Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért fejlődik ennyire lassan...

Miért fejlődik ennyire lassan az orvostudomány? Van remény, hogy egyszer átrendeződnek az erőforrások?

Figyelt kérdés

Mint társadalomtudomány érdekel, mint ember, emberi jellem, politikai, társadalmi oldal érdekel.

Tudatos a kategóriaválasztás, nem kattintottam félre.

Egyre több az új kütyü, amiket meg is veszünk, persze muszáj, mert a régi hamar tönkremegy és nem javítható. Emiatt hatalmas környezetvédelmi problémák vannak.

A mai napig tömegével háborúzik és hadi fejlesztésekre költ az emberiség.

Ugyanakkor már fiatalon krónikus betegként azt tapasztalom, hogy olyan szinten nem fejlődik az orvostudomány, hogy az félelmetes.

Ma is pl kezdtem rosszul lenni, fájt a tarkóm. Vérnyomás 93/63. Orvos véleménye az, hogy leírja a leletre, hogy hipotóniás hajlam. Nem tud velem mit tenni, nincs eszköze. Igyak több vizet. Persze, több vizet iszom, de akkor ugyanúgy 93/63-as vérnyomás mellett ki kell mennem mosdóba a megbeszélés közepén akkor is, ha előrelátóan kimentem közvetlenül előtte is.

Az egyik betegségemet nem tudják tünetileg se kezelni. Adtak egy gyógyszert. Attól sokkal rosszabb lett. Adtak egy másikat. Amellett szimplán maradtak a tünetek. Oki kezelés nem is létezik.

A másik betegségemet kvázi figyelik és majd ha életveszélyes lesz, akkor kezdenek gyógyszerezni, mert a gyógyszer (ami itt is tüneti) egész egyszerűen ennyire nem biztonságos. Ez a betegség legalább nem okoz tüneteket, de... Hosszú távon korai halált igen.

Most találtak egy új eltérést az EKG-ben. Fogalmuk sincs, mi okozza. Más szívrendellenességem is van, fogalmuk sincs, mitől romlik, hogyan vigyázhatnék magamra.

Az én oldalamat ismerem igazán, de felsorolhatnék példákat a családból is.

Arra tudok asszociálni, hogy egész egyszerűen az új kütyükbe és a hadiiparba megy minden erőforrás (humán, pénz stb), amikbe persze belerokkanunk.

2022. júl. 15. 12:31
 121/150 A kérdező kommentje:
Ha ez nem hazugság, akkor 1 vagy a 100 000-ből. Engem nem érdekelsz.
2022. aug. 5. 21:29
 122/150 anonim ***** válasza:
51%

Minket meg te nem érdekelsz... Kvittek vagyunk. :-D

Amúgy nem hazugság. Majd írok neked onnan képeslapot jövő héten. :-D

2022. aug. 5. 21:44
 123/150 anonim ***** válasza:

Az igen. Nehogy véletlen ellenpéldákkal találkozz, még a végén nem tudnál megmaradni az idétlen mesevilágodban :D

2022. aug. 6. 04:32
 124/150 A kérdező kommentje:
Jó, akkor 1 ellenpélda versus a családom, baráti köröm, munkatársaim.
2022. aug. 6. 05:28
 125/150 qborka ***** válasza:

Most,hogy írod,a PCO -policisztás petefészek szindrómára gondolsz?

Nekem elmúlt magától.

Hidd el,amíg ismeretleneknek a legrosszabbat kívánod,csak azért mert nem értenek veled egyet abban,( hogy mindenkinek van krónikus betegsége és 50 felett megáll az élet,mert már erősen öregszik),addig nagyon komoly gondok vannak a lelki világoddal.

És ez probléma. Amivel rossz együttélni,mert erre tüneti kezelés sincs.

2022. aug. 6. 06:59
 126/150 A kérdező kommentje:

Hidd el, ott is bajok vannak, ahol érvek helyett támadják azt, aki nem ért egyet velük.

Már miért ne kívánnék rosszat amúgy? Főleg az olyan valamiknek, amik nem képesek érvekre, csak a személyemet támadják.

Rakás ismerősömnek nem múlik el a PCOS, csak kezelni is képtelenek az orvosok.

2022. aug. 6. 07:12
 127/150 anonim ***** válasza:

"Jó, akkor 1 ellenpélda versus a családom, baráti köröm, munkatársaim."

Versus itt mindenki más családja, baráti köre, munkatársai. A válaszokból elég egyértelmű hogy a válaszolók többségének ismertségi köre egyáltalán nem olyan beteges, mint amilyennek te a mesevilágodban szeretnél mindenkit elképzelni.

2022. aug. 6. 07:22
 128/150 A kérdező kommentje:

Miért mesevilág? Miért zavar, hogy én máshogy tudom, mint őkelmed? Miért fáj, hogy máshogy tudom?

Amúgy nektek tényleg eltérés nélküli a vérképetek, nem kell orvoshoz járnotok? Amikor épp eszetekbe jut és odafigyeltek magatokra pár percre, nem éreztek 3-4 tünetet? Ez nekem fura, se velem, se az ismerősi körömmel nem így van. De nektek tényleg? Létezik ilyen?

2022. aug. 6. 07:36
 129/150 qborka ***** válasza:
51%

Én eddig azt gondoltam, hogy nem vagy hipochonder,csak magányos.

De ez a mondat, hogy magunkra figyelve 3-4 tünetet észlenünk kellene,ez megdöbbent.

Ha Te ezt valóban csinálod,arra már lehet mondani, hogy esetleg csak beképzelsz dolgokat.

Hogy miért nem kívánjuk másnak a halálát az eltérő véleménye miatt, az egy teljesen más témakör. Feltételezem,ha kifejteném a véleményemet,úgysem értenéd.

Itt a nyár,hétvége azt írod,van családod,barátaid. Csináljatok valami tartalmas programot.

Talán ha nem arra koncentrálsz,hogy mi a "bajod",még lehet egy jó hétvégéd...

Eszembe jutott egy srác,akit másfél lábbal + mankókkal láttam gördeszkával ugrálni kb 80 cm magas falról.

Na,ő biztosan nem te voltál. Hidd el,ha másképp állsz hozzá,neked lesz jobb. Sokkal jobb.

2022. aug. 6. 07:56
 130/150 A kérdező kommentje:

Alapvetően az ember nem veszi észre a fülzúgást, rossz orrlégzést, krákogást, rekedten megszólalást, puffadást, olykor hasfájást, de óhatatlan, hogy olykor eszébe jut és észreveszi.

A kérdésnek nem tárgya, hogyan fogadod lelkileg a bajaidat. Az tárgya, hogy miért nem kezeli az orvostudomány.

2022. aug. 6. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!