Miért fejlődik ennyire lassan az orvostudomány? Van remény, hogy egyszer átrendeződnek az erőforrások?
Mint társadalomtudomány érdekel, mint ember, emberi jellem, politikai, társadalmi oldal érdekel.
Tudatos a kategóriaválasztás, nem kattintottam félre.
Egyre több az új kütyü, amiket meg is veszünk, persze muszáj, mert a régi hamar tönkremegy és nem javítható. Emiatt hatalmas környezetvédelmi problémák vannak.
A mai napig tömegével háborúzik és hadi fejlesztésekre költ az emberiség.
Ugyanakkor már fiatalon krónikus betegként azt tapasztalom, hogy olyan szinten nem fejlődik az orvostudomány, hogy az félelmetes.
Ma is pl kezdtem rosszul lenni, fájt a tarkóm. Vérnyomás 93/63. Orvos véleménye az, hogy leírja a leletre, hogy hipotóniás hajlam. Nem tud velem mit tenni, nincs eszköze. Igyak több vizet. Persze, több vizet iszom, de akkor ugyanúgy 93/63-as vérnyomás mellett ki kell mennem mosdóba a megbeszélés közepén akkor is, ha előrelátóan kimentem közvetlenül előtte is.
Az egyik betegségemet nem tudják tünetileg se kezelni. Adtak egy gyógyszert. Attól sokkal rosszabb lett. Adtak egy másikat. Amellett szimplán maradtak a tünetek. Oki kezelés nem is létezik.
A másik betegségemet kvázi figyelik és majd ha életveszélyes lesz, akkor kezdenek gyógyszerezni, mert a gyógyszer (ami itt is tüneti) egész egyszerűen ennyire nem biztonságos. Ez a betegség legalább nem okoz tüneteket, de... Hosszú távon korai halált igen.
Most találtak egy új eltérést az EKG-ben. Fogalmuk sincs, mi okozza. Más szívrendellenességem is van, fogalmuk sincs, mitől romlik, hogyan vigyázhatnék magamra.
Az én oldalamat ismerem igazán, de felsorolhatnék példákat a családból is.
Arra tudok asszociálni, hogy egész egyszerűen az új kütyükbe és a hadiiparba megy minden erőforrás (humán, pénz stb), amikbe persze belerokkanunk.
"Abból gondolom, hogy a döntő többségünknek krónikus betegsége van, hogy az emberi szervezet 40 évre való"
Tehát lényegében egy bizonyítatlan, téves gondolatmenetet egy másik bizonyítatlan állítással próbálsz épp megvédeni...
#101: annyira tipikus.... van egy rögeszméje, amit kórosan ismételget, és kitalál egy másik téveszmét, amivel "alátámasztja".
Pszichiátriai eset lassan...
Krónikus betegséget kérdeztél,ami szerinted mindenkinek van.
Nos,az nincs anyumnak, így értettem.
És hidd el a daganatból nem csinál problémát. Az elsőből sem csinált. El van vele.
Mi az,hogy 40 évre van tervezve az emberi szervezet? Akkor 3 évvel ezelőtt meg kellett volna halnom?
103: nekem meg már 12 éve meg kellett volna halnom... :-D :-D :-D
És biztosan csak direkt titkolom, hogy nincs krónikus betegségem, hogy bosszantsam a téveszmés kérdezőt. :-D
Az evolúciónak addig van "szüksége" az egyedre, amíg az utódot nemz, amit a kellő ideig gondoz. Ez embernél 30-35, max 40 év. Tehát nem szelektálódtak ki azok az ősemberek, akik sokáig élnek, mert nem volt rájuk szükség. Ezért is öregszik erősen az ember ötvenesen, elveszti a fogait stb.
Én úgy tudom, hogy mindenkinek van krónikus betegsége. Te máshogy tudod. Nem kell támadni ezért. A támadásoddal csak idegességet és agressziót generálsz, jogosan.
Amúgy ha nincs egy 5 feletti koleszterined, egy magas cukrod, egy rekedtséged, egy asztmád, egy allergiád stb se, akkor baromi szerencsés vagy.
"Az evolúciónak addig van "szüksége" az egyedre, amíg az utódot nemz, amit a kellő ideig gondoz"
Az emberek többsége szerencsére már lemászott a fáról...
"Ez embernél 30-35, max 40 év."
Még ha ezt a logikát nézzük is, az is inkább 50+. Ráadásul az unokák gondozása, tanítása is egy igen előnyös dolog lehet, úgy meg már bőven 70-80 is megvan ugyanez.
"Ezért is öregszik erősen az ember ötvenesen"
Már, aki. Mások meg nem. Ugyanabba az általánosításba bux bele, mint ami alapján kialakitottad a képzelgésed, hogy mindenki tutira krónikus beteg.
A többség nagyon erősen öregszik 50 évesen. Sőt, már 30 körül kezdődik az észrevehető folyamat.
Nem, az ősembereknél semmiféle evolúciós előnyt nem jelentett, ha nagyszülők is tudták gondozni az utódokat.
Mi alapján állítod, hogy a többség ne lenne krónikus beteg?
(Egy allergia, IR, 6 körüli összkoleszterinszint is krónikus betegség.)
108
Te sem próbálod alátámasztani, amiket írsz, de támadsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!