Miért fejlődik ennyire lassan az orvostudomány? Van remény, hogy egyszer átrendeződnek az erőforrások?
Mint társadalomtudomány érdekel, mint ember, emberi jellem, politikai, társadalmi oldal érdekel.
Tudatos a kategóriaválasztás, nem kattintottam félre.
Egyre több az új kütyü, amiket meg is veszünk, persze muszáj, mert a régi hamar tönkremegy és nem javítható. Emiatt hatalmas környezetvédelmi problémák vannak.
A mai napig tömegével háborúzik és hadi fejlesztésekre költ az emberiség.
Ugyanakkor már fiatalon krónikus betegként azt tapasztalom, hogy olyan szinten nem fejlődik az orvostudomány, hogy az félelmetes.
Ma is pl kezdtem rosszul lenni, fájt a tarkóm. Vérnyomás 93/63. Orvos véleménye az, hogy leírja a leletre, hogy hipotóniás hajlam. Nem tud velem mit tenni, nincs eszköze. Igyak több vizet. Persze, több vizet iszom, de akkor ugyanúgy 93/63-as vérnyomás mellett ki kell mennem mosdóba a megbeszélés közepén akkor is, ha előrelátóan kimentem közvetlenül előtte is.
Az egyik betegségemet nem tudják tünetileg se kezelni. Adtak egy gyógyszert. Attól sokkal rosszabb lett. Adtak egy másikat. Amellett szimplán maradtak a tünetek. Oki kezelés nem is létezik.
A másik betegségemet kvázi figyelik és majd ha életveszélyes lesz, akkor kezdenek gyógyszerezni, mert a gyógyszer (ami itt is tüneti) egész egyszerűen ennyire nem biztonságos. Ez a betegség legalább nem okoz tüneteket, de... Hosszú távon korai halált igen.
Most találtak egy új eltérést az EKG-ben. Fogalmuk sincs, mi okozza. Más szívrendellenességem is van, fogalmuk sincs, mitől romlik, hogyan vigyázhatnék magamra.
Az én oldalamat ismerem igazán, de felsorolhatnék példákat a családból is.
Arra tudok asszociálni, hogy egész egyszerűen az új kütyükbe és a hadiiparba megy minden erőforrás (humán, pénz stb), amikbe persze belerokkanunk.
AMiket leírsz, ennek semmi köze nincs az orvostudomány fejlődéséhez.
Naponta tucatnyi kérdés van ilyen vonatkozású, okosórás hipochonderektől...
Akiket az éltet, hogy a neten utaánaolvasnak, hogy jujjjjj milyen súlyos betegségük lehet az adott tünetek alapján.
Elolvastam. De azt továbbra sem értem, hogy egy alacsony vérnyomás hajlam kapcsán hogyan jutsz el odáig, hogy nem fejlődik az orvostudomány....
NAgyon szűk látókörre vall, ha a saját panaszaiddal kapcsolatos feltevéseidből extrapolálsz az egész orvostudományra.
Iszonyat nagy fejlődés van, a GYK keretei között ezt nem lehetséges leírni....
5
Akkor hol a gyógyszerem a mindennapos rosszullétem ellen?
Egy nyelőcsőfekélyt okozó refluxot miért nem tudnak tünetmentesíteni?
Egy salátán való élés ellenére magas koleszterinszintet miért csak kontrolloznak, amíg nem közvetlenül életveszélyes?
Egy gerincsérvet miért nem tudnak biztonságosan műteni?
Egy érszűkületet miért nem tudnak kezelni?
A rákot miért a legritkább esetben tudják gyógyítani a mai napig?
És akkor közel se csak saját példákat írtam.
Nincs olyan, hogy "rák".
Daganatos betegségek vannak, millió féle.
És ebből nagyon sokat tudnak már gyógyítani...
GErincsérvet is tudnak műteni. Példa rá több ismerősöm/rokonom...
A többiben sincs igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!