Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért fejlődik ennyire lassan...

Miért fejlődik ennyire lassan az orvostudomány? Van remény, hogy egyszer átrendeződnek az erőforrások?

Figyelt kérdés

Mint társadalomtudomány érdekel, mint ember, emberi jellem, politikai, társadalmi oldal érdekel.

Tudatos a kategóriaválasztás, nem kattintottam félre.

Egyre több az új kütyü, amiket meg is veszünk, persze muszáj, mert a régi hamar tönkremegy és nem javítható. Emiatt hatalmas környezetvédelmi problémák vannak.

A mai napig tömegével háborúzik és hadi fejlesztésekre költ az emberiség.

Ugyanakkor már fiatalon krónikus betegként azt tapasztalom, hogy olyan szinten nem fejlődik az orvostudomány, hogy az félelmetes.

Ma is pl kezdtem rosszul lenni, fájt a tarkóm. Vérnyomás 93/63. Orvos véleménye az, hogy leírja a leletre, hogy hipotóniás hajlam. Nem tud velem mit tenni, nincs eszköze. Igyak több vizet. Persze, több vizet iszom, de akkor ugyanúgy 93/63-as vérnyomás mellett ki kell mennem mosdóba a megbeszélés közepén akkor is, ha előrelátóan kimentem közvetlenül előtte is.

Az egyik betegségemet nem tudják tünetileg se kezelni. Adtak egy gyógyszert. Attól sokkal rosszabb lett. Adtak egy másikat. Amellett szimplán maradtak a tünetek. Oki kezelés nem is létezik.

A másik betegségemet kvázi figyelik és majd ha életveszélyes lesz, akkor kezdenek gyógyszerezni, mert a gyógyszer (ami itt is tüneti) egész egyszerűen ennyire nem biztonságos. Ez a betegség legalább nem okoz tüneteket, de... Hosszú távon korai halált igen.

Most találtak egy új eltérést az EKG-ben. Fogalmuk sincs, mi okozza. Más szívrendellenességem is van, fogalmuk sincs, mitől romlik, hogyan vigyázhatnék magamra.

Az én oldalamat ismerem igazán, de felsorolhatnék példákat a családból is.

Arra tudok asszociálni, hogy egész egyszerűen az új kütyükbe és a hadiiparba megy minden erőforrás (humán, pénz stb), amikbe persze belerokkanunk.

2022. júl. 15. 12:31
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/150 A kérdező kommentje:

139

A hipochondria képzelt betegséget jelent. Mi köze ennek ahhoz, hogy az emberek többsége (több, mint fele) krónikus beteg??

140

Nem minden krónikus betegnek van az összes. Az emberek zömének van valamelyik. Neked is. Biztosan. Vagy lesz. Pont attól félsz és ezért tagadásba menekülsz.

2022. aug. 6. 21:11
 142/150 anonim ***** válasza:

Mert te nyilván jobban tudsz rólam is mindent, mint a saját orvosaim :D

Nem gondoltam hogy tudsz még mélyebbre süllyedni, de sikerült. Szánalmas ez a vergődés, hogy bármi áron, bármilyen hazugságok árán is, de muszáj ezt a beteges vágyálmodat ráerőltetni mindenkire...

2022. aug. 6. 21:20
 143/150 A kérdező kommentje:

Fú, te milyen buta vagy....

Azt mikor sikerül felfognod, hogy a másik oldalról pont te vergődsz szánalmasan? Ráadásul a hazugság fogalmát sem érted.

Belinkeltem cikkeket, amelyek szerint egyes krónikus betegségek előfordulása 10-60%. Ezek hazugságok??

2022. aug. 7. 06:50
 144/150 anonim ***** válasza:

Nem, a hazugságok például ezek:

"hogy az orvostudomány nemhogy képtelen gyógyítani a krónikus betegségeket, hanem az esetek 95%-ában tünetmentesíteni is képtelen. És ez a tény."

"Az emberek zömének van valamelyik. Neked is. Biztosan. Vagy lesz. "

Meg még volt egy pár hasonló, bocsi de nincs kedvem mindet kikeresgélni. Meg egyáltalán több időt szánni rád. Eleinte még csak nevetséges volt ez az egész viselkedésed, mostmár inkább csak szánalmas. És mivel szemmel láthatóan csak önigazolást keresel a hamis világnézetedre, és minden tényt ami ellentmond annak, szimplán ignorálsz, sokadszorra is, kár is beléd a szó...

2022. aug. 7. 13:18
 145/150 A kérdező kommentje:
Az emberek zömének tényleg van krónikus betegsége, linkeltem, hogy az egyeseknek milyen magas az előfordulása.
2022. aug. 7. 14:11
 146/150 A kérdező kommentje:
Egyébként még mindig ott tartunk, hogy nem értünk egyet, de az a különbség köztünk, hogy feljebbvalónak tartod magad, hazugságozol, tévkéozetezel. Én meg itt állok tátott szájjal, hogy mi van? Te a valóságban is ilyen nehezen viseled, ha nem értenek veled egyet?
2022. aug. 7. 14:19
 147/150 qborka ***** válasza:
51%

Szerintem a kérdező az,aki nehezen viseli az ellenvéleményt.

Legalábbis mástól nem olvastam nagyon csúnya kívánságot a többiek felé.

Egyébként abban egyet értek veled, kérdező,hogy bárcsak a hadiiparba fektett összegeket az eü.kapná világszerte,de ilyen nem lesz. Soha,sehol.

Illetve a "kütyük" fejlesztésére nagyobb az igény az emberek kőrében,mint az egészségmegőrző/javító intézkedésekre. Ha megkérdeznél egy mai fiatalt,hogy mire költene x száz ezer forintot,ha csak két választása lenne: egy okos készülékre vagy pl az egészségére költené, kevesen választanák a másodikat.

Abban viszont tévedsz, hogy mindenkinek van valami baja illetve az orvosok nem tudják az összes krónikus betegséget meggyógyítani.

Abban is tévedsz, hogy nem fejlődik az orvostudomány.

Kit hatékonyan,kit kevésbé hatékonyan,de kezelnek ill.meggyógyítanak.

Sokkal komolyabb betegséggel élők nem görcsölnek ennyit az állapotukon,mint ahogy Te, legalábbis amire itt leírtak alapján következtetni lehet.

Elképzelhető az is, hogy a válaszadóknak is lesz majd egyszer magas vérnyomás vagy cukor,de az is lehet, hogy nem.

Mint pl.gyári hibás termékek vagy hogy hamar elromlanak,még garancia lejárta előtt,vagy röviddel utána. Minden márkánál előfordul,ez még nem azt jelenti, hogy az összes termék rossz.

2022. aug. 7. 14:50
 148/150 A kérdező kommentje:

Az emberek 50%-ánál több tuti, hogy krónikus beteg. A parlagfűallergia és a fel nem ismert, esetenként kiugró vérnyomás is az!!

60 éves korára, aki megéri, meg már valószínűsítem, hogy a döntő többség krónikus beteg. Életmódtól teljes mértékben függetlenül.

2022. aug. 7. 19:46
 149/150 anonim ***** válasza:

Nem tuti.

Ez csak a te beteg fantáziád termeke .

Pont.

2022. aug. 7. 20:06
 150/150 A kérdező kommentje:

Miért beteg a fantáziám? Miért nem inkább MÁS a fantáziám? Legalább ezt elmagyaráznád?

Amúgy te tényleg ismersz egészséges 60 évest, akinek CSILLAG NÉLKÜLI a vérképe és egy szem allergiája SINCS??? Ismersz ilyet bárhol? Se migrén, se állandó fájdalmak, se asztma, semmi??? (Az más lapra tartozik, hogy kit érdekel igazából, van-e krónikus betegségünk. Az a része mondjuk még rossz, ahol én vagyok, hogy ide-oda küldözgetnek és nem tudni, 2 vagy 4 nyavalyám van, de beállított gyógyszerekkel, megszokott tünetekkel, évente 3-4 orvoslátogatással tök8....)

2022. aug. 7. 20:25
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!