Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért fejlődik ennyire lassan...

Miért fejlődik ennyire lassan az orvostudomány? Van remény, hogy egyszer átrendeződnek az erőforrások?

Figyelt kérdés

Mint társadalomtudomány érdekel, mint ember, emberi jellem, politikai, társadalmi oldal érdekel.

Tudatos a kategóriaválasztás, nem kattintottam félre.

Egyre több az új kütyü, amiket meg is veszünk, persze muszáj, mert a régi hamar tönkremegy és nem javítható. Emiatt hatalmas környezetvédelmi problémák vannak.

A mai napig tömegével háborúzik és hadi fejlesztésekre költ az emberiség.

Ugyanakkor már fiatalon krónikus betegként azt tapasztalom, hogy olyan szinten nem fejlődik az orvostudomány, hogy az félelmetes.

Ma is pl kezdtem rosszul lenni, fájt a tarkóm. Vérnyomás 93/63. Orvos véleménye az, hogy leírja a leletre, hogy hipotóniás hajlam. Nem tud velem mit tenni, nincs eszköze. Igyak több vizet. Persze, több vizet iszom, de akkor ugyanúgy 93/63-as vérnyomás mellett ki kell mennem mosdóba a megbeszélés közepén akkor is, ha előrelátóan kimentem közvetlenül előtte is.

Az egyik betegségemet nem tudják tünetileg se kezelni. Adtak egy gyógyszert. Attól sokkal rosszabb lett. Adtak egy másikat. Amellett szimplán maradtak a tünetek. Oki kezelés nem is létezik.

A másik betegségemet kvázi figyelik és majd ha életveszélyes lesz, akkor kezdenek gyógyszerezni, mert a gyógyszer (ami itt is tüneti) egész egyszerűen ennyire nem biztonságos. Ez a betegség legalább nem okoz tüneteket, de... Hosszú távon korai halált igen.

Most találtak egy új eltérést az EKG-ben. Fogalmuk sincs, mi okozza. Más szívrendellenességem is van, fogalmuk sincs, mitől romlik, hogyan vigyázhatnék magamra.

Az én oldalamat ismerem igazán, de felsorolhatnék példákat a családból is.

Arra tudok asszociálni, hogy egész egyszerűen az új kütyükbe és a hadiiparba megy minden erőforrás (humán, pénz stb), amikbe persze belerokkanunk.

2022. júl. 15. 12:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/150 anonim ***** válasza:
jó eséllyel pszichoszomatikusak a tüneteid.
2022. júl. 31. 19:23
 42/150 A kérdező kommentje:

Mondjuk ha az orvostudomány fejlett volna, nem mondaná ezt senki alaptalanul.

Gondolom édesapám COPD-je is pszichoszomatikus, ahogy Nagymamám 20 éveskori életveszélyes asztmája is, vagy mind a 4 nagyszülőm 65-70 éves korában diagnosztizált rákja is.

2022. júl. 31. 19:28
 43/150 anonim ***** válasza:
Mi köze a felmenőid ilyen-olyan betegségének a tiédhez??????
2022. júl. 31. 19:37
 44/150 A kérdező kommentje:

Egyrészt örököltem a hajlamot.

Másrészt gondolom arra is azt mondanád, hogy pszichoszomatikus.

2022. júl. 31. 19:42
 45/150 anonim ***** válasza:
55%
Csak mert te a viselkedésed alapján egyértelműen pszichiátriai eset vagy, ebből nem következik hogy a családod többi tagjára is ugyanezt kivetítené bárki.
2022. júl. 31. 20:19
 46/150 A kérdező kommentje:

Mégis miből gondolod, hogy pszichiátriai eset vagyok?

Szerintem ma egy megbízhatóan működő műszív is jogos elvárás lenne, de az pláne, hogy olyan sztatinok létezzenek, amelyek biztonságosak és 7-es koleszterinre fel lehessen őket írni középkorúságba lépő nőknek is. Vagy az, hogy a refluxot tünetmentesítsék.

Attól meg, hogy egy krónikus betegséget gyógyítsanak, olyan messze vannak, mint Makó Jeruzsálemtől.

Ha szerinted nincs igazam, írd le, miben és ne személyeskedj ismeretlenül.

2022. júl. 31. 20:22
 47/150 anonim ***** válasza:
Többen, többféleképp is rámutattak már, mennyi mindenben és miért nincs igazad, itt is, és a többi kérdés alatt is, ahol hasonló műsort rendeztél. De te mindezek után is úgy teszel, mintha semmit nem lettél volna képes ezekből felfogni (vagy esetleg tényleg semmit nem vagy képes felfogni, de az még rosszabb), és hajtogatod ugyanazokat az ostobaságokat. Innen lehet egyértelműen tudni, hogy súlyos mentális problémáid vannak, amikkel érdemes lenne a saját érdekedben mielőbb szakemberhez fordulnod.
2022. júl. 31. 20:26
 48/150 A kérdező kommentje:

Súlyos mentális probléma, hogy érdekel valami?

Szoftverfejlesztő vagyok.

Az orvostudomány elmaradottsága kb olyan, mintha nem létezne mobilon történő kártyás fizetés vagy WearOS-es okosórák, sőt, mintha a Windows XP-nél tartanánk.

És nem, a süketelés, hogy "minden szervezet más" nem indok arra, hogy 2022-ben ne tudjanak lenyomni egy 7-es koleszterinszintet 4,5 alá vagy hogy ne tudjanak tünetmentesíteni egy közepes súlyosságú refluxot vagy hogy ne tudják élhetővé tenni egy érszűkületes napjait.

2022. júl. 31. 20:29
 49/150 A kérdező kommentje:

Egyébként visszaolvastam a válaszokat, rögtön személyeskedések voltak benne.

Egyébként fura, hogy a 7-es koleszterin és a 88/60-as vérnyomás egyesek szerint pszichoszomatikus. Bár ezek szerint vagy ők, vagy én nem értem a szó jelentését. :D

2022. júl. 31. 20:41
 50/150 A kérdező kommentje:

Amúgy mi a bajod velem? Hidd el, az én szemszögemből nem egyértelmű, írd már le kérlek! Vagy azt gondolod, én vagyok a pulzus miatt aggódó? Hát én is bradycard vagyok, amit nem tartok természetesnek, de nem emiatt aggódom, nem én vagyok a pulzusos kérdező. De ha annak gondolsz, leírhatod őszintén.

Legalább megérteném, miért támadást kapok már a 2., a 4. és a többi válaszban.

2022. júl. 31. 20:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!