Mi az élet értelme?
11:07.
A kérdés nem az volt, hogy miért van az élet, hanem hogy ha van(márpedig van, és észrevehető a szabályszerűség), akkor mi az értelme(nyilvánvalóan a szabály szerinti élés). A miértre is van válasz természetesen...de akkor a kérdés úgy lett volna kiírva, hogy "mi az élet célja, vagyis miért van?"
"A Te logikád alapján (mely nekem azt mondja, hogy adva vannak nekünk szabályok, és azokhoz kell alkalmazkodunk) akár öngyilkosak is lehetnénk, és az egész probléma megoldódna, nem kellene bajlódni a dolgokkal."
Az én logikám alapján, de nem feltétlenül az egész rendszert figyelembe véve, nem az összes szabályt...ezért írtam, hogy van szabály...az öngyilkossággal nem jut előrébb senki, és erre rá is jön, ha megismeri a komplett "leírást", nem csak egy két részletét. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Az, hogy mi értelme követni a szabályokat már más kérdés, de erre is adtam, egy kis megközelítést még a legelső válaszomban. Körülbelül annyi az értelme, hogy ne érjen minket "problematika", hogy ne sírjunk, hogy örömteli legyen minden pillanata az életünknek és ilyesmi. de gondolom ezek evidensek...ja és a boldogságot folyamatosnak értem most, nem időszakosnak, mulandónak.
üdv
25/F
LastOne.Left
"A te tudásod is hiten alapszik, csak szólok, hogy tudj róla, már ha a véletleneket és vakszerencséket fogadod el az anyagi világ létrehozójának, illetve úgy gondolod, hogy a tudatodon kívül van egy világ, ami hellyel közel úgy néz ki mint amit érzékelsz."
Ez fájt barátom. Véletlenek nincsenek, igazán tudhatnád. Mindent, ami van, nem más, mint a Fizika Törvényei teremtettek. Semmi egyéb. Ezt nem kell magyarázni, ez TÉNY, és többé kevésbé bizonyított!
Hogy mi az élet értelme? A szex :)
Na jó... az élet értelme, hogy éljünk. Szerintem logikus :P
Vagy mivan? :D
11:31.
azt hiszem nem olvastál figyelmesen...nézd csak. :)
"...hogy tudj róla, már HA a véletleneket és..."
egyébként kedves válaszoló a fizikai törvények mégis miből, honnan nyerik az információt, azokat mi teremtette? :P
és ha jól tudom az évmilliárdok során a fizikai törvények módosultak kissé, vagyis változóak, akárcsak az anyag...tehát akkor tudatosan kerültek a fizikai törvények a színre, vagy "véletlenül"? És ez az ami hiten alapszik, akármit is teszünk. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!