Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
(Nem egy valakié, hanem mindenkié.)
2010. dec. 25. 08:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:

"együttműködni univerzálisan az Egésszel teljes észből és szívből, teljes tudatunkból. ezt azért, mert az Egész szerves részei vagyunk, akármit is teszünk, s ha az "ellen", azaz magunkért élünk(önzés), akkor többféle problémával kell szembenéznünk, az egyik a félelem, ami bármiben kiteljesedhet...vagy éppen hiányérzet, és még van ez-az...Az Egész pedig bármikor igénybe vehető, csupán egyetlen döntés az egész. Ja és gondolom ki lehet következtetni, hogy a dolgok negatív éle megszűnik számunkra rossznak lenni, ha ezt megtesszük...:)"

Tudtommal a baktérium is élő. Légy szíves magyarázd meg neki, hogy mi a teljes ész, a teljes szív, az önzés, a félelem, a hiányérzet, a döntés, a jó és rossz.

2010. dec. 25. 13:47
 32/69 anonim ***** válasza:

"Tudtommal a baktérium is élő. Légy szíves magyarázd meg neki, hogy mi a teljes ész, a teljes szív, az önzés, a félelem, a hiányérzet, a döntés, a jó és rossz."

a baktérium talán nem működik együtt a környezetével? azt is fogják azok a bizonyos szabályok, és pont ezért nem tud "teret" nyerni oly módon a létük, az embernél más a helyzet...az ember dönthet szabadon és a szabály ellen mehet, az a szabály ellen, amit nem illesztettél be a válaszodba tőlem...amúgy lehet el sem hinnéd menyit számít az ember hozzáállása...:)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 25. 15:31
 33/69 anonim ***** válasza:

Miért lenne értelme? Ez is a vallásból szakadt le... Mert a vallások azt mondják, hogy mindennek van valami oka, vagyis ÉRTELME. A világban nincsenek semmilyen szabályok, csak határok. De még az se biztos, hogy vannak határok, csak még mi nem tudjuk átlépni őket. Ez olyan, mint, hogy megyek az úton és elhajítok egy tárgyat. Nincs semmi értelme annak, hogy elhajítom, de mégis megteszem. Mondjuk ha ez a tárgy egy olyan dolog amiben van pár baktérium, akkor az a hely, ahová véletlenszerűen esik, egy olyan hely lesz, mint a mi bolygónk pár milliárd éve.

Elkezd tenyészni az a pár baktérium, kialakul egy kezdetleges életforma, aztán bonyolultak, mutálódnak és tessék, itt a bolygónk ma. Ez a baj a vallásokkal, mert azt hiszik, hogy minden okkal történik. Pedig nem.

Szerintem az az élet értelme (nincs adva, csak az emberek adnak célokat maguknak), hogy éljük az életünket, minden percet élvezzünk ki, amennyire csak lehet. Ha így élsz, akkor boldog leszel egész életedben.

2010. dec. 25. 16:55
 34/69 anonim ***** válasza:
Az élet értelme mindeki egyért : az életért -és az életbe maradásért.Hogy ennek mi értelme van ?
2010. dec. 25. 17:27
 35/69 anonim ***** válasza:

16:55. :)

Érdekes dolgot írsz, de szerinted mi van olyankor, ha a szabály betartásával léphetjük át a határokat? Mi van ha a szabály azért van, hogy azt elsajátítsuk, és kiterjesszük hatalmunkat, tudásunkat a maximumig annak segítségével?

ui.: elnézésed kérem, nem kötekedni akarok, csak érdekes ez a téma felettébb. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 25. 17:32
 36/69 anonim ***** válasza:
100%
Az élet értelme? Van e értelme az ok-okozati összefüggések értelmében kialakoló eredménynek? 2+2=4 Mi értelme a 4-nek? Mondhatnánk semmi. Szerintem a lényeg annyi, hogy évmilliárdok óta zajló folyamatok révén kialakult az ember és elkezdett ilyeneken gondolkodni. Szerintem nincs értelme a kérdés feltételének. De ha mindenképpen választ akarunk, akkor közhely következik: az az értelme az életnek szerintem, hogy jól érezzük magunkat/boldogok legyünk. Normális értékrendek mellett szerintem ez azt jelenti, hogy: az ember tűzzön ki maga elé célokat, azokat igyekezzék elérni, s mindeközben ne csak magával törődjön, de gondoljon embertársaira is és ne tegyen olyat amivel ártana nekik. Sokan összekeverik a szabadságot a szabadossággal és ez baj. Amiket leírtam nevezhetjük szabályoknak, nevezhetjük erkölcsi tanításoknak, vagy valássi utasításoknak. Mind csak attól függ, hogy ki miben HISZ! De hogy miben hisz az teljeséggel mindegy, mert az univerzum anélkülis létezik, hogy hinnénk akármiben is. Ha nem lenne az ember és nem tenne fel kérdéseket, ha nem hinne istenben/istenekben a világ akkor is működne. A Föld forogna, keringene központi égitestje körül, csillagok születnének és hunynának ki az univerzumban. Szerintem a vallás és mindenféle egyetemes világmegváltó és célokat adó eszmék csak kapaszkodók azoknak, akik elveszve érzik magukat vagy éppen félnek egyedül és kicsinek érzik magukat a világmindenségben vagy neveltetésük miatt ebbe születtek ilyenné váltak. Szerintem nincs isten nincsen semmiféle feljebb való erő ami irányítana mindent. Megy minden magától. És az hogy most ezt fizikai törvényszerűségeknek nevezzük vagy másnak, az már csak az ember saját szubjektív érzékelési és megismerési módjának köszönhető. És az hogy ezek a szabályok változnak az a megismerés folyamatosságának köszönhető. De egy szabály nem határozza meg a szabályszerűséget, hanem leírja azt. És hogy mit és hogyan ír le az a megfigyelőtől, eszközeitől módszereitől függ, és független a megfigyelt dologtól. Az ember kicsit egoista és szereti magát kiemelni ebből a rendszerből és igyekszik megérteni azt. Egyszer tán sikerül is, ha kihúzza addig az emberiség :). De addig vitázni a világ működésén kb olyan butaság, mint két 6.-os vitája a szerveskémia hogyanjáról, hisz azt csak később tanulják :). Én így látom a dolgokat és én is mint mindneki más gyakorta abba a hibába esek, hogy a magam "igazát" vélem egyetemesnek, pedig lehet hogy nem, bár a racionális és logikus gondolkodás efelé viszi a gondolkodó embert. Ja és még valami fontos! Egyre többször feletkezünk meg egy alapvető dologról, mégpedig a TOLERANCIÁRÓL! Hihet bárki bármiben, mindenki más, ettől érdekes a világ (ettől is), de könyörgöm ne akarjuk a magunk vélt igazát a másikra ráeröltetni, ne akarjuk téríteni, ne akarjuk megváltoztatni a másikat mindaddig, míg nem tesz a másik kárára valamit. Annyira rossz, mikor az utcán megállítják az embert mindenféle vallásos emberek, hogy ez lesz meg az lesz. Nemá lécci, szerintem meg nem lesz. Nem érdekel a véleménye, mert erőszakosan és rossz módon közli velem...No de asszem sok leszek már. Ha valaki ezt a kisregényt végig olvasta annak köszönöm, ha egyetért egy kicsit is vele azt külön köszönöm, mert így talán könnyebben tudunk létezni egymás mellett a világban :).
2010. dec. 25. 17:41
 37/69 anonim ***** válasza:
Igen felfoghatom pl ugy is ha már meglettünk,akkor éljünk, még ha bele halunk is.
2010. dec. 25. 18:16
 38/69 anonim ***** válasza:
Nincs univerzális értelemben vett értelme az életnek, viszont mint minden biológiai objektumnak az élet legfőbb értelme evolúciós szempontból kétségkívül az, hogy továbbörökítsük a génjeinket.
2010. dec. 26. 16:11
 39/69 anonim ***** válasza:

"de szerinted mi van olyankor, ha a szabály betartásával léphetjük át a határokat? Mi van ha a szabály azért van, hogy azt elsajátítsuk, és kiterjesszük hatalmunkat, tudásunkat a maximumig annak segítségével?"

Ez hülyeség. A szabályok jelölik ki a határokat. Mindig az jelentette az előrelépést, amikor rájöttünk, hogyan lehet etlépni az addig ismert szebályok felett.

2010. dec. 26. 16:28
 40/69 anonim ***** válasza:
Persze ehhez az is kell, hogy a szabály helytelen legyen és találjunk mögötte egy helyeset, de akkor is meg kell lennie az akaratnak a megszegésére, máskülönben nem jönnénk rá, hogy az helytelen.
2010. dec. 26. 16:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!