exchange fórum inkább, mint gyakori. valamint internet -> külföldi és magyar egyetemek, és a témával foglalkozó cégek holnapjai.
az eddigiek alapján amúgy sztem hasznos lesz neked az algebrai szemlélet, a logika, illetve minden ami véges...
a saját elképzeléseimből kiindulva pedig az MI fogalmadat szedd szét legalább mesterséges mintafelismerésre és mesterséges tudatra. előbbihez alkmat és/vagy valamilyen computer science féle lesz az irány, utóbbihoz minél elméletibb képzésben később meg inkább filozófia irányba érdeklődnék, és a fizikával sem állnék hadilábon.
a válaszomat úgy vedd, hogy tökéletesen laikus vagyok a témában. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!