Különböző szerzők vagy tudósok milyen dátumra jósolják a szingularitást? Van esetleg egy lista erről valahol összegyűjtve?
Szerintem az AI öntudatra ébredését érti alatta.
De erre csekély a valószínűség, hogy bekövetkezik.
ha nem tudjátok miről beszélek, akkor miért írtok, aki tud válaszolni, az tudja azt is, hogy mire gondoltam
egyébként az ún. technológiai szingolaritásra gondoltam, valóban kimaradt
Ez eléggé tudománytalan dolog.
Minél jobban közeledsz ehhez, annál pontatlanabbak lesznek a becslések, és annál valószínűbb lesz, hogy:
- lelassul a fejlődés, ezért nem következik be,
- feltalálnak valamit, ami kitolja újabb 100 évre (lásd: még mindig nincs másfél méter magas lócitrom Londonban, pedig már jócskán letelt a 100 év).
A szingularitás itt csak azt jelenti, hogy nem tudjuk megjósolni, mi lesz abban az időben az adott dologgal.
A jövőkutatók többnyire 2050 környékére jósolják.
A technológiai szingularitás végülis egy olyan új intelligencia megjelenése, ami az ember számára már felfoghatatlan. Tehát létrehoznánk egy olyan fejlett rendszert, ami egy idő után azzal érvelne a kérdéseinkre, hogy ezt ti emberek, már nem érthetitek.
Mint amikor egy kutyának próbálod elmagyarázni a robbanómotor működési elvét.
Ha például egy ilyen szuper-fejlett lény, vagy robot képes alkotni egy téridőmódosító berendezést, ami szemmel láthatóan működik, akkor valóban be kéne látnunk, hogy ezt mi ép ésszel képtelenek vagyunk megérteni.
A kérdés csupán az, hogy az ember lesz e olyan naiv, hogy egy ilyen rendszer megszületéséhez hozzájárul. Ha igen, akkor ezzel azt kocáztatja, hogy a rendszer túljár az eszünkön is idővel átveszi az uralmat fölöttünk. Szerintem az ember nem hagyná egy ilyen rendszer megszületését.
"Szerintem az ember nem hagyná egy ilyen rendszer megszületését."
Feltéve, hogy észrevesszük, mikor jönne el ez a pont és feltéve, hogy meg tudjuk akadályozni.
4-es, szerintem félreérted, a szingularitás időpontját egyre pontosabban lehet becsülni, csak azt nem, hogy mi történik utána!
nem a Moore törvényre gondolok, az csak egy jelző dolog, én a valódi technológiai szingularitásra gondolok, azaz valódi MI-re
igen az idézett forrásokat ismerem, de én azt kérdeztem, hogy mások milyen dátumokat mondanak, van-e valahol egy lista összeszedve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!