Lehetséges lesz valaha az időutazás? 20/F
Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 21:51
22/115 anonim válasza:
Az sajnos titok és én se tudom.
25/115 anonim válasza:
ez jó volt, most már értem :D:D
egy vidám estét csináltál most ezzel :P köszi :)
26/115 anonim válasza:
"jelen autósai a jövő sebességével hajtanak a múlt útjain:)"
Ez nagyon szép :D Grat:)
27/115 anonim válasza:
Ha lehetséges is, nyilván nem lesz egyszerű.
Olyat is hallottam már, hogy ha építenek ilyen gépet, az csak a gép beindításáig lesz képes visszahozni.
Ezen kívül az időgépnek egyszersmind egy igen gyors és pontos űrhajónak is kell lennie. A világ nem áll egy helyben a térben sem.
28/115 anonim válasza:
Ötletes :DDD!
Egy idézet:Ha egyszer lehetséges lesz az időutazás,akkor már van!!!
29/115 anonim válasza:
Már gyakorlatban is létezik. minden asztronauta egyben időutazó is. Csak annyira minimális a időkülönbség amit megtesznek , hogy mindössze ezredmásodpercekben mérhető. Ezt a nagy nyelvű borzos bácsi magyarázta az ikrekkel , akik közül az egyiket kilövik az űrbe, a másik meg továbbra is a földön dekkol.
30/115 anonim válasza:
Nos az időutazás lehetséges legalább is a jövőbe. Ezt már Einsein is bebizonyította, amit az előző hozzászoló is írni próbált, az az akar lenni, hogy a sebesség lassítja az időt. Minnél jobban megközelíti valami a fény sebességét annál inkább lassabban telik az ő szemszögéből au idő. Tehát fogsz egy ilyen űrhajót, ami a fénysebesség 99,99%-val tud menni beszálsz repülsz vele körülbelül 24 évet a te szemszögödből és közben eltelt 4 millió év a Földön. Visszajönni onnan elvileg lehetetlen. Bár a féregjáratok képesek összekötni eltérő időket. Ezek létrehozása elég bonyolult dolog. És ez is, ahogy egy ilyen űrhajó létrehozása jelenleg meghaladja a jelenlegi technikai szintet Ugyanis az űrhajón 24 évig, a Földön pedig 4 millió éven keresztül kellene nyitva tartani a járatot. Másik módszer is létezik az időutazásra. Odamész egy Fekete Lyuk közelébe és ha nem szippant be téged és egyáltalán életbe tudsz maradni, akkor körülbelül két percet töltesz el ott és közbe a földön eltelhetett rengeteg idő. Lehet, hogy mire visszajössz onnan már a Föld, ahogy a naprendszer nem is létezik. Ez a fizika álláspontja az időutazásról. De a múltba utazni még féregjárattal sem lehetséges, hiszen az oknak és az okozatnak mindig egymás után kell lennie. Nagyjából ez a fizika álláspontja az időutazáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!