Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A határon túli magyaroknak...

A határon túli magyaroknak készült magyar mozifilmeket helyileg szinkronizálják, vagy a magyar szinkront veszik át? Pl. Székelyföldön van olyan, hogy székely szinkron?

Figyelt kérdés
2015. szept. 3. 09:38
 1/6 A kérdező kommentje:
Hú, most így újraolvasva jöttem rá, milyen hülyén tettem fel a kérdést... nem "magyaroknak készült magyar" mozifilmekre gondoltam, hanem mozifilmekre, amikhez van magyar szinkron, és vetítik magyarul is külföldön. Na szóval, még egyszer: az olyan helyeken, ahol határon túli magyarok élnek és van magyar nyelvű szinkron a mozikban, azok ott helyi szinkronok vagy a budapesti?
2015. szept. 3. 09:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, ki csinálta. Maradjunk annyiban, ha már van mondjuk egy szinkron, és az nem nagyon kutyaütő, akkor a másik fél nyugodtan használhatja, a célnak (megértés) megfelel. Ha mégis újat készít, az nem a cél kivitelezhetetlensége, hanem valami más ok miatt van.
2015. szept. 3. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Az erdélyi magyarok ugyanazokat a magyar tévéadókat nézik, mint mi.
2015. szept. 4. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Székely szinkron... ez jó :-) De akkor kellene palóc szinkron is, sőt, a szeged környékieknek külön "ö" betűs szinkron, stb. :-)

Nincs akkora nyelvi különbség, megért mindent a székely is, ha nekifogott nézni egy magyar filmet, de bármelyik határon túli magyar is megérti, ha tud még az anyanyelvén.

2016. dec. 5. 10:19
 5/6 anonim válasza:

😁😁😁

Ugyanazokat a csatornákat nézik TVben. Szlovákiában minden nagyobb szolgáltatónál van"magyar csomag", tehát kevés plusz pénzért ugyanazokra a magyar csatornákra is előfizetnek az ottani magyarok, mint itt(RTL,TV2,DUNA,M1,2...).

Moziban még nem találkoztam olyannal, hogy Szlovákiában magyar szinkronnal adtak volna filmet.

Marad a szlovák szinkron, vagy sokan (én is) Győrbe megyünk moziba, kinek mi van közel.

2016. dec. 16. 17:43
 6/6 anonim válasza:

Nálunk Vajdaságban az alap kábel tv csomag tartalmazza az M1, M2, Duna, T2, RTL klubot.

De régebben volt a digi csomag, ott a discovery, discovery science, travel, world, Animal planet, cartoon netvork, film+, story tv, paprika tv, nota tv is magyarul ment. Vagyis magyar szinkronnal. De volt emellett még egy rakás román nyelvű adó is.

Egyszer voltam terepgyakorlaton Kolozsváron (magyarországi egyetmere járok). Bekapcsoltuk a TV-t a hotelben, ahova el voltunk szállásolva. A TV2 szólt, az évfolyamtársaim azt hitték, hogy a magyarországi magyarok miatt lehet nézni magyar tv csatornákat, de csak csupán a hotelekben.

Mikor elmeséltem nekik, hogy neeeem, ugyanis határon túl is megvásárolhatók és nézhetők a magyar nyelvű tv-s műsorok, akkor csak néztek.

2016. dec. 21. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!