A magyar emberek mért irtóznak a fegyverektől vagy már magától a szabad fegyverviselés gondolatától is?
Mikor alakult ki ez a nagy fegyverellenesség a magyar társadalomban?
Inkább támogatni kellene hogy vezessék be nálunk is mint az USA-ban.Ugyanis nem a fegyver öl hanem az ember.
"Valaki említette Amerikát.A legtöbb államban azzal érveltek,hogy ha engedélyezik a szabad fegyvertartást,akkor megugrik a bűnözés.Láss csodát,nem ugrott meg,sőt mérhetően csökkent a fegyverrel elkövetett bűncselekmények száma."
Hát ez azért így nem igaz. Persze lehet statisztikát csinálni mellett és ellene is.
Wadmalac!
Igen, igazad van !
Az általad belinkelt oldal is elismeri ,hogy konkrétan nem tudják bizonyítani,sem megcáfolni!"n its 2004 review, the National Research Council (NRC) found that
existing research studies and data include a wealth of descriptive information on homicide, suicide, and firearms, but, because of the limitations of existing data and methods, do not credibly demonstrate a causal relationship between the ownership of firearms and the causes or prevention of criminal violence or suicide. "
Örülök, hogy ilyen nagyszerűen elvitatkozik mindenki arról, hogy mikor lehet és mikor nem. Hogy mik a feltételek.
Annak viszont nem örülök, hogy senki nem kérdezte meg: miért is? Jó, tegyük fel a lehetetlent, mindenki rohadtul érett, megfontolt, hozzáértő és gondos. Rendben. ÉS akkor minek a fegyver? Egyes kanadai polgárokat, egyes USA-beli rangereket, más afrikai utazókat megértem. Számukra a fegyver az élet, nem ember ellen, vadállat ellen. Végső esetben, ha más eszköz nincs.
Én például magyar ember vagyok. Irtózok a fegyverektől. Nem fertőzött meg a "szocik" propagandája, ahogy Delfill tévesen írja. Sőt, senki sem fertőzött meg, mert nem volt képes meggyőzni. Az elvem rohadtul egyszerű. Az ember egyenrangú de nem egyforma. Én nem vagyok isten, hogy embert öljek. Én elég értelmesnek érzem magam, hogy meg tudjak győzni embereket, nincs szükség erőszakra. Megvan a tapasztalatom is szerte a világból, rázós helyekről és pillanatokról. NINCS SZÜKSÉG FEGYVERRE, MERT AZ A KISEBBRENDŰSÉGET MUTATJA. SZÜKSÉG VAN FEGYVERRE, MERT EGYELŐRE TÚL SOKAN NEM ÉRTIK EZT MEG, ÉS SZABADON HORDHATNAK FEGYVERT. EZÉRT SAJNOS NEKEM ELLENÜK VÉDEKEZNEM KELL. Semmi más okom nincsen rá. Sem a betörők miatt, sem a sanda szándékú egyes ember miatt. Kizárólag a butaság jelenlegi egyeduralma miatt. Azt nem vizsgálom mert másik problémakör, mitől ilyen nagy és széleskörű ez a szelektív butaság egyébként nagyon értelmes emberek között is. De gondolataim vannak róla.
#35 gondolat sorod nem rossz csak utópisztikus.
Vannak akiknek itthon is az "életük" a fegyver, függetlenül attól hogy itt nincsenek olyan vadon élő álltok amelyek miatt kellene.
De valahogy így érzi magát biztonságban erre szocializálódott. Ha betiltod a fegyvereket akkor is beszereznék illegálisan.
És akkor ugyanott vagy amit leírtál szépen hogy azért van szükséged fegyverekre mert másoknak van. Annyi különbséggel hogy immár neked is illegálisan kellene hogy legyen.
Továbbá egy ilyen utópisztikus fegyvermentes világban hogyan oldanád meg a vadászatot pl, mert a vadak túlszaporodása és így a túlzott mértékű vadkárok ellene azért védekezni kellene. Hurokkal fognád meg? Vagy valami "rambó" csapda felrántaná az óvatlan őzet a fára? Esetleg kizárólag ilypuskával menne a vadászat?
És a jelenleg nem kevés vadászatra tartott lőfegyverrel is elég sok bűncselekményt követnek el! Meg öngyilkosságot is.
Vagy a másik nagyobb legalizát terület a hagyományőrzés. Hogy oldanál meg régi csaták imitációját? Műanyag puska imitációkkal? Remek lenne...
"Annak viszont nem örülök, hogy senki nem kérdezte meg: miért is?"
"Kizárólag a butaság jelenlegi egyeduralma miatt."
1. a miért azért nem merült fel, mert egyértelmű.
2. éppen a tömeges butaság szólhat a fegyverviselés engedélye ELLEN is.
Borzalmasan nehéz biztonsággal kontrollálni, ki kaphat és ki nem.
Ehhez hozzá jön, hogy ha VAN széles körű legalitása a fegyvertartásnak, akkor az megkönnyíti az ILLEGÁLIS fegyverszerzést is, vagyis megint több fegyver landol a hülyék kezében.
Attól meg még több ember fogja igényelni önvédelemből a legális tartást.
Szóval a széles körű legalitás egy láncreakcióban, körfolyamatban okoz egyre több magánkezű fegyvert.
Ez eszkalálódhat.
Természetesen én is úgy vagyok vele, hogy, tudva, hogy én miért, mire tartanám, önmagam szempontjából azt mondom, igen, én is akarnék otthonra egyet.
De amint figyelembe veszem azt a szempontot, hogy ezt rengetegen gondolnák így esetleg nem azonos okból és önkontrollal, inkább azt mondom, nem.
Szóval a fegyvertartás széles körű legalitása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!