Ha próbálnak stresszelni, nyomást gyakorolni rám az emberek általában dühkitöréssel válaszolok, miért?
Úgy érzem, hogy erőszak áldozata vagyok olyankor, a lelki békém akarják megerőszakolni.
Jogosan cselekszem?
Vagy valamilyen pszichiátriai okai lehetnek esetleg? Gondoltam pszichopátiára, nárcizmusra, borderlinere, bipolárisra, labilis idegrendszerre stb.
De más esetben nagyon nyugodt és békés ember vagyok, tehát ha nem provokálnak olyan vagyok mint egy bárány.
“Miért akarnak stresszelni, elnyomni mások?
”
Szerintem a békésebb, csendesebb embereket gyengébbnek ítélik ezért kötelességüknek érzik demonstrálni dominanciájukat, illetve a másikkal éreztetni, hogy nem ér annyit.
“ Tényleg ezt akarják, vagy te tulajdonítod ezt nekik? (”
Szerintem az igazi mögöttes ok ez, persze ezt nyíltan nem ismernék be, max kitalálnak valami kamu okot, hogy hát de antiszoc vagy, vagy nem figyelsz másokra, lusta vagy, inkompetens vagy, tehát ismeretlenül is mindenfélét beléd látnak ha valamiért nem vagy szimpatikus. Egy érzelem ez bennük amit meg kell racionalizálniuk.
“ nem tapasztaltad meg gyerekként, hogy nem téged akarnak kicsinálni, és ezért túlreagálod a szituációkat”
Lehetséges, gyerekként pont azt tapasztaltam, hogy élvezték ha szívhatják a vérem, beszólhatnak stb. Talán ebből alakult ki, de ezek szerint nem alaptalanul.
“ Bármi is az oka, érdemes nyugisabb, kevésbé hirtelen reakciókat is begyakorolni. Az agresszió ugyanis agressziót szül, és így sose lesz vége.”
Igen, de úgy látom, (az eddigi tapasztalataim alapján), hogy elkerülhetetlen az erőszakosabb összetűzés, aztán annak meg kétféle kimenetele lehet. Vagy visszakozni fog, vagy bosszút esküszik és mindent megfog tenni, hogy alám ásson más módszerekkel, másokat, főnököt stb ellenem fordít, hogy még nehezebb legyen sorsom, esetleg kiközösítsenek teljesen antiszocialitás vádjával (ilyenkor teljesen mindegy, hogy proaktív vagy reaktív volt a megnyilvánulásom). Ez azon is múlik mennyire bosszúálló illetve alattomos az illető. Volt részem olyanban is, hogy hirtelen barátságossá vált miután kifakadtam, de olyan is aki ellenségemnek esküdött.
Szerintem csak simán gyenge vagy (esetleg átlagon aluli mèretű ès erőtlen a szfaládèd ès emiatt van)
:D
23
Ez nagyon nem viccess…
#25 (01:01) - tehát az agresszorok elleni jogos védekezés - méghozzá asszertív módon - a "sunyi" dolog?
🤦
Na, már egy ilyen kretén választ is megértünk!
27
Kíváncsi vagyok milyen lehetett az őskorban amikor semmiféle törvény nem tartotta vissza az embereket semmitől. Valszeg teljesen megszokott volt, hogy minden konfliktus úgy zárul le, hogy egyik a másikat leütötte egy kővel vagy fadarabbal.
Kérdező - régen nem voltak különböző családi közegben kinevelt éretlen személyiségű vadidegenek összeeresztve szigorú vezetői felügyelet nélkül.
Az őskorban volt a saját törzs, amiben nem fordulhatott elő a tagok oktalan bántalmazása. Egy ilyen nagycsaládban csak közmegegyezéssel lehetett valakit bántalmazni, aminek általában volt valamilyen nyomósabb indoka. Az emberek napi kontaktusban voltak egymással, és természetesnek vették a testi és mentális másságokat. Ilyen közegben mindenki olyan társadalmi szerepet vállalt, amihez adottságai voltak, mert ez volt a leghatékonyabb túlélési stratégia.
A szomszéd törzsekkel viszont folytattak véres csatákat, ha nem voltak már képesek békésen egymás mellett élni (éhínség, territoriális viták, nőrablás, túlszaporodás, stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!