Mi az élet értelme?
Továbbadni a kiváló génjeidet, hogy minél tökéletesebb utódaid legyenek! Közben pedig a lehető legjobban érezni magadat - kemény dió, nagy kaland, ez már művészet...
:D
LastOne.Left
Ne itt téríts már kérlek szépen. Erre van vallás és ezotéria témakör.
Ezen kívül semmit nem tudsz bizonyítani, csak magyarázol. Ezért nevezik a hitet hitnek. Te a hitet a "való tudásának" nevezed. Tudod, hogy ez milyen irdatlan hülyeségnek hangzik?
10:39.
s mi van akkor, ha a célja és értelme egyezik? erre nem gondoltál? Az tiszta sor, hogy ez most nincsen érvényben a bolygónkon, ezért jövőbeli értéke van, így célnak nevezhető, de ettől függetlenül az értelme is ez lehet univerzális szinten. Te írod, hogy az élet az egész...akkor nem az egésszel, egészért való élés az értelme?
Vagy az értelmet tudat/elme/intellektus jelentésével használjuk itt? Mert akkor igazad van, és akkor azt válaszolom, hogy Isten az, persze nem a közhitben szereplő istenképekre gondolok. :)
pontosíthatod mit is akarsz kifejezni.
üdv
25/F
LastOne.Left
aszinkronforgogep
ne haragudj meg rám, de nincsen bennem bizonyítási vágy...sem elítélés, sem megvetés, sem lenézés, hogy személyes megjegyzéseket tegyek másokra...a kiírt kérdésre válaszoltam...ha valami problémád van nyugodtan jelezd a moderátoroknak. :)
A te tudásod is hiten alapszik, csak szólok, hogy tudj róla, már ha a véletleneket és vakszerencséket fogadod el az anyagi világ létrehozójának, illetve úgy gondolod, hogy a tudatodon kívül van egy világ, ami hellyel közel úgy néz ki mint amit érzékelsz....ezzel nincsen semmi gond egálban vagyunk...:)
üdv
25/F
LastOne.Left
szerintem a boldogság keresése. nem maga a boldogság, hanem alehetőség ami van rá. az út amit bejárunk amíg meghalunk. és talán az életutak összefonódása, egymás segítése a továbhaladásban.
bár tény hogy én is mulandó életben gondolkozom... talán nem is azért mert nem hiszek abban hogy ennek van folytatása, csak mert nem érdekel. Amíg egy icipici esélyt is látok arra, hogy halálommal vége az egésznek, addig szeretném minden percét kiélvezni
10:39 gondolkodtam és eszembe jutott valami.
egy asztali lámpa értelme az, hogy világítson olvasás közben. egy asztali lámpa célja, hogy meg legyen világítva a könyv, amit az ember olvas éppen.
az élet értelme, tehát, hogy éljünk azzal, vagyis az egésszel, és az ember célja az, hogy együttműködjön az élettel, bár lehet még nem tudja ezt. az élet célja pedig akkor a felismertetés, az ember szemének a felnyitása ezzel kapcsolatban. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"A te tudásod is hiten alapszik, csak szólok, hogy tudj róla"
Csakhogy én nem mesékben hiszek, hanem abban hogy az EMBER képes, illetve a jövőben képessé válik a fontos kérdések legtöbbjének megválaszolására, amit nem hiszek el, az bizonyítatlan és/vagy bizonyítatlan, amit pedig elhiszek, az bizonyított, birmikor, bárki által megismételhető kísérleteken alapszik.
Ez azárt nem ugyan az, mint egy vallásos mesébe vetett hit, ezt be kell látnod.
LastOne.Left: Te azt írtad le, hogy KELL élni, illetve, hogy HOGYAN van értelme élni. Nem azt, hogy miért van az élet.
A Te logikád alapján (mely nekem azt mondja, hogy adva vannak nekünk szabályok, és azokhoz kell alkalmazkodunk) akár öngyilkosak is lehetnénk, és az egész probléma megoldódna, nem kellene bajlódni a dolgokkal. Azonban a legnagyobb probléma, hogy ez szerintem nem a kérdésre válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!