Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
(Nem egy valakié, hanem mindenkié.)
2010. dec. 25. 08:00
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:

Kedves Chau.

a kellő akaraterőnek társulnia kell tiszta jellemmel, hogy ne legyen korlát. mivel akarni lehet önző módon is, és célba is lehet vinni a dolgot, de ekkor van korlát is, mivel szűk hatókörű az elért cél eredménye. amiről én beszélek az nem ez. de valószínűleg te is valami hasonlóra gondoltál, amit az első mondatomban írok, nem? :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 8. 15:42
 62/69 A kérdező kommentje:

Ezt győzd le, legyőzni! Hogy a nők kasztrálni akarják a hímeket így a férfiak is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__15334..

Vagy annak a világ összes országában 1-3% férfiak a problémáit:

Vagy az enyémnél vagy tíz cenivel rövidebb pénisszű. Ez esetben akkor mikro péniszű 3 vagy kevesebb centi férfiak szexuális problémáit.

2011. febr. 8. 15:55
 63/69 anonim válasza:

LastOne.Left

Szerintem az életnek nincs semmi értelme.

Hiába keres magának valaki célt, mert minden amit tett élete során, minden amit érzett az elmúlik amikor meghal. Halál után pedig már semmi nincs. Halálodkor az agyad megáll, nem fogsz érezni utána semmit, ugyanis minden amit érzel (szerelem,boldogság,fájdalom,stb) az csak bizonyos kémiai reakciók eredménye az agyadban. Azt, hogy gondolkozol is az agyadnak köszönheted.

"De van nekünk valami, ami "kézzel foghatatlan". A tudatunk, elménk."-ez szerintem nem igaz. Az elméd is az agyad működésének terméke. Mint irtad, ez csak feltételezés, de a te elméleted is csak bizonyítatlan feltételezés, a külömbség, hogy az enyém materialista, a tied dualista elmélet.

Ezzel nem azt mondom, hogy nincs egy felsőbb hatalom, vagy egész, vagy szabályok, vagy valami ami létrehozta az univerzumot, az életet. A semmiből nem keletkezik anyag, amiből mi is vagyunk.

"Mi lehet a szabály mentális "síkon"?" Engem érdekel, te mit gondolsz erről.

Ruben

2011. febr. 13. 10:21
 64/69 anonim ***** válasza:

Ruben.

miért gondolod, hogy az én felvetésem dualista? S a materialista nézettel kapcsolatban pedig a feltételezés a tudatunkban megjelenő mentális képsoron kívül eső "statikus" világ...ez nincsen bizonyítva, ez csak feltételezve van. és emiatt a feltételezés miatt gondolják, hogy az emberi értelem a matéria terméke, kémiai reakciók összessége. a nagy poén pedig az, hogy ezt is csak hiszik...a hit pedig az elme eszköze...szóval most a matéria az elsődleges, amikor minden a tudatunktól függő, minden relatív? érdekes. Az én feltételezésem az, hogy a matéria az gondolati termék...mentálisan, virtuálisan megjelenve elméinkben, és egyetlen Elmét nevezek meg a mindennek, ami átfog mindent, az egész anyagi megjelenést, mivel annak megalkotója ez az Elme, ami indukálja a világot, mely világ vetül rá a mi tudatunkra. Így pedig kitolom az emberi értelem élettartamát a maximumig egyetlen döntéssel...mert megtehetem, ahogyan bárki más is megteheti...és ekkor értelmet kap a komplett élet, megleljük az valós okát és célját. az egész emberiség egy magasabb célt ismerhet meg, az igazit és egyetlent.

a mentális szabály pedig tök egyértelmű.

ugye fizikai szinten mindent csak viszonyításból ismerünk...úgy tudjuk valamiről hogy az, mert nem olyan mint a másik valami. no mentális szférában is van valami, amit el lehet választani egymástól...ez pedig az erkölcsi jó és rossz. persze erre mindenki mondja, hogy ezek relatívak, meg más más helyen, másként érvényesek...de mindez azért van, mert az emberek személyiségét anyaginak, fizikálisnak tartják, amiben ugye ezer felé ágazhat a dolog...ugye amiatt, hogy a színekből is van mondjuk 10 ezer(most csak hasra ütésszerűen mondtam egy számot), amit elkülönít egy egészséges szem. Igazság szerint a jellemkérdésben kétféle van csak. Jó és Rossz. A Jó a teljes egészért van(univerzális szinten), az egyén ekkor a tudatában a teljes egészt veszi figyelembe, és úgy hoz meg döntést, azaz elfogulatlan...a Rossz pedig ennek a kicsi változata, amikor az egyén csak egy bizonyos részét veszi figyelembe az egésznek(mert magát csak azzal azonosítja), annak egy tört részét...és úgy hoz meg döntést, no ekkor követ el önzést az ember. mivel ekkor csak bizonyos résznek az érdekeit nézi, egy szűk körnek, amit maga körül állít fel. :)

ebből kifolyólag, bár csak vázlatjellegű leírást adtam, kiderül, hogy a mentális szabály a valós önzetlen szeretet...és az élet értelme ebben az elvben való létezés, az élet célja pedig, hogy ezt felismertesse velünk...mivel ha beláttuk a szabályt, és teljes tudatunkban azzal azonosultunk, no akkor nyílik meg az univerzum teljes valójában előttünk. Addig nem...:)

bízom benne érthető, amit leírtam.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 13. 10:45
 65/69 anonim válasza:

LastOne.Left

Ez érdekes. Az anyag, mint gondolati termék. Erre én is gondoltam már, csak elég nehéz ezt mind elképzelni. Csak akkor azt nem értem, hogy akkor mindenki ennek az Elmének a része lenne? És mi van halál után? Mert ha az anyag a gondolatunkban létezik, akkor az Elme nem hal meg, de mi lesz vele?

Ruben

2011. febr. 14. 09:32
 66/69 anonim ***** válasza:

az Elme az egyedüli létező, és igen mi annak a részei vagyunk ha mondhatjuk így, mi mint tudatok per pillanat, amik a test által tapasztalnak. amikor mi meghalunk, akkor a tudatunk tovább él, és a gondolatsor folytatódik tovább értelemszerűen, de nyilván egy fizikum is szükséges ehhez, mert anélkül nincsen tapasztalat...ezt biztosítja az Elme...ahogyan álom idején is van egy másik testünk, ami biztos hogy nem az, amit ébrenlét alatt használunk. a lényege a dolognak, hogy az elme örök, így az emberi értelem is az...az ész, a tudat az anyag felett áll...ennyi. :)

ehhez persze van részletesebb elírás, csak én nagy vonalakban adtam le neked. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 14. 10:22
 67/69 anonim ***** válasza:

Egy valakie:

------------

Szerintem az elet ertelme. Ahol en az eletet a szuletes es halal kozotti idokent fogom fel nagyon is korfuggo:

Szubjektiven nalam igy zajlott le:

-kiskorban az, hogy minel tobbet jatsszak es hogy a szuleimet is bevonjam a jatekaimba

-iskolaskorban, hogy tanuljak, sportoljak, probalgassam a szarnyaimat

-kamaszkorban a masik nem megismerese,

-meg kamaszabb korban skalpgyujtes,

-melo, penz

-azutan megallapodas, csaladalapitas

-GYEREKEK

-most nalam az van, hogy a gyerekeket minel jobban oktassam es felkeszitsem az eletre

A tobbit meg nem tudom. Majd kitalalom magamnak.

36F

Tehat szerintem az elet ertelme nem statikus egyetlen szoval kifejezheto fogalom, hanem dinamikus allandoan valtozo dolog...

Mindenkie:

----------

Szerintem nem definialhato, de talan a tul eles vagy inkabb nem lemaradas...

2011. márc. 24. 11:00
 68/69 anonim ***** válasza:

Szerintem meg maga a ANYAGKÖRFORGÁS FENNTARTÁSA a természetben. Legalábbis a természetnek ez az érdeke talán. Cserébe pedig megjutalmaz, hogy élvezhessük az életet, a szaporodást:P, az evést...stb., szóval, hogy legyen motivációnk segíteni a természet nagyüzemét.:)

Születünk, közben eszünk és lélegzünk, kapunk és visszaadunk, a növények fotoszintetizálnak, új életet hozunk létre, mi meghalunk, az utódunk is a létével mozgatja a környezet molekuláit, ő is új életet hoz létre, és így tovább.=D Vagyis én erre jutottam. Sőt, ez a sok biokémiai folyamat azt is elősegíti talán, hogy egyre bonyolultabbá válhatnak a világ élettelen és élőformái. Ott van az a sok energia az univerzumban, nem tengődhet az a semmiben...vagyis én nem szeretnék tengődni a helyében.:P

Szerintetek nagy baromságokat gondolok? Lehet túlfilozofáltam.:D

20/L

2011. máj. 21. 18:12
 69/69 anonim válasza:

csak úgy van de mindenkinek más... de ahogy a suicide silence mondaná: "Push your care, push your burdens aside.

Erase everything inside and leave just one thing on your mind.

You only live once so just go fucking nuts."

2011. szept. 3. 21:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!