Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Budapest igazi nyomorvárosnak...

Budapest igazi nyomorvárosnak számított az átlagembernek a Monarchia alatt? A magyar fővárosi lakásokban laktak a legzsúfoltabban, ha más fővárosokkal összevetjük. 6 személy jutott egy szobára ami a korszakban is sokkoló volt.

Figyelt kérdés

7. oldal:

[link]

ápr. 9. 13:00
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

GYK-n az IQ-light emberek szótára Lejáratta magát = > népszerűtlen ám igazolható bizonyított tényeken alapuló állítás.

IQ-light mentalitás: Mindegy ha hülyeségeket beszélsz és bizonyítani sem tudod, csak népszerű legyen amit mondasz.

ápr. 9. 21:50
 32/46 A kérdező kommentje:

Kürasszír, Minimális logika kellene, különben majd ismét butaságokat beszélsz. A következő két dolog ugyanis nem kapcsolódik, vagy következik egymásból:

Attól, hogy a németeknek átlagban jobbak voltak a lakhatási körülményei mint a briteknek, még teljesen igaz marad az állítás, hogy BP-n a századfordulón 6 emberre jutott egy lakószoba.

ápr. 9. 21:54
 33/46 A kérdező kommentje:
Tappancs a 30-as hozzászólásban a 19.század elejének színvonalát hasonlítja a 20.század elejéhez. Megint nagyon sántít, sőt kancsal ez a hasonlat..
ápr. 9. 21:57
 34/46 kürasszír ***** válasza:
100%

# 35

tudod, az a gond, hogy Te annak ellenére vezetted le, hogy a németek jobban éltek, mint a britek, hogy a brit GDP/fő és a brit reálbérek magasan verték a németeket.

Plusz még 1914 előtt német vendégmunkások nagy számban dolgoztak Nagy-Britanniában, addig brit vendégmunkások jellemzően nem dolgoztak Németországban.

1914 előtt Nagy-Britannia a világ legnagyobb hitelező állama volt, Németorzság pedig az egyik legnagyobb adósállam.

ápr. 9. 22:05
 35/46 kürasszír ***** válasza:
100%

# 35

IDÉZLEK: "Kürasszír, Minimális logika kellene, különben majd ismét butaságokat beszélsz. A következő két dolog ugyanis nem kapcsolódik, vagy következik egymásból: Attól, hogy a németeknek átlagban jobbak voltak a lakhatási körülményei mint a briteknek, még teljesen igaz marad az állítás, hogy BP-n a századfordulón 6 emberre jutott egy lakószoba."

NEM IS KAPCSOLTAM ÖSSZE A KÉT ÁLLÍTÁST.

Tehát csúsztatsz, szokás szerint. :DDDDD

ÉN UGYANIS EZT ÍRTAM: "Nemrég még az 1914 előtti Nagy-Britannia volt nyomortanya neked és lelkesen bizonygattad, hogy annak ellenére, hogy a brit GDP/fő magasan felülmúlta a németet, a németekhez képest a britek szegények voltak."

ápr. 9. 22:08
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Akkir zárható is a kérdés, nyilván most sem fogják jobban izgatni a cáfolatok a téveszméire, mint a múltkor.
ápr. 9. 22:27
 37/46 A kérdező kommentje:

"NEM IS KAPCSOLTAM ÖSSZE A KÉT ÁLLÍTÁST." De valójában már azzal összekapcsoltad hogy beszélgetés legelejét ezzel indítottad. Most már persze rájöttél, hogy logikailag hibás volt, és kihátrálnál belőle. De sajnos a hozzászólások megmaradnak.

Híres vagy a mellébeszélésről és az off-topicok generálásáról. Neked mindig ennyire összevissza jár az agyad a való életben is? Koncentrációs zavar vagy valami aspergeres kórság okozza ezt?

ápr. 9. 22:30
 38/46 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Igen. Az Ipari forradalomnak a közvetlen folytatása folyamatosan ami a kérdésben szerepel.

A linkelt oldalon:

- "A tizenkilencedik század vége..." Vagyis 1900 környéke.

- "1880 és 1910 között Bécs lakossága..."

- "1870 után Budapest..."

- "Budapesten már 1889-ben..."

- "1896-ban pedig svájci"

- "1901-ben Budapest lakosságának"

--- Ipari forradalom: 1769-1850

--- Az oldal dátumai: 1870-1910

És a szövegben is felhozza a technológiai fejlődést elemeit elég nyilvánvaló módon: "egyik legmodernebb város", "tömegközlekedés", "elektromos villamos", "első földalatti".

Ez azonos történelmi folytonosságot jelent és nem független az ipari foradalomtól és a súlyos lakhatósági körülmények Európában ebből adódtak, mind Magyarországon, mind Nyugat-Európában egyaránt.

És figyelmesen olvassunk, mert a 21-es válaszban volt az 1900 környéki lakhatás is. Idemásolom:

Lakhatás az Egyesült Királyságban - wiki

Bérlés 1900 és 1939 között /

"A magánbérleti piac a háború előtt 90% -át biztosította a lakásoknak. ... 1938-ra csak a lakáskészlet 58% -át fedte."

Szerintem a könyv nagyon félrevezethetett, de előfordul az ilyen amúgy.

ápr. 9. 22:34
 39/46 kürasszír ***** válasza:
100%

# 40

IDÉZLEK: ""NEM IS KAPCSOLTAM ÖSSZE A KÉT ÁLLÍTÁST." De valójában már azzal összekapcsoltad hogy beszélgetés legelejét ezzel indítottad. Most már persze rájöttél, hogy logikailag hibás volt, és kihátrálnál belőle. De sajnos a hozzászólások megmaradnak. Híres vagy a mellébeszélésről és az off-topicok generálásáról. Neked mindig ennyire összevissza jár az agyad a való életben is? Koncentrációs zavar vagy valami aspergeres kórság okozza ezt?"

TE AZTÁN TUDSZ HAZUDNI. :DDDD

Valóban..... sajnos a hozzászólások megmaradnak, így persze kiderül, hogy hazudsz, hiszen az én hozzászólásomban nincs összekapcsolva a két dolog.

Hiszen az én hozzászólásomban sem a német, sem a budapesti lakhatási körülmények nem szerepelnek.

MÁRPEDIG ÉRDEKES, HOGY KAPCSOLHATNÉK ÖSSZE KÉT OLYAN ÁLLÍTÁST, AMELY EGYÁLTALÁN NEM IS SZEREPEL A HOZZÁSZÓLÁSOMBAN?

Szerinted hogy lehet két olyan állítást összekapcsolni egy kommentben, amely két állítás nem is szerepel az adott kommentben?????????

ápr. 9. 22:42
 40/46 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Egyébként kérdező az oldal amit mutattál csak hiányos, ennyi vele a gond - bár nem néztem miket ír még.

Végig arról szól, hogy hogyan növekedett a lakosság Bécsben és Budapesten is háromszorosára, és Budapest modern várossá fejlődik elektromos villamossal és földalattival. Majd rátér arra, hogy a történelmi közlések "álomvilág"ként mutatják be Budapestet...

És ez igaz is! De ugyanilyen "álomvilág"-ként muatták be magát az ipari forradalmat is, mint a "tehnológia diadalát", miközben rengeteg hátránya volt egész Európában az elképesztő mértékű lakáshiányok miatt, a nyomor és rossz munkás tömegek körülményei miatt.

A több iédzet lényege vonulatában csak két dolgot tett hozzá:

1. Az előzményt mint az ipari forradalom

2. Budapest mellé ugyanazoka Nyugat-Európában is.

ápr. 9. 22:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!