Az IQ tudományosan egy ostobaság?
"mert a biztos meg a 100 százalék mást jelent"
0%-ról volt szó, nem 100%-ról, de tőled nem is vártam többet... 😉
"(amúgy a köznyelvben ugyanazt jelentik, szóval még csak nem is mondhatni, hogy hibáztam)"
A 14. válaszodban mondjuk elég egyértelműen nem köznyelvi értelemben használtad. Szóval megint egy csúsztatás. 👍
De megnyugtatlak: köznyelvi értelemben sincs igazad.
De tényleg minek szaporítom tovább a szót. A lényeg: amit írtál a kérdésben:
"Bármit is jelentsen az intelligencia, egész biztosan nem normális eloszlást mutat a társadalomban."
most már egészen egyértelműen egy kisstílű hazugság volt. Csak ennyit akartam. Na csá!
"Bármit is jelentsen az intelligencia, egész biztosan nem normális eloszlást mutat a társadalomban."
Továbbra se látom miért ne lenne igaz azt a bizonyos "biztos" szót leszámítva. De úgy látom genetikusan vagy képtelen ennek leírására.
"Az intelligenciakutatás alapján a társadalom butul"
Na ez az ami az elmúlt évtizedekben nem volt már igaz.
A 30' években bevezetett ólmozott kopogásgátlók akkora ólomszennyezést csináltak hogy a világ átlag IQ szintkje 6% -pontot csökkent tőle!
Statisztikailag kimutatható hogy a bűnözési ráta is megnőtt.
Az ilyen anyagok betiltása óta a helyzet javul. Az ólom szennyezés ugyan még jelen van de hígul és ezzel párhuzamosan NŐTT az IQ szint is. És mai napig lassan növekszik is. Az elveszett 6% ból körülbelül 4% -ot nyert vissza az emberiség 30-40 év alatt. Szóval ez a trend még nem fog megállni.
Bár nyílván lassítja ezt a tendenciát az amit #1 leírt:
"mivel az értelmiségiek kevés gyereket vállalnak, az alacsony IQ-val rendelkező emberek meg sokat"
Viszont megállítani vagy megfordítani még egy darabig nem fogja!
Ezt lehet megnézni a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=IV3dnLzthDA&t=443s&ab_channe..
Lehet kiátkozni az illető feltalálót meg a sírjára köpni.
Két nagyon súlyos máig tartó hatású környezeti katasztrófáért is felelős.
A legtöbb ember halála a földön Thomas Midgley Jr. nevéhez fűződik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!