A magyaroknak miert nincs nemzeti ontudatuk?

Figyelt kérdés
Illetve milyen eszkozokkel erte el a Kadar rendszer, hogy kiolje az emberekbol a magyar erzelmeket?
2018. febr. 8. 19:10
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Uristen. Ezt honnan veszitek hogy a magyar pont olyan keverek mint az amerikai? Az amerikai nep kulonbozo rasszokbol all, feherekbol, feketekbol, sargakbol, zsidokbol, indiaiakbol es kisebb mertekben oshonosokbol, valamint del- es kozep-amerikaiakbol. Olyan nepekbol amelyeknek soha semmit kozuk nem volt egymashoz. A magyar pedig max rokonnepek torzsszovetsege volt, amelyek mind kulturalisan, mint eletmodban, es meg nyelvben is kozel alltak egymashoz. Nem veletlen a verszerzodes. Egy feketet meg egy feher mikor fog verszerzodest kotni?

Remelem emiatt, hogy ezt leirtam nem vagyok naci.

De csak ugy kivancsisagbol ti hol tanultatok ezt a liberalis, kadari tortenelemhamisitast?

Szerintem magyarazatra sincs szukseg, a hozzaszolasok onmagukert beszelnek. Egyebkent Europaban egyik nep sem tisztabb genetikailag mint a magyar, mind keverekek vagyunk hiszen Europa teruletei sokszor gazdat csereltek es a nepek keveredtek. De a genetika nem meghatarozo az onazonossagban, csak egy neonaci mondhat ilyet. Csupan a nyelv, kultura, tortenelem es erzelmek amik eldotik hogy te magyar vagy vagy sem.

2018. febr. 9. 09:25
 12/40 anonim ***** válasza:
64%

Ennek nincs értelme, hogy "kevert nép". A magyar nép semmivel sincs jobban keveredve, mint pl. a szlovák, a német, az olasz, a francia vagy akármelyik.

Az angol nép hogy alakult ki? Őshonos keltákból, germánokból (angolok, szászok), majd kaptak normann-francia hatást is. Ugyanezt el lehet mondani akármelyik népről Európában. Olyan nincs, hogy egy népnek saját "vére" van, nem ettől lesz egy nép nép. Ez egy általános iskolás szintű tévhit.

2018. febr. 9. 13:06
 13/40 A kérdező kommentje:
Utolso. Ott a pont. Egyaltalan nem vagyunk kevertebbek mint mas europai nep. Ha valaki szintiszta fajokat akar keresni annak Azsiaban vagy Afrikaban tobb lehetosege van ra...bar ott is keverdtek csak nehezebb megallapitani a hatast.
2018. febr. 9. 14:04
 14/40 anonim ***** válasza:

"A magyar pedig max rokonnepek torzsszovetsége volt"

Ez nem igaz, már rögtön az elején csatlakoztak hozzánk török törzsek is, mint a kabarok, és később a kunok, aztán az itt élő szláv, stb. népekkel is erősen keveredtünk (hogy genetikailag már alig különbözünk tőlük), és az, hogy Amerikában távolabbról származó rasszok/nemzetiség keveredtek nem jelent semmit, eleve úgy értettem, hogy ahogy a különböző származású amerikaiak amerikainak tekintik magukat, úgy lettünk mi egy szövetség, majd később egy királyság keretei közt magyarok. (A vérszerződés pedig csak kulturális rokonságra utal, ami nem meglepő, mert vélhetően mindegyik törzs része volt anno a hun birodalomnak.)

Az a lényeg, hogy sokan a származásunkban keresik a magyar indentitásunk, de ez hülyeség, az eredeti kultúránk szintén elveszett, a modern, felvilágosult világban pedig a kereszténység/ a vallás sem fog minket összetartani, a történelmünk önmagában zsákutca trianon miatt, szóval az egyetlen amink maradt az a nyelvünk.

2018. febr. 9. 14:32
 15/40 anonim válasza:
Szerintem van sok okunk a büszkeségre is, de, ha a politikusainkra gondolok (akiken múlok az életünk minősége) akkor sírhatnékom van.
2018. febr. 10. 11:53
 16/40 A kérdező kommentje:

15

Nem az kell a meghatározó legyen, hogy milyen politikusaink vannak. A nemzeti öntudat, büszkeség nem azon múlik.

A szerbek, románok, szlovákok össze nem hasonlíthatók velünk, ha rosszat mondasz róluk ugranak neked, és leölnek. Pedig ők sehol nem voltak a történelem során hozzánk képest. Ezzel szemben ha egy magyar mocskolnak magyarsága miatt, a magyar bólogat. Ez annyira szánalmas.

2018. febr. 10. 12:03
 17/40 anonim ***** válasza:

A 8-as válaszoló vagyok, aki néhány példát mondott a Kádár-rendszer nemzeti tudatunk rombolására.

Nem értek veled egyet ezzel: "Ezzel szemben ha egy magyart mocskolnak magyarsága miatt, a magyar bólogat. Ez annyira szánalmas."

Én magam, és a családom, és a baráti köröm ezt vagy kikérem magamnak, (mint ahogyan a leparasztozást is..), vagy megkérdezem, mire alapozza ezt az egyetértését.

Sajnos, divat lett a megalkuvás, mert olyan intézmény is, amely a magyar nyelv megtartása, művelése érdekében teremtődött meg, nem tudja vagy nem kívánja ezt a vonalat képviselni. Mint ahogyan Wadmalac itt nagyon helyesen írta is, a nemzeti öntudat ápolását nacionalizmusnak nevezik - ezt már 1945-től teszik - s amire büszkék lehetünk, annak támogatásától félnek. Ez történik a tiszta magyar nyelvhasználatra serkentőkkel - pedig a magyar nyelv igen pontosan, árnyaltan adja vissza a közlendőinket -, ez történik a Magyar Szent Korona kérdésben is, ld. a MTA-n legutóbb elhangzott kijelentését: aki a Magyar Szent Korona István előtti létezését hirdeti vagy bizonyítani szándékozna, az tudománytalan, az röhejes. Ez ugyanis érintené a hun - magyar rokonság kérdését, ami ugyebár "hülyeség", tudománytalan, vagy "romantikus" képzelődés.. Holott Attila hun király és az Árpád-ház rokonságát krónikáink rögzítik. Évszázadokon keresztül népünk is éltette ezt. Elnevezésünkben benne van foglalva. Kölcsey is "történelmietlen", "romantikus álmodozó" kell legyen a szemükben, amikor a Himnusz-ban arról ír, hogy "Őseinket fölházád/Kárpát szent bércére,/ s általad nyert szép hazát /BENDEGÚZNAK vére.

Bendegúz Attila király apja, mint tudjuk.

A hun s a magyar birodalomnak, főként az előbbinek, a nyugati "tálalása" kétségbeejtő.

Kínában, Mongóliában a legnagyobb tisztelet övezi azt, akiről megtudják, hogy magyar, mert úgy tudják, úgy vallják, hogy a magyar a hunok leszármazottja. (Ld. a Kincsem. c. filmet. Nem is kapott nagy reklámot...)

Visszatérve: csak részben igaz ez a tapasztalatod, tudj róla, nem mindenki ilyen. De minden eszközzel igyekeznek olyanná tenni bennünket, de ez már nem idevaló kérdés...

2018. febr. 10. 14:58
 18/40 Törpilla57 ***** válasza:
100%

Érdekes jelenséget vettem észre. Eddig azt gondoltam, hogy ez a weboldal főleg arravaló, hogy tanácsokat adjunk egymásnak. Hogyan újítsuk fel a lakásunkat, milyen körülményeket teremtsünk a háziállatunknak stb. Itt érthető a "pontozás", hisz az eredményt tapasztalhatjuk.

Persze most hogy jobban belenéztem a témákba, vannak - mint a mostani is - vélemények, történelmi "ismeretek" közléséről szólók is. Itt viszont szerintem nem etikus a pontozás, hisz a vélemények emberenként különbözőek lehetnek, max. írhatjuk azt, hogy "nem értek ezzel egyet, ezért és ezért...", de lepontozni valaki véleményét, talán nem is etikus. Márpedig itt - ha jól megnézzük- valaki(k) minden válaszadónál (egyetlen, rövid választ adó kivételével) erősen lepontozták a véleményeket. Ejnye-ejnye... Talán ennek is a (nemzeti, de inkább emberi) öntudat részének kellene lennie, hogy tiszteljük egymás véleményét; ha nem értünk egyet vele, akkor elmondjuk a sajátunkat, az érveinket, de nem osztályozzuk a másik véleménynyilvánítását, legfeljebb, ha az trágár szavakkal "készült".

2018. febr. 11. 07:22
 19/40 anonim ***** válasza:

Törpilla57!

Ugyanezt a jelenséget vettem én is észre, amit Te.

Nem egy, értékes ismeretet, tapasztalatot közlő vagy a kérdésre válaszolni igyekvő "pontozódott" itt le.

Rövid választ szeretnének talán? Vagy egészen másról volna itt szó?

2018. febr. 11. 09:35
 20/40 A kérdező kommentje:

Koszi a terjedelmes valaszt, nagyreszt egyetertek amugy, nem is allitom, hogy mindenki ilyen lenne Magyarorszagon, am azt lassuk be hogy a nemzeti erzesu emberek kisebbsegben vannak, mig szomszedos orszagokban tobbseget alkotnak, termeszetes, magatol ertetodo dolog.

A bologatast azert irtam mert sok magyar bunosnek erzi nemzetet az altalunk allitolag “elkovetett” gaztettek miatt, mint peldaul kisebbsegek elnyomasa, zsidok deportalasa, nacik oldalan valo harc es a tobbi. Nem fektetnek nagy hangsulyt az erdemeinkre csak a hibainkra... holott mas nepek is kovettek el gaztettet szep szammal, megsem hibaztatja oket senki. A magyar pusztan 500 even at harcolt a szabadsagaert es a fizetsege ugyis csak a reszleges szabadsag lett. Nem hinnem hogy ilyen kurolmenyek kozott gaztevok lettek volna oseink.

A hun-magyar rokonsagos peldad csak ezt erositi, az erdemek, dicso mult elbagatellizalasat. Amit tudtak oseink ugy 200 eve azt mi mar nem tudjuk. Pontosan mert a 20-il szazad emberenek tobb informacioja van arrol hogy kik voltak a rokonaink mint oseinknek akik szent meggyozodessel vallottak ennek ellenkezojet.

Egyebkent ki a felelos ezert ha nem az emberek? A jelenlegi rendszer megengedi a nemzeti erzelmeket megis tiltakozik a lakossag. A atlag ember szintjen kellene rendet rakni a fejekben.

2018. febr. 11. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!