Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért fejlődik ennyire lassan...

Miért fejlődik ennyire lassan az orvostudomány? Van remény, hogy egyszer átrendeződnek az erőforrások?

Figyelt kérdés

Mint társadalomtudomány érdekel, mint ember, emberi jellem, politikai, társadalmi oldal érdekel.

Tudatos a kategóriaválasztás, nem kattintottam félre.

Egyre több az új kütyü, amiket meg is veszünk, persze muszáj, mert a régi hamar tönkremegy és nem javítható. Emiatt hatalmas környezetvédelmi problémák vannak.

A mai napig tömegével háborúzik és hadi fejlesztésekre költ az emberiség.

Ugyanakkor már fiatalon krónikus betegként azt tapasztalom, hogy olyan szinten nem fejlődik az orvostudomány, hogy az félelmetes.

Ma is pl kezdtem rosszul lenni, fájt a tarkóm. Vérnyomás 93/63. Orvos véleménye az, hogy leírja a leletre, hogy hipotóniás hajlam. Nem tud velem mit tenni, nincs eszköze. Igyak több vizet. Persze, több vizet iszom, de akkor ugyanúgy 93/63-as vérnyomás mellett ki kell mennem mosdóba a megbeszélés közepén akkor is, ha előrelátóan kimentem közvetlenül előtte is.

Az egyik betegségemet nem tudják tünetileg se kezelni. Adtak egy gyógyszert. Attól sokkal rosszabb lett. Adtak egy másikat. Amellett szimplán maradtak a tünetek. Oki kezelés nem is létezik.

A másik betegségemet kvázi figyelik és majd ha életveszélyes lesz, akkor kezdenek gyógyszerezni, mert a gyógyszer (ami itt is tüneti) egész egyszerűen ennyire nem biztonságos. Ez a betegség legalább nem okoz tüneteket, de... Hosszú távon korai halált igen.

Most találtak egy új eltérést az EKG-ben. Fogalmuk sincs, mi okozza. Más szívrendellenességem is van, fogalmuk sincs, mitől romlik, hogyan vigyázhatnék magamra.

Az én oldalamat ismerem igazán, de felsorolhatnék példákat a családból is.

Arra tudok asszociálni, hogy egész egyszerűen az új kütyükbe és a hadiiparba megy minden erőforrás (humán, pénz stb), amikbe persze belerokkanunk.

2022. júl. 15. 12:31
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/150 anonim ***** válasza:
76%

Ha nehézségeid vannak az értő olvasással, akkor vedd elő az alsótagozatos könyveidet.

Megírták egy csomóan, hogy mi ahleyzet.

De te csak vérszívó módon mindenbe belekötsz, semmilyen tanácsot nem fogadsz meg, energiavámpírkodsz.

És most írj rögtön 4-5 saját kommentet. :-D

2022. aug. 1. 13:03
 72/150 A kérdező kommentje:

Figyelj, azt tudom, hogy csak tüneti kezelések léteznek.

Azt is, hogy az autoimmun betegségekkel semmit se tudnak kezdeni.

A környezetemben nincs normálisan kezelt krónikus beteg.

Én napi szinten szenvedek, nem tudom ellátni a feladataimat normálisan, nem tudok szórakozni normálisan és nagyon rövid a várható élettartamom.

Ehhez képest háborúznak, 2 évig jó egy telefon és robottal műtenek (már amit műtenek).

Ebben a kérdésben meg a legelejétől személyeskedés, támadás, hipochonderezés, pszichológusozás megy. Semmi normális elgondolás vagy válasz vagy reakció vagy bármi.

2022. aug. 1. 13:25
 73/150 anonim ***** válasza:
51%

Mert eleve tagadod a nyilvánvaló tenyeket.

Soha ennyit nem fejlődött az orvostudomany mint az utóbbi 20-30 evben.

2022. aug. 1. 14:17
 74/150 A kérdező kommentje:
De a krónikus betegségek kezelése terén miben?
2022. aug. 1. 14:25
 75/150 anonim ***** válasza:
55%

Csak néhány példa rákos megbetegedések kezelésével kapcsolatban:

[link]

Tudod ha valamiről nem tudsz, az nem egyenlő azzal, hogy nem létezik.

2022. aug. 1. 14:33
 76/150 anonim ***** válasza:
#75: 👍👍👍😎
2022. aug. 1. 14:42
 77/150 A kérdező kommentje:
És a krónikus betegségek?
2022. aug. 1. 14:43
 78/150 anonim ***** válasza:
Pl colitisre van már jó biológiai terápia.
2022. aug. 1. 14:47
 79/150 A kérdező kommentje:
Egynek jó. :)
2022. aug. 1. 14:52
 80/150 A kérdező kommentje:
És amúgy miért hipochondereztek másokat látatlanban? Mi alapján?
2022. aug. 1. 23:12
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!